Ingredienser
Citronfromage
5 blade husbals
1 dl. citronsaft
4 stk. æg
120 gram sukker
2,50 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
Sæt husblassen i blød i koldt vand.
Del æggene i hvider og blommer hver for sig.
Pisk blommerne og halvdelen af sukkeret til en helt lys og luftig æggesnaps.
Riv skallen af citronerne, og pres saften gennem en sigte. Hold det klar til senere.
Pisk hviderne stive i en anden skål, ved først at piske hviderne luftige, og så komme sukkeret i. Pisk dem helt stive.
Pisk fløden let stiv, som i nærmest flydende.
Smelt husblassen i en lille gryde med ganske lidt af vandet, der følger med.
Nu skal der samles...
Først pisker du citronsaft og skal ud i æggesnapsen.
Så pisker du den smeltede husblas i samme æggesnaps.
Nu pisker du lidt af æggehviderne i æggesnapsen, og lægger piskeriset væk, for resten sker med din dejskraber, for at holde på så meget luft som muligt.
Nu vendes resten af hviderne i massen, og tilsidst vendes flødeskummet i.
Hæld nu fromagen på enten små portionsskåle eller i én stor skål. Lad den stå på køl mindst et par timer, til den sætter sig.
Server den evt. med lidt ekstra flødeskum og lidt ekstra revet citronskal på toppen.