Ingredienser
Bunden
12 stk. grove chokoladekiks (3 dl.)
0,50 dl. sukker
75 gram smeltet smør
Cremen
400 gram friskost (Philadelphia)
1 citron ,kun saften
2 tsk. vaniljesukker
5 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
Det er jo virkelig en nem kage. Specielt fordi den ikke skal bages.
Bunden er allerede bagt inden, fordi det er knuste småkager... Nemt ikk´?
Dvs. småkagerne knuser du i en pose med enten hænderne eller noget andet tungt, der ikke ødelægger posen.
Så vender du de knuste småkager sammen med sukkeret og det smeltede smør, og kommer det op i en springform med bagepapir i bunden. Se tricket til hvordan du får bagepapiret nemmest i formen uden folder i filmen.
Sæt formen på køl, så smørret størkner igen, og bunden bliver fast. Det går ret hurtigt.
I to skåle pisker du nu i den ene friskosten sammen med vanilje og citronsaft.
I den anden pisker du fløden let altså ikke for meget. Den kan nemlig hurtig blive for pisket, når du begynder at blande indholdet fra de to skåle. Så vær forsigtig. Letpisket som til Irish Coffee ;)
Når alt er blandet sammen og helst gerne stadig til at arbejde med, kommer du det op på kagebunden i formen. Jeg var så heldig at have et plastik-kagebånd, men har du ikke det, undværer du bare. Glat overfladen ud med en lun ske.
Sæt kagen på køl et par timer, så den er fast og nem at få ud af formen. Har du ikke kagebåndet i, ville jeg nok lige køre en varm smal kniv rundt langs kanten, så cremen ikke knækker, når den skal ud af formen.
Du kan nemt lige glatte siden flot ud med en kniv efterfølgende.
Drys evt. lidt ekstra knust småkager på toppen, som jeg har gjort her.