Ingredienser
Krystalliseret chokolade
100 gram hvid chokolade
100 gram sukker
100 gram vand
Mousse
300 gram mørk chokolade 70%
175 ml. mælk
50 gram smør
3 stk. æggeblommer
8 stk. æggehvider
125 gram sukker
Fremgangsmåde
Krystalliseret chokolade:
- Smelt chokoladen i et vandbad, uden at skålen rører ved vandet. Det er dampen, der skal varme skålen op.
- Kog sukker og vand op til 136° og pisk det i chokoladen i en synd stråle gerne med en håndmixer.
- Chokoladen vil nu krystallisere, og du pisker i den, til det hele er fint fordelt. Køl af og gem.
Mousse:
- Chokolade hakkes og smeltes sammen med mælken over vandbad til ca. 40°
- Skær dit smør i små tern, og pisk det ud i chokoladen.
- Pisk æggeblommerne i hurtigt, så det tykner lidt og bliver helt blankt.
- Pisk hviderne helt stive med sukkeret, og pisk en enkelt klat ud i chokoladen med et piskeris. Skift til dejskraberen, og vend resten af hviderne i.
- Fordel moussen enten i portionsskåle eller én stor skål. Sæt den på køl et par timer.
Anretning:
- Pynt med den krystalliserede chokolade og evt. lidt tørrede spiselige blomster eller friske urter som citronmelisse eller mynte.