Ingredienser
Kagen
130 gram mælk
130 gram smør
80 gram hvedemel
80 gram kakao
8 stk. æggeblommer
1 spsk. vaniljeekstrakt
8 stk. æggehvider
130 gram sukker
Chokoladesauce
100 gram chokolade (70%)
2 dl. piskefløde
1 knivspids salt
Fremgangsmåde
Kagen:
- Smelt smørret i en kasserolle, og kom mælken i.
- Sigt mel og kakao op i en skål.
- Del æggene i blommer og hvider hver for sig.
- Kom mælk og smørblandingen i melblandingen, og pisk rundt. Den skal blive helt glat og fin.
- I med æggeblommer og vanilje og pisk det helt blankt.
- Pisk æggehviderne luftige, og kom sukkeret i. Pisk dem helt stive.
- Vend hviderne sammen med resten, og fold det hele sammen.
- Kom dejen i en form på ca. 25 cm.
- Lav et vandbad, ved at sætte formen i en større form, og hæld vand op til ca. halvdelen af bageformen.
- Bag den ved 140° varmluft i 75 min.
Chokoladesaucen:
- Imens den bager, samler du chokoladesaucen, ved at hakke chokoladen, og komme den op i en skål sammen med den kogende varme fløde og salt. Pisk rundt, til den bliver flot og glat.
Server den luftige kage med den lune chokoladesauce.