Ingredienser
Cæsarsalat
3 stk ansjoser
2 stk æggeblommer
1 stk fed hvidløg
1 passende mængde salt og peber
2 spsk revet parmesan
4 dl vindruekerneolie
0,50 stk citron, saften
1 tsk salt
Fuglen
2 stk kyllingebryster
Tomaterne
1 håndfuld cherrytomater
1 liter vand
1 tsk salt og lidt peber
3 spsk olivenolie
0,50 stk revet hvidløg
Salaten
1 stk romaine salat
1 stk groft brød i brud
Fremgangsmåde
Jeg skriver opskriftens fremgangsmåde her, præcis som den er i filmen.
Derfor står ingredienslisten i kronologisk orden. Det kan jeg godt li`.
Start med dressingen. Kør ansjoser, æggeblommer, peber og parmesan sammen med en blender. Brug evt. en stavblender, der er nemmere at styre, end den store kande jeg bruger i filmen. Når alt er kørt sammen, tilsættes olien lidt ad gangen til den rigtige konsistens. Bliver den for tyk, kan du nemt give den ganske lidt vand, så bliver den tyndere. Smag den godt til med osten og syren fra citronen.
Steg dine kyllingebryster på panden i lidt olie. Vend og drej dem lidt, så de er flot gyldne på begge sider. Krydr med salt og peber og lidt revet hvidløg med olivenolie på.
Pluk og skyl din salat.
Fjern skallen fra tomaterne, ved at give den et ganske lille snit i den modsatte ende, end der hvor stilken sad. Dump dem ned i kogende vand med lidt salt i ca. 15-20 sek. Kom dem op i koldt vand, og tag skallen af. Kom dem i en lille skål, og giv dem lidt olivenolie, salt, peber og hvidløgsolie.
Vend salaten med dressingen i en skål, og sørg for, at al salaten er coatet af dressingen. Læg det i bunden af en skål eller et fad, og drys dine kyllingebryster i mindre stykker ud over sammen med tomaterne, brød croutoner eller brækket brød som på filmen, og til sidst lidt mere parmesan.
Salaten skulle gerne mætte fint pga. kyllingen og brødet.