Ingredienser
Chocolate chip cookies
120 gram sukker
140 gram brun farin
140 gram smør
1 stk. æg
240 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,50 tsk. natron
1 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
200 gram mørk chokolade, hakket eller knapper (gerne 70%)
Fremgangsmåde
Rør/pisk sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse. Tilsæt æg og pisk sammen igen.
Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen lidt af 2 omgange. Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
Rul dejen ud i en "pølse" og kom den på køl mindst 1 time.
Del dejen i 12 stk. stykker á 70 g og rul dem til kugler. Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - der skal være god afstand mellem dem. På en almindelig bageplade kan der være 6 stk. Så bag enten på to plader eller af to omgange.
Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter (15 min. = let bløde, 16 min. = almindelig, 17 min. = sprøde) Tag dem ud og kom dem evt. over på en bagerist og afkøl.
Du bliver afhængig af dem her, siger det bare... ;)