Ingredienser
Pici
400 gram hvedemel
200 gram vand (2 dl.)
1 nip salt
2 spsk. olivenolie
2 spsk. durummel (til efter udrulning)
Saucen
4 spsk. smør
3 dl. kogevand fra pastaen (ca.)
1 håndfuld Pecorino/parmesan
2 tsk. grovkværnet sort peber
Fremgangsmåde
Det er, hvad det er. Ost og peberpasta. Men derfor kan det jo godt smage godt.
Bland mel, vand, salt og olie. Ælt det sammen til en homogen kugle uden revner. Det kan sagtens være, at du lige skal justere med mere vand eller mel. Du kan sagtens bruge en røremaskine.
Lad dejen hvile enten på bordet under en skål, eller i en pose i køleskabet nogle timer.
Skær små skiver af den, og rul dem tyndt ud med hænderne til lange "regnorme" i størrelsen. Når du har rullet 12-15 stk. pr. pers. drysser du dem med durummel, og ruller dem lidt sammen. Husk endelig at rulle dem ud UDEN mel først.
I en gryde med rigeligt kogende vand med salt i, koger du pastaen i 3-4 min. Riv lidt Pecorino imens.
I en dyb pande kommer du smør, vand og peber. I med den kogte pasta, og lad det glasere dejligt ind sammen med osten. Juster salt og peberbalancen.
Jeg har altså skruet lidt op for mængderne i ingredienslisten i forhold til videoen. Vi spiste nemlig helt op Columbus og jeg ;)