Ingredienser
Cognacspære
8 små pære
500 gram sukker
3 dl. cognac
1 liter vand
Chokoladesauce
1 dl. vand
1 dl. sukker
1 dl. cacao (god kvalitet)
Fremgangsmåde
Der er jo stor forskel på størrelsen af de pærer, man kan købe. Gå efter de mindste.
Skræl pærerne, og skær kernehuset ud nedefra evt. med et parisiennejern eller en teske.
Kom sukkeret op i en kasserolle, og gør det vådt med vand. Sæt fuld drøn på komfuret, og lad vandet fordampe. Når vandet er kogt væk, begynder sukkeret at karamellisere...
Når karamellen er flot mørk (ikke brændt), kommer du cognac og vand på. Lad det opløse det størknede karamel.
Kom pærerne op i lagen, og kom et stykke bagepapir på toppen og et eller andet a la en lille tallerken eller noget, der kan holde dem nede under overfladen. Lad dem simre, til de er møre. Det tager alt mellen 30-60 min. alt afhængigt af, hvor store og hvor modne, de er...
Lad dem ligge og køle af i lagen, evt i et glas med låg.
Chokoladesaucen:
Kog vand, sukker og kakao op. Server den enten kold eller lun.
Hvis den skal have fuld gas, så server lidt vaniljeis til pærerne og saucen...