Ingredienser
Confit de canard
4 stk andelår
2 spsk salt
2 stk peberkorn
1 dusk timian
1 fed hvidløg
1 l andefedt
Kartofler
4 stk bagekartofler
1 l andefedt (det samme fra før)
3 fed hvidløg
1 håndfuld hakket persille
Salat
4 håndfulde blandet salat
1 tsk hvidløgsolie
2 spsk æbleeddike
3 spsk olivenolie
1 nip salt
Fremgangsmåde
Dagen før vender du andelårene i salt, timian og peberkorn, og sætter dem på køl til dagen efter.
På dagen lægger du lårene i en gryde, og dækker dem med andefedtet. De skal nu simre ved omkring 100° i ca. 2 timer. De er færdige, når kødet er mørt, men det skal ikke falde af benet, for du skal kunne håndtere dem lidt endnu.
Læg dem på en rist, og smid dem i ovnen ved 225° til de er helt sprøde. Det tager ca. 20 min.
Imens skærer du kartoflerne i 1 x1 cm. tern. Kom dem i koldt vand i 10 min. Lad dem simre i den 100° varme andefedt i ca 5 min. De skal være møre men stadig intakte. Sigt dem, og dup dem tørre. Varm nu andefedtet op til 190-200° og friter halvdelen af kartoffelternene og herefter den anden halvdel, til de er flot gyldne. Kom dem varme op i en sigte, og slyng dem rundt med salt, det revet hvidløg dækket med olivenolie og lidt af den hakkede persille.
I sidste øjeblik vender du salaten med eddike, olie, 1 tsk. hvidløgsolie og et nip salt.
Servér de varme og sprøde lår med kartoffelternene og den sprøde salat.