Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Citronfromage. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Bliv medlem
Citronfromage

Citronfromage

Tilberedningstid 2+ timer

Fremgangsmåde

Sæt husblassen i blød i koldt vand.  Del æggene i hvider og blommer hver for sig.  Pisk blommerne og halvdelen af sukkeret til en helt lys og luftig æggesnaps. Riv skallen af citronerne, og pres saften gennem en sigte. Hold det klar til senere.  Pisk...

Bliv en del af
Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.

Allerede medlem? Log ind her

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode.

Betalingskort
MobilePay

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2019-05-21 kl. 11.05.42.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Jytte E.

    Hej Jesper
    Jeg vil prøve at lave din fromage i påsken . Jeg plejer aldrig at bruge æggehvider, hvad gør det for fromagen. Jeg undrer mig over at du smelter husblas og kommer det direkte over i det kolde element? Skal det slet ikke køles lidt af først? God påske. Mvh Jytte

  • Jesper Vollmer

    Hej Jytte
    Æggehviderne gør den ekstra luftig, så det ikke kun er den fede fløde, der giver luft til fromagen. Husblasse skal endelig ikke køle af først, for så sætter den sig som klumper. Men man skal skynde sig at få samlet alle elementerne, så den bliver dejlig homogen.
    Dem der er for længe om det, får lidt "tråde" i fromagen.
    Giver det mening?
    Jesper

  • Jytte E.

    Hej Jesper
    Tak for svar og ja det giver ,enig. Jeg troede egentlig at der kan komme tråde i hvis husblassen er for varm og får et “chok” når det kommer over i det kolde men så blev jeg så klog. Takker👍

  • Ulla H.

    Hej Jesper... Jeg har altid brugt pasteuriseret æg pga samunella. Kan se du bruger alm æg, er de testet for samunella og hvor køber du dem. Eller er der bare ikke så stor risiko for smitte mer. Vh ulla

    • Jesper Vollmer

      Hej Ulla
      Jeg er ikke så bange for salmonella i mit private køkken, og det står folk frit for at ændre det til pasteuriseret æg, hvis de føler sig mere sikre ved det. Jeg har ikke hørt om salmonellatilfælde i lang tid, og bruger alm. æg altid. Også til koldskål, hvor man ellers virkelig kan smage, hvis det er pasteuriseret.
      Håber det hjælper dig...
      Jesper

  • Annette F.

    Hej Jesper
    Jeg har lavet citronfromage i flere år, har brugt den samme opskrift
    Så kom jeg i klubben og vupti skulle jeg prøve din opskrift, skal nok lave 4 x så meget næste gang
    For den da, det med opskrift kan du bare
    Skønt med vidio, sådan lavede jeg den ikke før
    Hilsen Annette

  • Hanne G.

    Hej Jesper.
    Super lækker citronfromage. Mine børnebørn synes den var lidt for sur. Nok fordi jeg brugte saft fra 4 citroner. Jeg opdagede senere, at du sagde 1 dl i din video. Måske skulle det stå i opskriften.
    Tak for alle dine superopskrifter. Hanne😀

    • Jesper Vollmer

      Hej Hanne
      Lækkert med feedback. Jeg går straks ind og justerer opskriften, så den ikke bliver for sur. Der findes jo mange størrelser på 🍋 derude...
      Jesper

  • Berit C.

    Hej Jesper
    Hvor mange personer er denne portion til.
    Bh. Berit

    • Jesper Vollmer

      Hej Berit
      Du kan næsten se, hvor mange portioner jeg får til her. Så hvis I kan spise mere end dem du ser på billederne eller i filmen, kan du jo skrue lidt op. Men jeg tænker, at 4-6 pers. godt kan få en god portion på den her opskrift.. I forhold til crunch har jeg en gang imellem lavet kandiseret citronskal, ved at blanchere strimler af citronskal 3-4 gange, så bitterheden forsvinder lidt. Vendt dem i sukker, og herefter tørret dem i ovnen ved 100 grader til de er knastørre... En lille crumble kunne også være rar til.
      Jesper

  • Berit C.

    Hej Jesper
    Kunne man pynte med lidt crunch, så der er lidt at bide i, du har måske en idé?
    Bh. Berit

  • Tina J.

    Rigtig god citronfromage som jeg helt sikkert skal lave igen 😊

  • Lillian M.

    Hej
    Kan den laves dagen før og vente i køleskabet?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lillian
      Ja det kan den SAGTENS !
      Jesper

  • Christina M.

    Så er der lavet citronfromagé. Er slet ikke nervøs over husblas efter denne afprøvede opskrift🙌👍🙌

  • Annette O.

    Jeg lavede denne fromage i en af juledagene.. Øjh en smagseksplosion. Vores voksne datter og svigersøn kvitterede med, det var den bedste citronfromage de nogensinde har smagt, og vi gamle var enige. Store fortjente ord og hyldest til vores ynglingsdessert. Tak Jesper

    • Jesper Vollmer

      Annette for faen... 😜
      Bliver simpelthen så glad for sådan en besked.
      Tak 🙏🏼
      Jesper

  • Conny j.

    Hej Lavet citronfromage i går blev bare mega lækker første gang jeg har prøvet. At lave det.
    👏🏻👍🏻
    Hilsen Conny.

  • Dorte K.

    Fløjlsblød citronsky - den bedste nogensinde - til trods for mange fromager på samvittigheden 😋 tusind tak. Dbh Dorte

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Dorte
      Nyd din søndag !
      Jesper

  • Grethe A.

    Kan den komme i dybfryseren?
    Venlig hilsen

    • Jesper Vollmer

      Hej Gretha
      Ja det kan du sagtens. Det er det, de gør i den Store Bagedyst, når de skal samle fromager i kager med forskellige lag...
      Jesper

  • Inge S.

    Hej Jesper,
    Uanset om man ændrer opskriften til 2, 3 eller ... så skal man bruge 4 citroner, mon ikke det er en fejl 🤪 fantastisk citronfromage
    Hilsen Inge

    • Jesper Vollmer

      Hej Inge
      Ja det kunne systemet da ikke regne ud 😜
      Selvfølgelig er det en fejl. Jeg har nu fjernet den parentes...
      Tak for tippet.
      Jesper

    • Inge S.

      😀👍

  • Lillian M.

    Hej Jesper
    Har lavet denne lækre citronfromage mange gange 👍 hver gang pyntet med flødeskum. Jeg tænkte, om man kunne pynte med sprøjtede marengstoppe, der lige brændes inden servering . Eller kalder det bare på fløde? 😉
    Vh Lillian

    • Jesper Vollmer

      Hej Lillian
      Det tænker jeg faktisk ville være lækkert. Det bliver jo netop så næsten til en citron/marengstærte.
      Bare det ikke bliver for sødt i sødt. Men med godt med syre i fromagen, spiller det godt sammen...
      Jesper

  • Jette I.

    Hej Jesper 🎈
    1000 tak for en fantastisk “skjult citronfromage” 😂😂
    Jeg lever sammen med nogle som hader citronfromage over alt på jorden, så jeg har jo desværre ikke nydt denne dejlige dessert i over 30 år 😳
    Hvad gjorde jeg?
    Købte mango (havde citronerne i skabet), gik i gang (pif paf puf, underligt, citronerne blev brugt i stedet for mango)😂
    For at skjule citronfromage lavede jeg chokoladeskåle 😂
    Og hvad var så dommen?
    Det den bedste “mangofromage” vi nogen sinde har smagt (jeg har aldrig levet mangofromage) 😂😂
    Vi fik meget sjov ud af hvordan tingene hang sammen - DET VAR JESPER VOLMERS CITRONFROMAGE - mangoerne ligger stadig på bordet 😂😂😂
    Tak for en skøn fromage - og nu behøver jeg ikke at lave mærkelige hop for at få citronfromage 😂
    Mor, den laver du bare igen 😂😂😂

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette,
      Hahaha sikke en skøn og snedig (😉) historie! Meget smart, og skønt at fromagen gik lige ind i hos familien, selvom de blev snydt.
      Mange tak for den sjove historie...

  • Jørgen J.

    Fantastisk dessert, den skal prøves til min fødselsdag. Og den bliver ikke kedelig af at blive lavet dagen før?
    Hilsen Jørgen

    • Jesper Vollmer

      Hej Jørgen,
      Helt frisklavet er selvfølgelig i plenum det foretrukne for mange retter, men fromagen holder sig lige så frisk og lækker. Bare rolig 👍
      God mandag.

  • Lisbeth E.

    Hej Jesper.
    Nu har jeg lavet den her citronfromage et par gange. Senest sidste weekend hos min veninde. Der er det altid mig der laver mad. Og hun bliver så glad 😊 det er klart den allerbedste opskrift jeg har prøvet. Jeg starter med at piske hviderne med håndmixeren. Derefter blommerne og til sidst fløden. Så sparer man lidt på opvasken. Den smager forrygende 😁
    Mange hilsner
    Lisbeth

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Sikke en dejlig besked at gå på weekend på!
      Er glad for at du og veninden kan lide den :)
      Rigtig god fredag!
      Jesper

  • Birthe P.

    Kan man bare gange op eksempelvis til 16 personer og så lave det hele i et hug som her i videoen. Plejer at lave til så mange ad noge omgange.
    Mvh Birthe

    • Jesper Vollmer

      Hej Birthe
      Det kan du sagtens. Det er jo det, vi gør i restauranterne. det er sjældent vi forbereder kun til 4 pers. Men men men... det vil kræve pænt store skåle og røremaskiner. Det er jo en dessert med pænt meget luft i. Så jeg håber, du har kæmpe skåle 😉
      Jesper

    • Birthe P.

      Tak, tror jeg deler i 2 portioner😊

  • Stine I.

    Hvor længe skal den stå for at sætte sig ca?

    • Jesper Vollmer

      Undskyld det sene svar. Jeg havde misset dit spørgsmål.
      Jeg synes, den skal stå på køl et par timer.
      Det har jeg også tilført i opskriften nu...
      Tak for det.
      Jesper

  • Jacob L.

    Min Kone laver din citronfromage så godt og ofte at hun nu er kendt i byen som citronfromagedamen 🤣👌🏻❤️🫶

    • Jesper Vollmer

      Gud hvor er det dejligt at høre... Tænke at jeg kan have inspireret i sådan en grad 😄
      Jesper

  • Joan S.

    Jeg er ikke så glad for husblas. Kan jeg evt udskifte sukkeret med syltesukker? Eller tilsætte melatin, som når jeg laver syltetøj?
    Den ser lækker ud😊😊😊

    • Jesper Vollmer

      Jeg har ikke lavet fromage med andet end husblas. Så jeg kan ikke give dig et godt svar.
      Hvad er det ved husblas, du ikke kan lide, hvis jeg må spørge?
      Jesper

    • Joan S.

      Kære Jesper
      Tak for dine altid hurtige svar.
      Uha…. Jeg syntes at det bliver lidt gummiagtigt. Og så tanken.
      Har du erfaring med agar agar ???

    • Jesper Vollmer

      Ja men ikke i fromager.
      Men mon ikke der er mange opskrifter derude, der viser lidt om alternativer til husblas.
      Gummiagtigt synes jeg kun det bliver, hvis man bruger for meget husblas.
      Jesper

  • Joan S.

    Okay,- jeg vover det ene øje og kastet mig ud i det. Du plejer jo at have ret🥰

    • Jesper Vollmer

      Hvor er du sød…

  • Mette W.

    Hej Jesper. Jeg døjer med geleagtige små klumper i citronfromagen. Mon du har et gæt på hvad jeg gør forkert - jeg tænker det kan være for lav temperatur på husblas? Fra en anden opskrift smelter jeg i citronsaft, men vol prøve din metode næste gang. Tak for gode opskrifter. Dbh Mette

    • Jesper Vollmer

      Hej Mette
      Hvis æggesnapsen med citronen er for kold, stivner husblassen for hurtigt, når du blander det sammen. Så sørg for at æggene ikke er iskolde.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.