Carbonara 2.0

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Carbonara 2.0

  • 300 gram spaghetti

  • 2 hele æg

  • 2 stk. æggeblommer

  • 2 tsk. peberkorn

  • 150 gram Guanciale / pancetta

  • 70 gram Pecorino

Fremgangsmåde

Kom pastaen i kogende vand med nok salt, til at det smager af havvand. 

Skær guanciale i skiver og så i strimler, og kom det på en kold pande, og tænd derefter for varmen på middel-lav varme. På den måde smelter alt fedtet langsomt, så det bliver super sprødt uden at brænde på. 

Rist dine peberkorn på en pande, og knus dem derefter i en morter, til de er groft malet.

Kom de to hele æg og to æggeblommer i en skål. Pisk æggene godt sammen, og tilsæt det meste af pecorinoen, men gem lidt til anretningen. Kom også den knuste peber i sammen med 3-4 spsk. af det varme pastavand. Rør det hele godt sammen. Det skal blive til en tyk pasta. 

Når guancialen er gylden og sprød, sluk for varmen og brug en hulske til at løfte det op i en skål. Tilsæt to spiseskefulde af det afsmeltede fedt til ægge- og pecorinoblandingen, og lad cirka én spiseskefuld blive i panden til at vende pastaen i senere. 

Kog spaghetti til al dente. Når pastaen næsten er færdig, varm panden, hvor du stegte guancialen, op til middel varme. Kom spaghettien direkte fra pastavandet over i panden, tilsæt en smule pastavand, og rør godt rundt. Gem lidt af pastavandet, til at justere konsistensen med. 

Sluk for panden, så du kun bruger eftervarmen. Ellers er der risiko for, at det bliver til røræg... 

Kom æggeblandingen op i pastaen, og rør rundt, osten smelter og æggene tykner saucen. Juster med lidt af pastavandet. Tilsæt halvdelen af den sprøde guanciale og rør det hele godt sammen igen.

8. Anret din spaghetti med den cremede ægge- og pecorinosauce ovenpå samt den resterende sprøde guanciale. Riv lidt ekstra pecorino over. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Annie T.

    Hvordan får man pastavand før pastaen er kogt?😜

    • Jesper Vollmer

      Du løfter simpelthen vandet op med en øse. Fuldstændig ligesom jeg viser dig i videoen 😅

    • Pia M.

      Se denne video https://www.youtube.com/watch?v=D_2DBLAt57c

  • Hannah H.

    Husk også guanciale til pasta amatriciana👍. Og Jesper jeg viste dig jo for flere år siden, en opskrift fra min veninde i Rom, hvor hun lavede carbonara UDEN FLØDE😉

    • Jesper Vollmer

      Ja tak… 🙏🏼

  • Pia M.

    Din opskrift skal prøves, men den bedste Carbonara jeg indtil nu har smagt er den opskrift fra Jamie Oliver, som han lærte at lave i Italien (se linket til videoen på youtube). Han kommer et knust hvidløg på panden sammen med Guanciale. Og så knuser han peberkorn, sigter det og kommer kun det fine, sigtede peber på panden; det giver en god stærk smag. Uh, den ret smager bare himmelsk :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=D_2DBLAt57c

    • Jesper Vollmer

      Tak for tippet... han kan bare noget helt specielt.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.