Confit de Canard

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Confit de canard

  • 4 stk andelår

  • 2 spsk salt

  • 2 stk peberkorn

  • 1 dusk timian

  • 1 fed hvidløg

  • 1 l andefedt

  • Kartofler

  • 4 stk bagekartofler

  • 1 l andefedt (det samme fra før)

  • 3 fed hvidløg

  • 1 håndfuld hakket persille

  • Salat

  • 4 håndfulde blandet salat

  • 1 tsk hvidløgsolie

  • 2 spsk æbleeddike

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

Dagen før vender du andelårene i salt, timian og peberkorn, og sætter dem på køl til dagen efter. 

På dagen lægger du lårene i en gryde, og dækker dem med andefedtet. De skal nu simre ved omkring 100° i ca. 2 timer. De er færdige, når kødet er mørt, men det skal ikke falde af benet, for du skal kunne håndtere dem lidt endnu. 

Læg dem på en rist, og smid dem i ovnen ved 225° til de er helt sprøde. Det tager ca. 20 min. 

Imens skærer du kartoflerne i 1 x1 cm. tern. Kom dem i koldt vand i 10 min. Lad dem simre i den 100° varme andefedt i ca 5 min. De skal være møre men stadig intakte. Sigt dem, og dup dem tørre. Varm nu andefedtet op til 190-200° og friter halvdelen af kartoffelternene og herefter den anden halvdel, til de er flot gyldne. Kom dem varme op i en sigte, og slyng dem rundt med salt, det revet hvidløg dækket med olivenolie og lidt af den hakkede persille. 

I sidste øjeblik vender du salaten med eddike, olie, 1 tsk. hvidløgsolie og et nip salt. 

Servér de varme og sprøde lår med kartoffelternene og den sprøde salat. 

Billeder fra opskriften

IMG 8034 (1)

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Lone K.

    Ser lækkert ud 👍
    Bruger du en bestemt flagesalt ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lone
      Jeg plejer at købe den, der hedder Falksalt. Det er svenskt.
      Jesper

  • Lone K.

    Ser lækkert ud 👍
    Bruger du en bestemt flagesalt ?

  • Hanne E.

    Tusind tak for opskriften😀
    Kan man ikke lave en hel confiteret and? Eller er det kun lårene man bruger?
    Mvh Hanne

  • Connie M.

    Hej Jesper
    Super super lækkert delikat :-)
    Din hvidløgsolie opbevarer du den i køleskabet
    vh Connie M

  • Hellen G.

    Ser så lækkert ud.
    1 l. andefedt.
    Hvordan skaffer jeg lige det ?

  • Jonna v.

    Hvorfor kan jeg ikke se opskriften på risalamande ?
    Jeg kan kun se den på mine beskeder.

    • Helle S.

      Hej Jonna
      Det lyder mystisk. Har du prøvet at søge i fritekst-feltet eller under jul som tema på siden med alle opskrifter?
      Bedste hilsner fra Helle, Team Vollmer :)

  • Elise B.

    Det ser så lækker ud 🤩
    Jeg kunne godt tænke mig at prøve og lave det, men hvor kan man købe en liter andefedt?
    Mvh. Elise

    • Jesper Vollmer

      Hej Elise
      Jeg har det faktisk nede i min lokale Meny i Nærum.
      Men skal man have større mængder, kan man få det i Inco, men det kræver Inco-kort.
      Jeg har også set det her hos Daniel Letz:
      https://shop.letzshoponline.dk/products/kapers-edmond-fallot-215-gr
      Husk at man kan bruge det igen og igen. Jeg har det bare i bøtter i fryseren, og fryser det igen efter brug. Så det er on god investering. Jeg bruger det tit til retter med stegte kartofler. Det smager så meget end olie.
      Jesper

    • Elise B.

      Ok, tak for info 👍🏻😊

  • Ole F.

    Hej, Jeg er i gang med koge mine lår og vil gemme dem til på fredag.
    Kan jeg gemme de kogte lår i køleskabet uden fedtet de er kogt i ?
    (Og koge kartofler torsdag, klar til stegning fredag- skal derfor bruge fedtet)

    • Jesper Vollmer

      Hej Ole
      havde misset dit spørgsmål.
      Lykkedes det?
      Jeg ville have svaret ja, du kan sagtens gemme dem på køl uden fedtet på.
      Jesper

  • Ole F.

    Hej, Det blev rigtig fint, jeg fik også lavet din julesovs- så alle var glade.. og mætte

  • Jesper W.

    Hej Jesper & alle i andre
    Jeg har lidt problemer med at styre temperaturen, på andefedtet, på min induktionskogeplade :( så hvis jeg ville bruge min ovn, hvilken temp, skal ovnen så stå på ? 100 grader eller højere ? tak for en super lækker opskrift, det smager jo himmelsk <3

    • Jesper Vollmer

      Jeg ville sætte ovnen på 100° ja...
      Og tak!

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.