Choux au craquelin

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Dejen (15 stk.)

  • 63 g mælk

  • 63 gram vand

  • 7 gram honning

  • 2 gram salt

  • 55 gram smør

  • 80 gram mel

  • 2 stk. æg

  • Konditorcremen

  • 5 dl. mælk

  • 1 stk. vaniljestang

  • 4 stk. æggeblommer

  • 4 spsk. maizena

  • 150 gram sukker

  • 5 dl. piskefløde

  • Craquelin

  • 150 gram hvedemel

  • 150 gram sukker

  • 150 gram smør

  • 2 tsk. grøn farvepasta

Fremgangsmåde

Dejen:

Start med dejen ved at koge mælk, vand og smør op. I med melet, og bag det igennem, mens du rører godt rundt, og presser alle melklumperne ud. 

Kom dejen op i en røremaskine, eller brug bare en ske herfra. Kom et æg i ad gangen, og rør det godt sammen begge gange. 

Fyld dejen i en sprøjtepose, og fyld en silikoneform med 15 små halvkugler, eller sprøjt dem op som til almindelige vandbakkelser. Kom dem i fryseren i mindst 3 timer. 

Cremen: 

Kog mælk og vaniljekornene op. I en skål pisker du æggeblommer, sukker og maizena sammen. 

Når mælken koger, hælder du halvdelen op i æggeblandingen, og pisker godt rundt. Kom det tilbage i gryden til resten af mælken, og kog det op under piskning. Det skal lige koge godt sammen i 10-20 sekunder. 

Køl cremen af, før den vendes sammen med fløden, der er pisket til letpisket skum. 

Craquelin: 

Saml alle ingredienserne til en homogen dej. Brug gerne en røremaskine, og skær gerne smørret i tern inden, så fordeler det sig nemmere i dejen. 

Rul småkagedejen ud mellem to stykker bagepapir i ca. 2 mm. tykkelse. Frys også denne dej. 

Bagningen: 

Pres de små halvkugler ud af formen. Stik småkagedejen ud i en lidt større størrelse end halvkuglerne. Lad dem balancere på toppen af de frosne deje. De skal bages, mens de stadig er frosne. 

Bag dem ved 180° i 30 min. 

Nå de er bagt, køles de af i mindst 10 min. Pres evt. det overskydende småkagedej af den nederste kant, så de er flotte og ensformede. 

Kom cremen i en sprøjtepose, og stik den op i den lidt bløde bund, og fyld kagerne helt op. 

Husk at den overskydende creme er perfekt til en Fat white 😄 (se filmen for forklaring) 

Billeder fra opskriften

45

Kommentarer

  • Grete F.

    Hej
    De opbevaringsbokse du bruger til fryseren, er det nogen man kan købe hos jer eller kan I sige hvor de kan købes?
    hilsner
    Grete

    • Jesper Vollmer

      Dem har jeg købt i Inco i København...
      Jesper

  • Else F.

    Det er en super ide at fryse kagerne. Jeg erfarer dog, at når de er “stivstenfrosne” så skal de have 40 min i min ovn, måske den første halve time ved 180 gr, og 10 min ved 150 gr. De blev liiidt faster bunden. Med det tip vil vi få SÅ megen glæde af!💕

  • Jens B.

    Kan cremen laves dagen før ?

    • Jesper Vollmer

      Ja sagtens...

  • Jens B.

    TIP….hvis du følger opskriften slavisk, men undlader honningen og efter æggene er rørt i, tilsætter 100 g smagfuld revet ost som mature cheddar, comté eller gruyere, så får du lækre Gougéres..(luftige osteboller der smager skønt serveret lune til et glas vin)
    Riv lidt fint revet parmesan over bollerne inden de skal i oven ved de nævnte 180 grd i 30 min. Dét vil du ikke fortryde👍

    • Jesper Vollmer

      Tro mig Jens... i ALLE mine år på Søllerød Kro kørte vi Gougéres til snacks... ja det er pis´ lækkert.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.