Cheesecake

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Bunden

  • 12 stk. grove chokoladekiks (3 dl.)

  • 0,50 dl. sukker

  • 75 gram smeltet smør

  • Cremen

  • 400 gram friskost (Philadelphia)

  • 1 citron ,kun saften

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Det er jo virkelig en nem kage. Specielt fordi den ikke skal bages. 

Bunden er allerede bagt inden, fordi det er knuste småkager... Nemt ikk´? 

Dvs. småkagerne knuser du i en pose med enten hænderne eller noget andet tungt, der ikke ødelægger posen. 

Så vender du de knuste småkager sammen med sukkeret og det smeltede smør, og kommer det op i en springform med bagepapir i bunden. Se tricket til hvordan du får bagepapiret nemmest i formen uden folder i filmen. 

Sæt formen på køl, så smørret størkner igen, og bunden bliver fast. Det går ret hurtigt. 

I to skåle pisker du nu i den ene friskosten sammen med vanilje og citronsaft. 

I den anden pisker du fløden let altså ikke for meget. Den kan nemlig hurtig blive for pisket, når du begynder at blande indholdet fra de to skåle. Så vær forsigtig. Letpisket som til Irish Coffee ;) 

Når alt er blandet sammen og helst gerne stadig til at arbejde med, kommer du det op på kagebunden i formen. Jeg var så heldig at have et plastik-kagebånd, men har du ikke det, undværer du bare. Glat overfladen ud med en lun ske. 

Sæt kagen på køl et par timer, så den er fast og nem at få ud af formen. Har du ikke kagebåndet i, ville jeg nok lige køre en varm smal kniv rundt langs kanten, så cremen ikke knækker, når den skal ud af formen. 

Du kan nemt lige glatte siden flot ud med en kniv efterfølgende. 

Drys evt. lidt ekstra knust småkager på toppen, som jeg har gjort her. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Helle H.

    Når jeg har lavet cheesecake har jeg altid brugt gelatine i cremen, så bliver den mere stiv.
    Mvh Helle

    • Dorrit J.

      Hmmm ja jeg undrer mig også MEN kan det være citronsaften 🍋.. der på en eller anden måde får cremen til at stivne🤷‍♀️

  • Hanne G.

    Hvilke grove chokokiks har du brugt?
    Mvh Hanne

  • Bo N.

    Hej Jesper 😊Din fødselsdag hilsen kommer alså her Et Kæmpe Stort Tillykke med din fødselsdag 🇩🇰🇩🇰🇩🇰Tusinde tak for en fantastisk klub 👍👍👍😊Og mange tak for den fine gave ved over 10 køb StortbKlub Kram Bo 🇩🇰👍😊

    • Jesper Vollmer

      Tak Bo
      Det var sødt…
      Jesper

  • Trine K.

    Hejsa.
    Kan jeg lave til 8 personer i en kageform der er ca 25 cm? Og kan kagen laves dagen før den skal serveres?
    Vh. Trine

    • Jesper Vollmer

      Ja det kan du sagtens… du kan jo skrue lidt op for mængden i opskriften.
      Lav den endelig dagen før.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.