Ingredienser
Kyllingen
1 kg. kyllingebryst i 2x2 cm. tern
Marinaden
2 cm. ingefær, revet
4 fed hvidløg
0,50 stk. citron, saften
1 spsk. Garam Masala
1 spsk. salt
Saucen
2 stk. løg
6 fed hvidløg
2 spsk. garam masala
1 spsk. paprika
1 dåse hakkede tomater
2 dl. piskefløde
2 spsk. smør i tern
1 tsk. salt og lidt peber
1 håndfuld koriander, hakket
Risene
2 kopper ris
3 kopper vand og lidt salt
Husk naanbrød
1 passende mængde spidskål i tynde strimler
Fremgangsmåde
Start med at marinere kyllingen. Det kan du med fordel gøre dagen før i en plastikpose i køleskabet, men du kan også sagtens gøre som jeg gør her, og massere det ind i kødet, og lade det stå lidt på bordet, mens resten laves.
Riv hvidløg og ingefær, og bland det med citronsaften, garam masala, salt og kyllingestykkerne. Lad det stå på bordet.
Sæt dine ris over og koge under låg i 10 min.
Snit løg og hvidløg, og lad det stege lidt af i lidt olie i en gryde. I med garam masala og paprika, og steg det lidt af.
På med de hakkede tomater, og lad det simre sammen i et par minutter. Blend saucen med en stavblender eller en alm. blender.
Tilbage i gryden med det, og kom fløden på. Lad det koge sammen, hvorefter du kommer kyllingestykkerne i gryden, og lader det simre under låg i 10 min.
Tjek ét stykke kylling om det er lyst helt ind til midten men stadig saftigt. Når det er det, kommer du smørret i.
Smag godt til med salt, peber og evt. lidt revet hvidløg med olie på.
Lun dine Naanbrød op i sidste øjeblik.
Drys med koriander ved bordet.
Jeg har faktisk en gang imellem serveret tyndt strimlet spidskål til som er statning for ris. Nogen er lidt risforskrækkede, men det kan også bare være et supplement. Men prøv det... Du kan med fordel bruge et Mandolinjern til det.