Chokolademousse

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

8 personer
  • Krystalliseret chokolade

  • 100 gram hvid chokolade

  • 100 gram sukker

  • 100 gram vand

  • Mousse

  • 300 gram mørk chokolade 70%

  • 175 ml. mælk

  • 50 gram smør

  • 3 stk. æggeblommer

  • 8 stk. æggehvider

  • 125 gram sukker

Fremgangsmåde

Krystalliseret chokolade:
- Smelt chokoladen i et vandbad, uden at skålen rører ved vandet. Det er dampen, der skal varme skålen op. 
- Kog sukker og vand op til 136° og pisk det i chokoladen i en synd stråle gerne med en håndmixer. 
- Chokoladen vil nu krystallisere, og du pisker i den, til det hele er fint fordelt. Køl af og gem.

Mousse:
- Chokolade hakkes og smeltes sammen med mælken over vandbad til ca. 40°
- Skær dit smør i små tern, og pisk det ud i chokoladen. 
- Pisk æggeblommerne i hurtigt, så det tykner lidt og bliver helt blankt. 
- Pisk hviderne helt stive med sukkeret, og pisk en enkelt klat ud i chokoladen med et piskeris. Skift til dejskraberen, og vend resten af hviderne i. 
- Fordel moussen enten i portionsskåle eller én stor skål. Sæt den på køl et par timer. 


Anretning:
- Pynt med den krystalliserede chokolade og evt. lidt tørrede spiselige blomster eller friske urter som citronmelisse eller mynte. 

 

Billeder fra opskriften

3

Kommentarer

  • kirsten l.

    Det ser fantastisk ud - (og mega hyggelig optagelse) - det glæder jeg mig til at prøve. Tak for film, tips og hygge : ) Gad vide om man kan bruge elpisker, når man når til chokoladen, der skal tilsættes smør og derefter æg...

    • Jesper Vollmer

      Hej Kirsten
      Godt det vækker appetit.
      Nej du skal bare bruge et piskeris. Så har du bedre føling med det. Det skal ikke piskes men bare blandes.
      Jesper

  • Lis O.

    Hvor lang tid i forvejen kan man lave moussen?

    • Jesper Vollmer

      Sagtens et par dage før.
      Jesper

  • Vibeke D.

    Sikke en dejlig opskrift, der helt klart skal prøves . Men antallet af små glas du bruger - 6 stk - samt portionen i den større skål til ‘kugler’ - passer det med den i opskriften angivne mængde ? For du skriver jo det er til 4 personer ?

    • Jesper Vollmer

      Aaahh Sorry. Retter lige. For du får nemt til 8 i en opskrift.
      ☺️
      Jesper

  • Heidi T.

    Årh, lækkert. Skal prøves
    Kan moussen fryses ned, så det bliver en slags chokoladeis?
    Mvh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Mousse kan sagtens fryses, men det gør det ikke til en lækker is ☺️
      Alle de mousserer du ser dem fryse ned i kasserne i Bagedysten, er jo for at kunne håndtere dem til lagene ii kagerne. Så de ligger bare og tør op i kagen, og får sin konsistens tilbage...
      Håber det giver mening.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.