Coq au vin

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Coq au vin

  • 1 stk. hane eller høne

  • 1 flaske rødvin

  • 200 gram pebertørret bacon

  • 1 bakke champion

  • 12 fed hvidløg

  • 2 håndfulde perleløg, frosne eller friske

  • 4 stk. gulerødder

  • 0,50 liter bouillon

  • 1 dusk timian

  • 6 stk. laurbærblade

  • 16 stk. aspargeskartofler

  • 3 spsk. hakket persille

Fremgangsmåde

Hanen eller hønen deles i 8 stykker gerne med ben på hvert stykke. Læg den i rødvin natten over sammen med en spsk. salt. 

På dagen brunes både bacon, champion og løg af på en pande. Fuglen sigtes fra al vinen, og brunes også af. 

Kom alt op i en gryde, og kog vinen op på panden, og kog den op. Hæld den på gryden, og lad det hele simre i 5 min. Kom Bouillon ved sammen med timian og laurbær. 

Lad det simre i 25-30 min. Tag bryststykkerne op, og lad resten simre videre i 20 min. Kom gulerødderne ved de sidste 10 min. 

Imens koges kartoflerne, og pilles. 

Tag alt op med en hulske, og kog saucen ind til den smager, som den skal. 

Bland alt sammen, og anret det i en skål eller gryden på bordet. Kom den hakkede persille på... 

 

Billeder fra opskriften

IMG_9366.jpg

Kommentarer

  • Claes A.

    Vil det fungere, hvis man kommer små skalotter i - i stedet for perleløgene?

    • Jesper Vollmer

      Hej Claes
      Ja ja det kan du sagtens. Eller andre typer løg.
      Jesper

  • Claes A.

    Mange tak. Jeg lavede den med de frosne perleløg - det fungerede fint. Fantastisk opskrift. Den "lille smule" bacon giver virkelig noget til smagen :-)

  • Hanne G.

    Jeg æææælsker gryderetter , din lammeragout var skøn , men nu coq au vin den vil jeg lave meget snart men først nogle nye gryder da jeg har skifte komfur , så nu er det jeg vil spørge hvor har du dine de sorte gryder fra ? ?? Håber det ikke er for irriterende at jeg spørger
    Hanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Undskyld det sene svar.
      Lækkert med roser... tak for det.
      Gryderne er fra Alessi, og hedder La Cintura, men de fåes vist kun i stål og kobber nu. De sorte bliver ikke lavet mere, mener jeg...
      Men måske du kan være heldig på nettet.
      Jesper

  • Hanne G.

    Tak , det vil jeg prøve🤗

  • Tina K.

    Hej Jesper,
    Er det muligt, at du har en opskrift på Boeuf Bourginon? Jeg skal have 10 gæster, og havde først tænkt på Coq au vin, men vil gerne lave noget med oksekød
    Vh TinA

    • Jesper Vollmer

      Hej Tina
      Har du prøvet okseragouten herindefra ? Den er simpelthen så intens. Men Bourguignon er hermed med på "ønskelisten"
      Jesper

  • Lene M.

    Hej Jesper!
    Når du bruger fond i dine retter, hvilken bruger du så mon? Hvilken bruger du her i din coq au vin fx? Jeg tænker ikke det er Knorrs små blokke :o)
    Jeg er i øvrigt kæmpe fan af din klub!
    Hilsen Lene

    • Jesper Vollmer

      Tak Lene
      Hvor er du sød.
      Jeg bruger (hvis det skal være rigtig lækkert) den her: https://vinogkokken.dk/oscar-signature-fond/1181-oscar.html
      Du kan sikkert finde dem andre steder. Jeg plejer at købe dem i Inco.
      Men ellers bruger jeg hønsebouillonpulver også fra Oscar. Den er jeg ret glad for.
      Jesper

  • Elise B.

    Hej Jesper,
    Kan man bruge andre svampe end champignon?
    Glæder mig til at lave denne ret!
    Mvh. Elise

  • Per M.

    I Go morgen Danmark lavede du rodfrugtmos til. Hvor er opskriften på denne?

    • Jesper Vollmer

      Hej Per,
      Har en opskrift på rodfrugtmos i min dådyr-opskrift..
      Link: https://klubvollmer.dk/daadyr/

  • Vibeke D.

    Hej Jesper
    Jeg havde 8 gæster til julebagedag efterfulgt af middag i går. Jeg lavede din Coq Au Vin.
    Tak for endnu en succes i køkkenet :-) Hold nu op det smagte sindssygt godt, alle var lykkelige.
    Endnu en ret der løfter sig op over den almindelige version. Lige det ekstra.
    Jeg ELSKER det.
    Mange hilsner
    Vibeke

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke
      Jeg får en følelse af, at det jo er præcis derfor, jeg har lavet denne klub. Så folk kan få den oplevelse, du beskriver der... Gud hvor bliver jeg glad. Tak... 🙏🏼
      Jesper

  • Andrea P.

    Hej! Lækkert! Hvorfor bliver min sauce til denne altid grå? Eller rød/grå? Dem smager fint men kunne jeg snyde farven lidt mere lex på en måde?

    • Jesper Vollmer

      Synes du også min er rød/grå?
      Jeg synes, det bliver ret flot. Hvilken bouillon bruger du? Måske det er det?!?
      Få fat i en god kraftig hønsefond. Evt. Signatur fra Oscar. Den der hedder “Stegt Kylling”. Hvis altså ikke du selv laver en på hårdtbrunet kyllingeskrog og grønt.
      Jesper

    • Jesper Vollmer

      https://vinogkokken.dk/oscar-signature-fond/1181-oscar-kyllingefond-stegt-signature.html

    • Andrea P.

      Tak! Det må jeg prøve. Tjoh jeg bruger bare en terning og noget vand. Vidste ikke at en anden fond vil påvirke farven!

    • Jesper Vollmer

      Det vil det helt sikkert.
      En terning kan jo sagtens bruges til lidt ekstra dybde fremfor vand, men en lækker fond med gelatinen fra benene og den mørke farve fra bruning af både ben og grønt, vil gøre underværker.
      Just saying...
      Jesper

  • Mette V.

    Kære Jesper
    Er det ligegyldigt hvilke rødvin jeg bruger?
    Tænker at en fransk i hvert fald er et godt udgangspunkt!!!
    Mvh Mette

    • Jesper Vollmer

      Hej Mette
      Der er en gammel regel, der siger, at man skal bruge den samme vin i maden, som man drikker til, men det er virkelig overkill. Du skal bare købe noget billig "køkkenvin". Det spiller ikke den store rolle, da det får så meget andet smag også...
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.