Crepes Suzette

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Pandekagen 10-12 stk.

  • 3 stk. æg

  • 60 gram sukker

  • 80 gram hvedemel

  • 60 gram smør

  • 0,50 stk. vaniljestang

  • 2,50 dl. mælk

  • 1 st. appelsin, kun skallen

  • 1 stk. citron, kun skallen

  • Vaniljeparfait

  • 4 stk. æggeblommer

  • 100 gram sukker

  • 0,50 stk. vaniljestang

  • 5 dl. piskefløde

  • Appelsinsauce

  • 200 gram sukker

  • 0,50 dl. vand

  • 2 stk. appelsiner

  • 1 dl. Grand Manier

  • Topping

  • 100 gram mandelsplitter

  • 2 stk. appelsiner

Fremgangsmåde

Vaniljeparfaiten:
Hvis du vil starte med isen, skal den fryse mindst 3 timer. Jeg lavede min dagen før. 

- Pisk æggeblommer, sukker og vanilje tykt til en luftig æggesnaps. 
Pisk fløden letpisket, altså ikke helt hård og grynet, og vend æggesnapsen sammen med flødeskummet. Kom massen i en afkølet brødform, og sæt den i fryseren til senere. 

Pandekagedejen:
- Brun smørret i en gryde under omrøring. Kom mælk, æg, sukker, mel og det brunede smør op i en blender, eller pisk det sammen i en skål med et piskeris. Det er nemmere at få klumperne væk i en blender. Riv skallen af appelsin og citron med op i, og den halve vaniljestang skabes også, og kommes med i dejen. Blend og lad den hvile i køleskabet, imens resten laves. 

Appelsinsauce:
- Kom sukkeret i en kasserolle, og gør det vådt med vandet. Kog det op, og lad vandet fordampe. Når vandet er væk, begynder sukkeret og karamellisere stille og roligt. Hold øje med den, og slyng den lidt rundt, til den har en flot mørkegylden farve. Lad være med at bruge en ske eller andet. Så sidder karamellen bare fast på skeen. 
- Når karamellen er klar, kommer du appelsinsaft, appelsinskal og Grand Manier op i kasserollen. Pas på, det ikke sprøjter op på din hånd. Lad karamellen opløse sig igen, og kog den lidt ind. Se hvor meget i filmen. 

Mandlerne:
- Mandlerne ristes på en tør pande, til de er flot gyldne. 

Appelsinfileterne:
- Skræl appelsinerne med en kniv, og skær fileterne ud af frugten. Gem dem til anretningen. Jeg viser det ikke i filmen, men du kan se hvordan bla. i filmen "Fiskefilet". 

Pandekagerne:
Varm en pande op til middel varme. Pensl panden med ganske lidt smør, og kom et tyndt lag dej på. Vend pandekagen, når den er klar, og sørg for, at de ikke bliver for stegte. Så bliver de tørre nemlig. 

- Anret de lune pandekager med den lune sauce, de sprøde mandler, saftige appelsinfileter med den lækre is skåret i mindre stykker. 

Billeder fra opskriften

21

Kommentarer

  • Tina s.

    Troede faktisk at det hed crepes suzette fordi saucen blev flamberet, og så blev pandekagerne vendt i saucen?

    • Jesper Vollmer

      Ja det gør de faktisk også. Men det holdt jeg lidt igen med i denne omgang. Med sprutten er dog med…
      😉

  • Marie E.

    Hvorfor filmer I der og ikke på Bornholm ?

    • Jesper Vollmer

      Det er Columbus nye studie i Nordhavn. Vi skulle lige prøve det af.
      Vi skyder på Bhlm. igen d. 21.
      Jesper

  • Pernille S.

    Sikke skøn video. Dejligt at det er så afslappet, det er bla det jeg elsker ved dine videos. Dejligt at I laver andre steder.
    Blev forbavset over du ikke skal røre i isen, mens den er i fryseren.
    Den dessert skal jeg lige teste med naboen på lørdag. UHMm ser så lækker ud og dejlige ingredienser.

    • Jesper Vollmer

      Sødt sagt tak…
      En parfait skal bare samles. Luften kommer i æggesnapsen og den piskede fløde.
      Jesper

  • Connie B.

    😋😋😋

  • Connie B.

    😋😋😋

  • Susan Æ.

    Kan pandekagerne fryses og varmes op igen :)

    • Jesper Vollmer

      Ja det kan de sagtens. Men varm dem op under noget, så de ikke bliver tørre. Ligesom i filmen.
      Jesper

  • Søren M.

    Lækker opskrift på dejlige pandekager.
    Har du ikke også en god opskrift på Rådhuspandekager?
    mvh. Søren

    • Jesper Vollmer

      Ikke endnu... men måske lidt længere henne.
      Jesper

  • Jimmy J.

    Kan der bruges Rom i stedet for Gran manier

    • Jesper Vollmer

      Ja for faen... det vil være lækkert.
      Grand manier er bare det klassiske valg.
      Jesper

  • Bente J.

    Kan jeg bruge noget andet mel, så pandekagerne bliver glutenfri. Jeg får en gæst, der ikke kan tåle hvedemel

    • Jesper Vollmer

      Der dukker mange forslag op med Finax Glutenfrit melmix, når jeg søger. Kender du det?
      Jesper

  • Bente J.

    Næh men det vil jeg da prøve

    • Jesper Vollmer

      Gør det, håber det virker :)
      Jesper

  • Leif P.

    Der findes ikke bedre dejskrabere end dem man kan købe hos TUPPERWARE,
    Jeg har mange af dem.
    Hilsen Leif

  • Elisabeth B.

    Det ser så lækkert ud ! Jeg må virkelig prøve brunet smør i dejen. Jeg er i tvivl om karamelsovsen…kan man opbevare den og genopvarme den? Bliver den ikke stiv ?

    • Jesper Vollmer

      Jo den bliver stivere i kold tilstand. Men du kan sagtens lune den op igen.
      Denne sauce er jo pænt til at blive serveret varm, så det vil gøre den flydende.
      Du kan sagtens holde den tyndere, så den også er flydende i kold udgave. Det justere du med appelsinsaft eller vand.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.