Ingredienser
Dejen (15 stk.)
63 g mælk
63 gram vand
7 gram honning
2 gram salt
55 gram smør
80 gram mel
2 stk. æg
Konditorcremen
5 dl. mælk
1 stk. vaniljestang
4 stk. æggeblommer
4 spsk. maizena
150 gram sukker
5 dl. piskefløde
Craquelin
150 gram hvedemel
150 gram sukker
150 gram smør
2 tsk. grøn farvepasta
Fremgangsmåde
Dejen:
Start med dejen ved at koge mælk, vand og smør op. I med melet, og bag det igennem, mens du rører godt rundt, og presser alle melklumperne ud.
Kom dejen op i en røremaskine, eller brug bare en ske herfra. Kom et æg i ad gangen, og rør det godt sammen begge gange.
Fyld dejen i en sprøjtepose, og fyld en silikoneform med 15 små halvkugler, eller sprøjt dem op som til almindelige vandbakkelser. Kom dem i fryseren i mindst 3 timer.
Cremen:
Kog mælk og vaniljekornene op. I en skål pisker du æggeblommer, sukker og maizena sammen.
Når mælken koger, hælder du halvdelen op i æggeblandingen, og pisker godt rundt. Kom det tilbage i gryden til resten af mælken, og kog det op under piskning. Det skal lige koge godt sammen i 10-20 sekunder.
Køl cremen af, før den vendes sammen med fløden, der er pisket til letpisket skum.
Craquelin:
Saml alle ingredienserne til en homogen dej. Brug gerne en røremaskine, og skær gerne smørret i tern inden, så fordeler det sig nemmere i dejen.
Rul småkagedejen ud mellem to stykker bagepapir i ca. 2 mm. tykkelse. Frys også denne dej.
Bagningen:
Pres de små halvkugler ud af formen. Stik småkagedejen ud i en lidt større størrelse end halvkuglerne. Lad dem balancere på toppen af de frosne deje. De skal bages, mens de stadig er frosne.
Bag dem ved 180° i 30 min.
Nå de er bagt, køles de af i mindst 10 min. Pres evt. det overskydende småkagedej af den nederste kant, så de er flotte og ensformede.
Kom cremen i en sprøjtepose, og stik den op i den lidt bløde bund, og fyld kagerne helt op.
Husk at den overskydende creme er perfekt til en Fat white 😄 (se filmen for forklaring)