Ingredienser
Carbonara
500 gram tørret pasta
200 gram bacon i tern
3 stk. æggeblommer
3 dl. piskefløde
1 håndfuld parmesan, revet
2 fed hvidløg, revet
Fremgangsmåde
Hvis det første du gør er, at sætte pastaen over og koge, tænker jeg godt, du kan nå at lave resten imens.
Det tager dig ikke mere end 12 min. at:
Snitte din bacon i tern, hvis du har købt et større stykke, og gøre resten klar.
Steg baconen sprød i en høj pande eller gryde. Del æggene og tag blommerne fra. Gem hviderne til en anden god gang.
Bland i en skål både fløde, æggeblommer, parmesan og salt og peber og hvidløg.
Når pastaen er kogt færdig, smider du den ned i gryden til din sprøde bacon. Sluk for varmen, og lad varmen fra pastaen tykne saucen. Den må nemlig ikke koge nu, for så koagulerer æggeblommerne, og bliver til røræg. Klassisk carbonara fejl. Hvis saucen ikke bliver tyk nok i første forsøg, kan du tænde KORT for varmen, mens du rører rundt. Endelig ikke for meget.
Spis pastaen med en lille sprød og frisk salat til, så der kommer lidt modspil til den fede pasta...