Ingredienser
Coq au vin
1 stk. hane eller høne
1 flaske rødvin
200 gram pebertørret bacon
1 bakke champion
12 fed hvidløg
2 håndfulde perleløg, frosne eller friske
4 stk. gulerødder
0,50 liter bouillon
1 dusk timian
6 stk. laurbærblade
16 stk. aspargeskartofler
3 spsk. hakket persille
Fremgangsmåde
Hanen eller hønen deles i 8 stykker gerne med ben på hvert stykke. Læg den i rødvin natten over sammen med en spsk. salt.
På dagen brunes både bacon, champion og løg af på en pande. Fuglen sigtes fra al vinen, og brunes også af.
Kom alt op i en gryde, og kog vinen op på panden, og kog den op. Hæld den på gryden, og lad det hele simre i 5 min. Kom Bouillon ved sammen med timian og laurbær.
Lad det simre i 25-30 min. Tag bryststykkerne op, og lad resten simre videre i 20 min. Kom gulerødderne ved de sidste 10 min.
Imens koges kartoflerne, og pilles.
Tag alt op med en hulske, og kog saucen ind til den smager, som den skal.
Bland alt sammen, og anret det i en skål eller gryden på bordet. Kom den hakkede persille på...