Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Citron marengstærte. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Bliv medlem
Citron marengstærte

Citron marengstærte

Tilberedningstid 2+ timer

Fremgangsmåde

Mørdejen:- Bland alting sammen undtagen vandet, og rør det hurtigst muligt sammen. - Når det er som en blød crumble, kommer du vandet i, og samler den hurtigt. Jo mere du arbejder med den, jo mere vil den trække sig sammen under bagningen. - Pak deje...

Billeder fra opskriften

14

Kommentarer

  • Kirsten Ø.

    Hej. Kan jeg bage den dagen før den skal serveres.

    • Jesper Vollmer

      Sagtens...
      Den står flot dagen efter. Hvis det var mig, ville jeg holde de tre ting hver for sig, indtil du skal bruge den. Kom citroncremen på og sprøjt marengsen op, lige inden gæsterne kommer. Så er den mest sprød...
      Jesper

  • Kirsten Ø.

    Tusind tak for svaret, laver det hele klar i morgen og samler lørdag. God aften til jer 🌞

  • Birthe C.

    Kan man bruge lime i stedet for citron ?

    • Jesper Vollmer

      Ja…

  • Ulla S.

    Hej Jesper
    Jeg er simpelthen nødt til og spørge til hvorfor de mål der er i opskriften er så mærkelige 0,67 stk æg osv 😅. Jeg synes det virker lidt besværligt.
    God dag og glæder mig til og prøve tærten.
    Kh Ulla

    • Jesper Vollmer

      Det er fordi, “robotten” der omregner, når du retter til i antallet af personer, ikke kan regne det på anden måde.
      Mht. æg runder du bare lidt op til nærmeste hele æg.
      Jesper

  • Ulla S.

    Hej igen Jesper
    Nu har jeg set din skønne video, og til citroncremen brugte du 1 æg og 4 blommer, du konstaterede at det var måske var for lille en portion og du ville rette opskriften til, men det tror jeg ikke du har nået. Jeg vil gerne være sikker på de rigtige mål inden jeg går igang, den ser så lækker ud og glæder mig vild til og smage. De bedste hilsner fra Ulla 😊👏

    • Jesper Vollmer

      Det var fordi, det faktisk passede helt fint med mængden ☺️
      Jesper

    • Ulla S.

      Hej Jesper
      Tusind tak for svar og fordi du har rettet opskriften til.
      Jeg elsker og se dine videoer, det er så inspirerende og en kæmpe hjælp inden jeg går i gang med en ny opskrift… Tak…
      De bedste hilsner fra Ulla

  • Else C.

    Hej Jesper
    Hvordan passer mængden i et rundt 22 cm tærtefad?
    Vh Else

    • Jesper Vollmer

      Det vil passe fint Else...
      Jesper

  • Bjørn

    Hej Jesper
    Hvorfor skal man ikke bage marengsen ? Det gør man jo normalt når man bager kyskager🤔

  • Mette W.

    Hej Jesper. Mon man ville kunne bage tærtedejen i din form uden bagepapir? Jeg spørger fordi min faldt lidt ned i to af kanterne ved anden bagning (den uden bageærter) og jeg tænker om hullerne i formen ville kunne “holde fast” i dejen? Tak for endnu en god opskrift og at jeg endelig lærte at lave marengs som ikke “sveder” vand, når man har haft rester af tærten i køleskab. Dbh Mette

    • Jesper Vollmer

      Du kan sagtens bage den uden papir, men så skal der smøres godt.
      Ofte er det hvis man arbejder for meget med dejen, eller hvis den ikke får lov til at hvile, at den trækker sig sammen under bagningen.
      Blindbagningen skal gerne få den til at holde formen...
      Jesper

    • Mette W.

      Tak, jeg prøver igen! Tænker jeg skal prøve et par ting: (1) Længere tid på køl, (2) skære kanter af som du viser i video, (3) bage på rist - jeg brugte bageplade uden at have set detaljen i din film, og/eller (4) følge din opskrift - jeg brugte 1/3 grahamsmel og mindre smør som vi godt kan lide det

  • Jesper Vollmer

    Du behøver ikke bage på en rist.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.