Ingredienser
- Puré 
- 800 gram kartofler til mos 
- 50 gram parmesan 
- 2 stk. æggeblommer 
- 1 tsk. muskat, revet 
- 1 passende mængde salt og peber 
- Ragout 
- 1 kg. hakket oksekød 
- 1 stk. gulerod 
- 1 stilk bladselleri 
- 1 stk. skalotteløg 
- 1 stk. porre 
- 1 dusk rosmarin 
- 1 spsk. tomatpuré 
- 3 dl. rødvin 
- 5 dl. kalvefond 
Fremgangsmåde
Kog de skrællede kartofler i vand UDEN salt.
Imens laver du kødsaucen, ved at stege kødet af i hård varme, så det får farve, og hælde fra af panden.
Steg nu grøntsagerne i tern, så de også får lidt farve. Bland begge dele i gryden. Kom vinen på, og lad det koge næsten væk.
På med tomatpuré og fonden. Kog det godt sammen, og smag det til, når det har den rigtige konsistens.
Når kartoflerne er møre, pureres de, og samles med parmesan og æggeblommer, og smages til med salt, peber og muskat. Kom det evt. i en sprøjtepose, og fordel det over kødsaucen i et ovnfast fad.
Tag et, der er lidt mindre end mit, så der er mos nok til hele fadet ;)
Bag det ved 190° til det hele er flot gyldent. Det tager ca. 20-25 min.