Chocolate Chip Cookies

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Chocolate chip cookies

  • 120 gram sukker

  • 140 gram brun farin

  • 140 gram smør

  • 1 stk. æg

  • 240 gram hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 0,50 tsk. natron

  • 1 tsk. salt

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • 200 gram mørk chokolade, hakket eller knapper (gerne 70%)

Fremgangsmåde

Rør/pisk sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse. Tilsæt æg og pisk sammen igen.

Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen lidt af 2 omgange. Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.

Rul dejen ud i en "pølse" og kom den på køl mindst 1 time. 

Del dejen i 12 stk. stykker á 70 g og rul dem til kugler. Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - der skal være god afstand mellem dem. På en almindelig bageplade kan der være 6 stk. Så bag enten på to plader eller af to omgange. 

Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter (15 min. = let bløde, 16 min. = almindelig, 17 min. = sprøde) Tag dem ud og kom dem evt. over på en bagerist og afkøl. 

Du bliver afhængig af dem her, siger det bare... ;) 

Billeder fra opskriften

7

Kommentarer

  • Dorthe H.

    Hej
    Kan dejen fryses?

    • Jesper Vollmer

      Ja sagtens...

  • Suna A.

    Hvordan opbevare du dem bedste til dagen efter ?

    • Jesper Vollmer

      I en lufttæt beholder…

  • Annette g.

    Kan man mon lave den glutenfri? 🥰

    • Jesper Vollmer

      Jeg har ikke prøvet med glutenfrit mel.
      Hvis du gør, så fortæl mig, hvordan det gik...
      Jesper

  • Pernille S.

    Er der et forhold med de tørrede vanilliestænger og sukker? Eks. 5 st. til 1 håndfuldsukker eller???

    • Jesper Vollmer

      Hmmm… næ
      Jeg plejer at blende 5-10 stænger med et par hundrede gram sukker.
      Så lad os sige 5 stænger pr. 100 gram ca.
      Jesper

    • Pernille S.

      super tak. så blander jeg sådan og tager 1 tsk til opskriften :)

  • Thomas B.

    3G'eren var meget tilfreds med den serverede cookie, og han var endnu mere tilfreds, da han fik præsenteret de ubagte cookie kuglerne i fryseren. Gad vide om der er nogle tilbage næste weekend?

  • Sanja J.

    Fuld tilfreds med dine cookies her i huset 👍🏻😊

  • Heidi P.

    Kan man bruge flydende smør

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Undskyld det sene svar.
      Hvorfor flydende smør? Altså smeltet mener du?
      Jesper

  • Bettina H.

    de blev virkelig store 😱 og jeg havde vejet dem af til 70 gram. Næste gang laver jeg halv størrelse - det passer bedre til en kop kaffe efter en middag. Men gode - det er de!

  • Lissi R.

    Jeg vil gerne vide, hvad jeg kan have gjort forkert - de blev fuldstændig flade som en pandekage.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lissi
      Det lyder underligt. Jeg har kun hørt fra andre, hvor nemme de er. Er du sikker på, du fik vejet rigtigt af? Det lyder som om, du kan have haft for lidt mel i.

  • Lone

    Super skønne kager. Men et enkelt spørgsmål, hvorfor skal de på køl ? Jeg ruller dem til kugler med det samme og de blev skønne.

    • Jesper Vollmer

      Det er bare for at have en fastere dej at arbejde med. Men man kan sagtens gøre som dig og bage dem direkte.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.