Cognacspære

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Cognacspære

  • 8 små pære

  • 500 gram sukker

  • 3 dl. cognac

  • 1 liter vand

  • Chokoladesauce

  • 1 dl. vand

  • 1 dl. sukker

  • 1 dl. cacao (god kvalitet)

Fremgangsmåde

Der er jo stor forskel på størrelsen af de pærer, man kan købe. Gå efter de mindste. 

Skræl pærerne, og skær kernehuset ud nedefra evt. med et parisiennejern eller en teske. 

Kom sukkeret op i en kasserolle, og gør det vådt med vand. Sæt fuld drøn på komfuret, og lad vandet fordampe. Når vandet er kogt væk, begynder sukkeret at karamellisere... 

Når karamellen er flot mørk (ikke brændt), kommer du cognac og vand på. Lad det opløse det størknede karamel. 

Kom pærerne op i lagen, og kom et stykke bagepapir på toppen og et eller andet a la en lille tallerken eller noget, der kan holde dem nede under overfladen. Lad dem simre, til de er møre. Det tager alt mellen 30-60 min. alt afhængigt af, hvor store og hvor modne, de er... 

Lad dem ligge og køle af i lagen, evt i et glas med låg. 

Chokoladesaucen:

Kog vand, sukker og kakao op. Server den enten kold eller lun. 

Hvis den skal have fuld gas, så server lidt vaniljeis til pærerne og saucen... 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Inger M.

    Hej jeg kan ikke tåle chokoladesovs. Kan du foreslå noget andet som vil være ligeså godt sammen med disse Cognacpærer.
    Med venlig hilsen Inger

    • Jesper Vollmer

      Jeg tænker, at en karamelsauce vil være dejlig til også...

  • Heidi T.

    Hej Jesper
    Årh….den skal helt sikkert prøves:-)
    Hvor lang tid kan pærerne og chokoladesovsen holde sig på køl?
    Mvh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Flere måneder hvis de er hamitisk lukkede i sylteglassene. Efter åbning en to ugers tid på køl.
      Et par uger på chokoladesaucen også... Men tror, det smager for godt til at stå så længe 😄

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.