Courgette-ruller

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Mornay sauce

  • 2 spsk. smør

  • 2 spsk. mel

  • 0,50 l. mælk

  • 1 håndfuld revet ost (Vesterhavs)

  • Fyldet

  • 3 hele courgetter

  • 16 skiver skinke

  • 16 skiver Vesterhavsost (Gruyere)

  • 5 dl. panko

  • 2 dl. parmesan

Fremgangsmåde

Start med saucen: 

Lav en opbagning på mælk og mel. Bag det godt igennem i kasserollen, og tilsæt mælken lidt ad gangen, mens der piskes. Når klumperne er ude, smager du til med salt og peber, og den revne ost. 

Kom saucen i bunden af et ovnfast fad. 

Skær courgetterne i tynder skiver, gerne på en mandolin. Hvis ikke du har det, kan du evt. bruge en kartoffelskræller. Du vil gerne have 32 skiver. 

Bland panko og parmesan. 

Vend skiverne i krydret olivenolie, så pankoen sammen med osten kan sidde lidt fast på. 

Læg 2 skiver courgette sammen, og rul én skive skinke og ost sammen til en rulle. 

Sæt rullerne op i fadet i saucen, så de alle sammen står fint op. 

Hvis du har lidt courgette i overskud, så rul dem bare sammen, og fordel dem mellem skinkerullerne. 

Drys lidt ekstra af pankoen på toppen, og stænk med lidt olivenolie, inden fadet går i ovnen ved 200° i ca. 30 min. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Mona B.

    Den skal afprøves i weekenden, bliver helt sulten af at se videoen mums.

  • Lene N.

    Hvad mener du med krydret olivenolie?

    • Jesper Vollmer

      Som jeg viser i filmen. Krydrer med salt og peber i olien, inden de rulles.
      Jesper

  • Lene N.

    Mange tak, havde kun læst opskriften 🤭

  • Søren D.

    Den skal jeg lave snart. Jeg elsker vesterhavsost

    • Jesper Vollmer

      Lav saucen lidt tyndere, end jeg gjorde... ;)

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.