Ingredienser
Mornay sauce
2 spsk. smør
2 spsk. mel
0,50 l. mælk
1 håndfuld revet ost (Vesterhavs)
Fyldet
3 hele courgetter
16 skiver skinke
16 skiver Vesterhavsost (Gruyere)
5 dl. panko
2 dl. parmesan
Fremgangsmåde
Start med saucen:
Lav en opbagning på mælk og mel. Bag det godt igennem i kasserollen, og tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der piskes. Når klumperne er ude, smager du til med salt og peber, og den revne ost.
Kom saucen i bunden af et ovnfast fad.
Skær courgetterne i tynder skiver, gerne på en mandolin. Hvis ikke du har det, kan du evt. bruge en kartoffelskræller. Du vil gerne have 32 skiver.
Bland panko og parmesan.
Vend skiverne i krydret olivenolie, så pankoen sammen med osten kan sidde lidt fast på.
Læg 2 skiver courgette sammen, og rul én skive skinke og ost sammen til en rulle.
Sæt rullerne op i fadet i saucen, så de alle sammen står fint op.
Hvis du har lidt courgette i overskud, så rul dem bare sammen, og fordel dem mellem skinkerullerne.
Drys lidt ekstra af pankoen på toppen, og stænk med lidt olivenolie, inden fadet går i ovnen ved 200° i ca. 30 min.