Choucroute

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Choucroute

  • 2 stk. skalotteløg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 dusk timian

  • 10 stk. peberkorn

  • 1 glas hvidvin

  • 1 dåse surkål

  • 4 skiver flæsk

  • 4 stk. grove pølser

  • 4 stk. gulerødder

  • 12 stk. kogte kartofler

  • 4 spsk. grov sennep

  • 4 spsk. hakket persille

Fremgangsmåde

Snit løg og hvidløg, og sautér det af i lidt olie eller smør.

Kom en dusk timian, peberkorn og et glas hvidvin ved. Lad det koge op, inden kålen kommer i. Kom bare alt væden fra dåsen med. 

Steg flæsket af i mindre stykker, så det lige får lidt farve, og kom dem med op i kålen, sammen med gulerødderne. 

Damp det hele sammen under låg i 15-20 min, imens pølserne steges gyldne på panden. Vend det hele sammen med kartoflerne, og smag godt til med salt og peber.

Servér det med hakket persille og grov sennep. 

 

 

Billeder fra opskriften

IMG_9430.jpg

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Helle R.

    Så har jeg prøvet det med, har ellers aldrig brugt surkål. Fungerer fint med tilbehør af sennep, rødbeder og rugbrød. Minder mig om skipperlabskovs eller gammeldags gule ærter - et herre-ret.

  • Jesper Vollmer

    Så skrev du også lige herinde ;)
    Jeg elsker også kålen her. Vildt hvor godt dåsemad kan smage ikk´?

  • Claus H.

    Hej Jesper,
    Jeg har netop meldt mig og måtte prøve at lave choucroute. Fantastisk.
    Tak
    Claus

    • Claus H.

      Undrede mig at du nævner kartofler i videoen men ikke i opskriften?

  • Mogens A.

    Hvor meget flæsk beregner du, jeg kan ikke se, at det fremgår af opskriften?

    • Jesper Vollmer

      Det retter jeg lige til. Men regn med 4 skiver til 4 pers.
      Jesper

  • Hannah H.

    Hej Jesper, tak for opskriften på Julemandens knapper og for en hyggelig time.
    Hvor kan jeg købe surkål? Bor i Horsens,og synes ikke jeg kan mindes at have set det nogen steder! Mvh. Hannah

    • Jesper Vollmer

      Hej Hannah,
      Føtex sælger surkål :-)

    • Hannah H.

      Super, tak! Glædelig jul og tak for gode opskrifts videoer!

  • Jørgen R.

    Fremragende ret. Der er også gode muligheder for at eksperimentere.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.