Cottage Pie

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Puré

  • 800 gram kartofler til mos

  • 50 gram parmesan

  • 2 stk. æggeblommer

  • 1 tsk. muskat, revet

  • 1 passende mængde salt og peber

  • Ragout

  • 1 kg. hakket oksekød

  • 1 stk. gulerod

  • 1 stilk bladselleri

  • 1 stk. skalotteløg

  • 1 stk. porre

  • 1 dusk rosmarin

  • 1 spsk. tomatpuré

  • 3 dl. rødvin

  • 5 dl. kalvefond

Fremgangsmåde

Kog de skrællede kartofler i vand UDEN salt. 

Imens laver du kødsaucen, ved at stege kødet af i hård varme, så det får farve, og hælde fra af panden. 

Steg nu grøntsagerne i tern, så de også får lidt farve. Bland begge dele i gryden. Kom vinen på, og lad det koge næsten væk. 

På med tomatpuré og fonden. Kog det godt sammen, og smag det til, når det har den rigtige konsistens.  

Når kartoflerne er møre, pureres de, og samles med parmesan og æggeblommer, og smages til med salt, peber og muskat. Kom det evt. i en sprøjtepose, og fordel det over kødsaucen i et ovnfast fad. 

Tag et, der er lidt mindre end mit, så der er mos nok til hele fadet ;) 

Bag det ved 190° til det hele er flot gyldent. Det tager ca. 20-25 min. 

Billeder fra opskriften

14

Kommentarer

  • Søren D.

    Nu bliver køkken legetøjsbarnet nødt til at spørge. Hvad er det for en du bruger til purere kartoflerne?
    Det ligner en Gefu Tristar - den vil være et godt alternativ til at store puremølle når man skal purere så lidt

    • Jesper Vollmer

      Ja præcis… den er ret handy.
      Dem finder du mange steder til en billig penge.

  • Asger M.

    Har lavet rette i dag, smager rigtig godt det bliver ikke sidste gang
    Mvh Asger Michelsen

  • Lene V.

    Sjældent har jeg fået så meget ros for min mad <3

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.