Confit de Canard

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Confit de canard

  • 4 stk andelår

  • 2 spsk salt

  • 2 stk peberkorn

  • 1 dusk timian

  • 1 fed hvidløg

  • 1 l andefedt

  • Kartofler

  • 4 stk bagekartofler

  • 1 l andefedt (det samme fra før)

  • 3 fed hvidløg

  • 1 håndfuld hakket persille

  • Salat

  • 4 håndfulde blandet salat

  • 1 tsk hvidløgsolie

  • 2 spsk æbleeddike

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

Dagen før vender du andelårene i salt, timian og peberkorn, og sætter dem på køl til dagen efter. 

På dagen lægger du lårene i en gryde, og dækker dem med andefedtet. De skal nu simre ved omkring 100° i ca. 2 timer. De er færdige, når kødet er mørt, men det skal ikke falde af benet, for du skal kunne håndtere dem lidt endnu. 

Læg dem på en rist, og smid dem i ovnen ved 225° til de er helt sprøde. Det tager ca. 20 min. 

Imens skærer du kartoflerne i 1 x1 cm. tern. Kom dem i koldt vand i 10 min. Lad dem simre i den 100° varme andefedt i ca 5 min. De skal være møre men stadig intakte. Sigt dem, og dup dem tørre. Varm nu andefedtet op til 190-200° og friter halvdelen af kartoffelternene og herefter den anden halvdel, til de er flot gyldne. Kom dem varme op i en sigte, og slyng dem rundt med salt, det revet hvidløg dækket med olivenolie og lidt af den hakkede persille. 

I sidste øjeblik vender du salaten med eddike, olie, 1 tsk. hvidløgsolie og et nip salt. 

Servér de varme og sprøde lår med kartoffelternene og den sprøde salat. 

Billeder fra opskriften

IMG 8034 (1)

Kommentarer

  • Lone K.

    Ser lækkert ud 👍
    Bruger du en bestemt flagesalt ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lone
      Jeg plejer at købe den, der hedder Falksalt. Det er svenskt.
      Jesper

  • Lone K.

    Ser lækkert ud 👍
    Bruger du en bestemt flagesalt ?

  • Hanne E.

    Tusind tak for opskriften😀
    Kan man ikke lave en hel confiteret and? Eller er det kun lårene man bruger?
    Mvh Hanne

  • Connie M.

    Hej Jesper
    Super super lækkert delikat :-)
    Din hvidløgsolie opbevarer du den i køleskabet
    vh Connie M

  • Hellen G.

    Ser så lækkert ud.
    1 l. andefedt.
    Hvordan skaffer jeg lige det ?

  • Jonna v.

    Hvorfor kan jeg ikke se opskriften på risalamande ?
    Jeg kan kun se den på mine beskeder.

    • Helle S.

      Hej Jonna
      Det lyder mystisk. Har du prøvet at søge i fritekst-feltet eller under jul som tema på siden med alle opskrifter?
      Bedste hilsner fra Helle, Team Vollmer :)

  • Elise B.

    Det ser så lækker ud 🤩
    Jeg kunne godt tænke mig at prøve og lave det, men hvor kan man købe en liter andefedt?
    Mvh. Elise

    • Jesper Vollmer

      Hej Elise
      Jeg har det faktisk nede i min lokale Meny i Nærum.
      Men skal man have større mængder, kan man få det i Inco, men det kræver Inco-kort.
      Jeg har også set det her hos Daniel Letz:
      https://shop.letzshoponline.dk/products/kapers-edmond-fallot-215-gr
      Husk at man kan bruge det igen og igen. Jeg har det bare i bøtter i fryseren, og fryser det igen efter brug. Så det er on god investering. Jeg bruger det tit til retter med stegte kartofler. Det smager så meget end olie.
      Jesper

    • Elise B.

      Ok, tak for info 👍🏻😊

  • Ole F.

    Hej, Jeg er i gang med koge mine lår og vil gemme dem til på fredag.
    Kan jeg gemme de kogte lår i køleskabet uden fedtet de er kogt i ?
    (Og koge kartofler torsdag, klar til stegning fredag- skal derfor bruge fedtet)

    • Jesper Vollmer

      Hej Ole
      havde misset dit spørgsmål.
      Lykkedes det?
      Jeg ville have svaret ja, du kan sagtens gemme dem på køl uden fedtet på.
      Jesper

  • Ole F.

    Hej, Det blev rigtig fint, jeg fik også lavet din julesovs- så alle var glade.. og mætte

  • Jesper W.

    Hej Jesper & alle i andre
    Jeg har lidt problemer med at styre temperaturen, på andefedtet, på min induktionskogeplade :( så hvis jeg ville bruge min ovn, hvilken temp, skal ovnen så stå på ? 100 grader eller højere ? tak for en super lækker opskrift, det smager jo himmelsk <3

    • Jesper Vollmer

      Jeg ville sætte ovnen på 100° ja...
      Og tak!

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.