Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Citronmåne. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Bliv medlem
Citronmåne

Citronmåne

Tilberedningstid 1-2 timer

Fremgangsmåde

Pisk det bløde smør sammen med sukkere og vaniljesukker. Brug evt. en håndmixer. Når det er homogent, kommer du ét æg i ad gangen. Pisk sammen mellem hvert æg.  Bland mel og natron sammen, og sigt det i dejen. I med citronskallen, som du river i.  De...

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Stine v.

    Hej Jesper. Citroner er utroligt varierende i størrelse (pt bittesmå), ca hvor mange ml citronsaft, skal der i dejen?
    Skal klart bage denne til min citronelskende mand 🍋
    😊Stine

    • Jesper Vollmer

      Hej Stine
      Jeg skriver lige mængden ind i ml. Du har ret... det kan varierer meget.
      1 citron indeholder i gennemsnit 75 ml. Så der skal bruges 150 ml. her.
      Jesper

  • Heidi T.

    Hej Jesper
    Skal helt klart bages🍋
    Kan man evt. lave citronmånemuffins af dejen?
    Kan kagen fryses uden glasur?
    Mvh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Ja til begge dele…
      Det er en pænt flydende dej som en klassisk muffindej, så det kan du sagtens.
      Jesper

  • Lis M.

    Så er der bagt citronmåne. Hold nu op hvor lækker. Ikke sidste gang jeg bager den, for manden min, der elsker kage mener kun den holder til efter aftenkaffen 😂

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det dejligt at høre...
      Jesper

  • Birgitte M.

    Hej Jesper
    Bagte citronmånen, smagen var himmelsk, men den lignede en trampolin, der var sunket sammen i midten. Jeg har forsøgt at sætte et foto ind af den uskønne kage, uden held. Hvad kan være gået galt? Og kan natron blive for gammelt?

    • Jesper Vollmer

      Det lyder mere som om, den ikke var bagt helt færdigt.
      Jeg har selv lavet denne tidligere med dobbelt mængde. Den bliver jo så dobbelt så høj, men kan også godt falde lidt sammen på midten, fordi der er så langt ind for varmen, før end den er færdigbagt. Derfor halverede jeg den.
      Prøv at bage den lidt længere næste gang, og sørg for at teste med en kødnål eller lign. inden du tager den ud.
      Husk at alle ovne bager forskelligt.
      Jesper

  • Birgitte M.

    Kødnålen viste ikke tegn på dej i midten, jeg brugte den opskrift med 250g faststof.
    Måske var jeg ikke ihærdig nok da jeg rørte dejen. Jeg prøver bare igen.
    Birgitte

  • Marianne A.

    Kære Jesper
    Har en kommentar til Birgittes trampolin-kage. Nu har jeg prøvet TO gange med præcis samme resultat. Forstår ikke hvad der er galt. Den smager jo forrygende, men det ser altså lidt dumt ud med det hul i midten. Ca 10 min før den er færdig, står den så flot og hævet i midten, - og så pludselig ...øv.
    Kh Marianne

    • Jesper Vollmer

      Hvor irriterende. Jeg hører fra mange, at deres sidder lige i skabet.
      Prøvede du at øge bagetiden?
      Jesper

  • Tine C.

    Det er den mest lækre Citronmåne jeg har smagt, tak . 👍🏼
    Hilsen Tine🍁

    • Jesper Vollmer

      Tak Trine… 🍋🍋🍋

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.