Butter chicken

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Kyllingen

  • 1 kg. kyllingebryst i 2x2 cm. tern

  • Marinaden

  • 2 cm. ingefær, revet

  • 4 fed hvidløg

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 1 spsk. Garam Masala

  • 1 spsk. salt

  • Saucen

  • 2 stk. løg

  • 6 fed hvidløg

  • 2 spsk. garam masala

  • 1 spsk. paprika

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 dl. piskefløde

  • 2 spsk. smør i tern

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 1 håndfuld koriander, hakket

  • Risene

  • 2 kopper ris

  • 3 kopper vand og lidt salt

  • Husk naanbrød

  • 1 passende mængde spidskål i tynde strimler

Fremgangsmåde

Start med at marinere kyllingen. Det kan du med fordel gøre dagen før i en plastikpose i køleskabet, men du kan også sagtens gøre som jeg gør her, og massere det ind i kødet, og lade det stå lidt på bordet, mens resten laves. 

Riv hvidløg og ingefær, og bland det med citronsaften, garam masala, salt og kyllingestykkerne. Lad det stå på bordet. 

Sæt dine ris over og koge under låg i 10 min. 

Snit løg og hvidløg, og lad det stege lidt af i lidt olie i en gryde. I med garam masala og paprika, og steg det lidt af. 

På med de hakkede tomater, og lad det simre sammen i et par minutter. Blend saucen med en stavblender eller en alm. blender. 

Tilbage i gryden med det, og kom fløden på. Lad det koge sammen, hvorefter du kommer kyllingestykkerne i gryden, og lader det simre under låg i 10 min. 

Tjek ét stykke kylling om det er lyst helt ind til midten men stadig saftigt. Når det er det, kommer du smørret i. 

Smag godt til med salt, peber og evt. lidt revet hvidløg med olie på. 

Lun dine Naanbrød op i sidste øjeblik. 

Drys med koriander ved bordet. 

Jeg har faktisk en gang imellem serveret tyndt strimlet spidskål til som er statning for ris. Nogen er lidt risforskrækkede, men det kan også bare være et supplement. Men prøv det... Du kan med fordel bruge et Mandolinjern til det. 

 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Gitte S.

    Mums....det skal vi have i morgen😉

  • Joan P.

    Det lyder simpelthen totalt lækkert, det må meget snart på menuen 👏🏻👏🏻😄😄

  • Hanne V.

    Wwwaaauuu hvor ser og lyder det godt, det skal vi da have på lørdag. 😋

  • Leif P.

    Kan min søn i England være medlem.

    • Jesper Vollmer

      Ja sagtens...

  • Anders B.

    Ville man kunne give kyllingestykker stegeskorpe, inden man tilføjede dem til saucen, eller ville marinaden branke? :)

    • Jesper Vollmer

      Det er ikke rigtig meningen med butter chicken, men måske en stegning inden marineringen.
      Jeg er bange for, at både hvidløg og Garam Masala bliver helt bittert ved hård stegning.
      Jesper

  • Marie O.

    Uhhh hvor jeg glæder mig:-)

  • Lotte

    Tak for det. Blev mega godt! Satte lige en håndfuld peanuts frem til at gi lidt crunch - lækkert.

  • Anette M.

    Kan man købe Garam Masala i dagligvarebutikker.?

    • Jesper Vollmer

      Ja jeg fik det fra Mill & Motar.
      Jesper

    • Jesper Vollmer

      Hej igen Annette
      Jeg svarede jo ikke helt på dit spørgsmål. Ja jeg fik det i Meny, og mærket skrev jeg til dig tidligere...
      Jesper

    • Britt R.

      Jeg køber det i Føtex :-)

  • Anette M.

    Kan man købe Garam Masala i dagligvarebutikker.?

    • Jesper Vollmer

      Jep...
      Jeg fandt mit i Meny !
      Jesper

  • Dorte A.

    Ser vildt lækkert ud 😋
    Hvilken Paprika bruger du ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorte
      Jeg må indrømme, at jeg "bare" købte en helt alm. paprika fra hylden i Meny. Nothing fancy...
      Jeg er glad for krydderierne fra https://www.millmortar.com selvom de er lidt dyrere...
      Jesper

  • Hellen G.

    Mums filla baba !
    Den ret skal næste gæster have

  • Connie F.

    Vi får gæster på lørdag tilMelodi Grandprix, så jeg skal helt sikkert lave Butter Chicken. Det ser helt vildt lækkert ud. Tak for din måde at forklare opskrifterne på.🍝🥗🍗

    • Jesper Vollmer

      Selv tak Connie 🙏🏼
      Jesper

  • Michael B.

    Hej Jesper, hvilken type paprika anvender du? Stærk, sød eller røget?

    • Jesper Vollmer

      Helt almindelig paprika... Ikke røget til den her.
      Jesper

  • Joan P.

    Super godt med det nye tiltag, hvor man selv kan ændre til hvor mange, og så ændres det i opskriften. Det er luksus. Tak for det.

  • Jimmy J.

    Hej Jesper,
    Jeg er lidt olie forvirret ...?
    Håber du kan hjælpe ..!
    Hvornår bruger man hhv
    Vindrue kerne olie
    Olien olie
    Extra oliven olien
    Solsikke olie
    Rapskim olie
    Og hvordan ved man hvilken af dem der er smagsløs ..?
    Noget er jo godt at dyppe indtil tapas og andet godt at stege i pga det kan
    Tage høje temperature ...?
    På forhånd tak hvis du har mulighed for at opklarer dette ..
    Mvh
    Jimmy

    • Jesper Vollmer

      Hej Jimmy
      Jeg bruger egentlig kun 2 olier i mit køkken.
      Ekstra jomfru olivenolie til ting, hvor man skal kunne smage det. Jeg steger sjældent i olivenolie måske til brødcroutoner og lign. fordi de suger smagen af olien ind i sig. Olivenolien kan bare ikke tåle så høje varmegrader, så jeg ville ikke stege andet i det. det er også olivenolien jeg bruger til at stænke grøntsager eller fisk med for smagens skyld.
      Vindruekerneolie er den anden jeg bruger. Den er helt smagsneutral, og kan tåle høje varmegrader. Det bruger jeg også i mayonnaiser og lignende, hvor de hellere vil have smagene frem fra sennep, citron og lign.
      Jeg friterer også i vindruekerneolie.
      De andre olier du nævner, har jeg ikke det store forhold til. Jeg køber en gang imellem solsikke som erstatning for vindruen, men det er ikke så tit. Synes den er sådan lidt tyk i konsistensen.
      Men leg med det, og fin dine favoritter.
      Jeg sender dig lige det her link med, måske det kan hjælpe lidt også.
      https://foedevareguiden.dk/saadan-vaelger-du-olie-som-er-bedst-for-dig-og-det-du-skal-bruge-den-til/
      Jesper

  • Finn N.

    Er der ikke en knap hvor man kan printe opskriften ud

  • Githa P.

    Jeg lavede retten i fredags og tog med til fællesspisning. Det faldt i alles smag. Nemt at lave .. og nan brødene dertil, gir lige lidt ekstra.. 😋vil helt sikkert lave det igen ❤️👍🏻

  • Githa P.

    Jeg lavede retten i fredags og tog med til fællesspisning. Det faldt i alles smag. Nemt at lave .. og nan brødene dertil, gir lige lidt ekstra.. 😋vil helt sikkert lave det igen ❤️👍🏻

  • Britt F.

    Undskyld mit sprog.... kæft hvor smagte det godt. 👍👍👍

    • Jesper Vollmer

      Ja sgu 😜
      Jesper

  • Jette K.

    Hej Jesper
    Skal servere retten i morgen og vil spørge
    Kan jeg lave sovsen i dag - så jeg i morgen bare skal varme sovsen op og tilsætte kyllingen og smørret ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Ja det kan du da sagtens...
      Jesper

    • Jette K.

      Tak for hurtig svar

  • Jette K.

    Hov - glemte lige noget😊
    Koriander er jo en enten elsker eller hader krydderurt - vil servere det i en skål ved siden af
    Men er der en anden krydderurt jeg kan servere til dem der er på hade siden?

    • Jesper Vollmer

      Kørvel ville være dejligt !
      Jesper

    • Jette K.

      Perfekt - tak for hurtig svar

  • Mette H.

    Sikke en lækker, hurtig og meget nem ret 🤩
    Tak

  • Dorthe J.

    Du skriver at du bruger vindruekerneolie til at stege ved høje temperaturer, men den er ikke nævnt i fødevareguiden. Årsag?

    • Jesper Vollmer

      Hmmm... 🤔 pas !
      Det er en olie, jeg altid har brugt i alle de restauranter, jeg har været i.
      Jesper

  • Annette V.

    Er blevet min favorit butter chicken🐥 opskrift 🤗, nem, hurtig og super saftige kyllingestykker i skøn sauce. (uden koriander😬)

    • Jesper Vollmer

      Gud hvor dejligt at høre...
      Jeg er selv rigtig glad for den. Og ja det er så vigtigt, ikke at overtilberede kyllingen, så den netop stadig er saftig !
      Jesper

  • Dorte S.

    Mon man kan bruge kalkun istedet for kylling? Jeg tog kød ud af fryseren i går, og det viste sig at være kalkun i strimler.

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorte
      Ja det kan du sagtens bruge. Reel fjerkræ er jo reel fjerkræ...
      Jesper

  • Jonna v.

    Hej, hvilket hvidløg bruger du, det ser ud til at der ikke er “ skræl “ på feddene.
    Mv. Jonna.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jonna
      Jeg bruger den, der hedder solohvidløg eller kinesiske hvidløg. De er meget nemmere at arbejde med...
      Jesper

  • Judy A.

    Meget lækkert og hurtig aftensmad 😊

  • Tina S.

    Mums den ret skal vi have i den kommende uge. Jeg savner dog et forslag til lidt mere grønt til.

    • Jesper Vollmer

      Hej Tina
      Det er masser af grønt tilbehør her i klubben, du kan bruge som inspiration til retten. Den klassiske butter chicken er uden grøntsager. Jeg kunne jo godt have lavet lidt grønt her på siden, men valgte at vise den rene ret.
      Skulle jeg selv servere grønt a part, havde jeg valgt broccolini, spidskål eller pak choy til. Det er sprøde grøntsager, der ville spille godt op mod retten.
      Jesper

  • Joan P.

    Hold nu maule, Jesper 😄
    Det her smagte helt forrygende - vores nye yndlings risret 👏🏻👏🏻 Jeg brugte ingen koriander, og lavede mine egne naan-brød med nigellafrø på.
    Jeg er blown away 😄😄

    • Jesper Vollmer

      Uuuuuhhh egne Naan Læxit ! Det vil jeg lave herinde engang.
      Men ja den smager s...e godt ikk´?
      Jeg havde gæster forleden, og lavede selvsamme ret. De er så meget KETOspisende, så jeg undlod risene, og naan, men rev i stedet masser af spidskål, som gjorde det ud for ris. Jeg lavede dobbelt portion, vi var 5 om bordet... Tror du, der var noget tilbage? 😜
      Det er også en dejlig måde at spise det på. Det mætter lidt anderledes, synes jer.
      Tak for rosen 🌹
      Jesper

  • Gitte M.

    MUMS 🤩Så lækkert. Familien var helt stille og guffede i sig.👍Win win 😆

    • Jesper Vollmer

      Guffe guffe... den er også svært velsmagende, hvis jeg selv skal sige det ;)
      Jeg er vild med det !
      Jesper

  • Bettina J.

    Jeg skal da lige love for, at den Butter Chicken rocker ‼️💪😍 Mega lækker.... Prøv den 🐣🐥🐤🐔 😍

  • Anne B.

    God ide du kom med i “Go Morgen” med det skårne spidskål i flere farver under retten i stedet for ris. For mig er det essentielt med 1/2 tallerken grøntsager ved hvert måltid.

    • Jesper Vollmer

      Godt at høre Anne
      Det tror jeg faktisk lige jeg skriver ind i opskriften. Der hører sig jo bare ris til en rigtig Butter Chicken, men man kan jo sagtens udvide konceptet ;)
      Jesper

  • Martin N.

    Så blev den da lige afprøvet og selv min datter som ikke er til det lidt stærke, synes at den var lækker👍😀
    Tak for god og nem mad, Jesper!

    • Jesper Vollmer

      Selv tak Martin !
      Det luner...
      Jesper

  • Brian P.

    Hej Jesper
    Kan resten fryses til senere

    • Jesper Vollmer

      Hej Brian
      Her er hvad jeg svarede til et andet medlem, der ville fryse den ned:
      Jeg er sikker på, den godt kan fryses. Det er jo en sauce, der skiller lidt i forvejen. Derfor vil den nok ligne sig selv. Måske ville jeg dog lave saucen, og fryse den ned, og så lave kyllingen på dagen, så den KUN koger med i saucen 10-12 min. Jeg er bange for, at den vil blive for tør og hård, hvis den laves færdig, og så fryses, for at blive kogt op igen.
      Jesper

  • Jacob B.

    Det smager sindssygt dejligt alle de tre gange jeg har lavet det de sidste... 14 dage🤣

  • Flemming D.

    Det smagte fantastisk! Men.. savnede nu.. tja.. hvordan skal det beskrives.. dette indiske bombardement af smage fra de mangeartede krydderier...så vil næste gang tage din opskrift og kombinere den med denne, der førhen var min foretrukne opskrift:) https://littlespicejar.com/finger-lickin-butter-chicken-murgh-makhani/

    • Jesper Vollmer

      hej Flemming
      Den vil jeg lige lege lidt med...
      Tak for input.
      Jesper

  • Vivi H.

    Det smager helt vild godt ,det er ikke sidste gang det står på menuen😋👍

  • Vibeke E.

    Hej Jesper
    Jeg skal bruge retten om fem dage. Jeg vil derfor gerne vide, om den tager skade af en tur i fryseren? Jeg glæder mig meget til at smage
    Venlig hilsen Vibeke E.

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke
      Jeg er sikker på, den godt kan fryses. Det er jo en sauce, der skiller lidt i forvejen. Derfor vil den nok ligne sig selv. Måske ville jeg dog lave saucen, og fryse den ned, og så lave kyllingen på dagen, så den KUN koger med i saucen 10-12 min. Jeg er bange for, at den vil blive for tør og hård, hvis den laves færdig, og så fryses, for at blive kogt op igen.
      Jesper

  • Anette L.

    Hej 😃så fik jeg også prøvet at lave denne opskrift mums 😋det var et hit 😉og ej sidste gang 😃let og gå til tak for hjælpen 👍🏻hilsen Anette

  • Anette L.

    Hej 😃så fik jeg også prøvet at lave denne opskrift mums 😋det var et hit 😉og ej sidste gang 😃let og gå til tak for hjælpen 👍🏻venlig hilsen Anette

  • Mette S.

    Mega fan af den ret og tilføjede med hjemmebagt naanbrød. Bedste opskrift. Skyndte mig at melde mig ind i klubben 😃

    • Jesper Vollmer

      Uuuuuh Mette
      Velkommen indenfor så 😜
      Jesper

  • Susanne S.

    Hej Jesper
    Hvilke nanbrød bruger du - jeg syntes at dem jeg har haft fingrene i ikke er helt som jeg forventer -
    Dbh
    Susanne

    • Jesper Vollmer

      Jeg købte nogen i Meny. De havde lidt ekstra smag på toppen. De fungerede ok til det...
      Jesper

  • Bettina g.

    Ja tak til opskrift på Naan brød. Jeg har prøvet adskillige, men de bliver ofte både for “tætte” og for flade. Det vil være rart med én som bare virker!

    • Jesper Vollmer

      Go’ idé !
      Jeg leger lige lidt med en opskrift.
      Jesper

    • Bettina g.

      Dejligt! Det vil jeg glæde mig til at prøve resultatet af:-) Butterchicken i øvrigt godkendt af hele familien her til aften!

  • Anette K.

    Mums! - Det skal jeg prøve helt fra grunden én af de nærmeste dage! :-)

  • Linda d.

    Hej Jesper, jeg er ny i klubben og vil lave din Butter Chicken i aften.
    Jeg kan ikke få de to spsk. smør til at svare til den mængde på billedet?
    Kan du hjælpe med det?

    • Jesper Vollmer

      Hej Linda
      Jo den er god nok. Skær din smør i tern som mig, og brug ca. 2 store spsk. Jeg har ikke vejet det, men om der kommer lidt mere eller lidt mindre i, er jeg ikke sikker på, du kan smage forskel på.
      Jesper

  • Joy B.

    Hej Jesper
    Butter Chicken er simpelthen blevet et hit her i huset. Fredag fik vi Butter Chicken, hjemme bagte naan, ris og en yoghurt lassi med mynte og kardemomme. Ja, vi gik All Indisk. Det var nemt og hurtigt.
    Tak for alletiders opskrift og inspiration.Mvh Joy

    • Jesper Vollmer

      Men Joy dog...
      Det lyder da også som den optimale aften... Godt gået (all in) 😜
      Keep it up...
      Jesper

  • Bente J.

    Nøj for en lækker ret. Den skal vi have i dag - igen

  • Dorte H.

    Jesper - Tak for en superklub og din måde at forklare selv de simpleste ting - for vi har brug for at høre logik-for-burhøns-ting på en rar måde!
    Jeg har et spørgsmål: Skyller du ikke risene først inden de skal koge? Hvis nej - hvorfor ikke? Jeg har hørt at ris skal have skyllet skidtet af og at stivelsen også skal væk - så meget som muligt...

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorte
      tak for en sød besked. Den luner...
      Jeg plejer faktisk lige at skylle risene inden ja. Nogengang bare i en sigte, men det kan også være direkte i gryden eller riskogeren. Så hælder jeg bare vandet fra, når det er transparent.
      Jesper

  • Alette G.

    Glæder mig vildt til at prøve denne opskrift i morgen. Kyllingen er allerede i køleskabet med marinering.

  • Anders K.

    Jeg synes, at have hørt, at der er forskel på smagen fra hvidløg, hvis det er hakket, trykket med kniven inden hakning, revet eller presset.
    Kan du uddybe?
    Tak for en super god klub.
    Flere forretter 🙂🤗

    • Jesper Vollmer

      Hej Anders
      Det har jeg altså aldrig hørt om ! Hak eller kværn du bare løs.
      Jesper

  • Marianne B.

    Smums. Jeg købte Garam Masala med hjem fra Indien. Og her er en af husets favoritter. Skøn ret, som jeg sagtens kan invitere venner til at spise med.

  • Pernille B.

    Tak for SÅ LÆKKER mad i dag. Jeg fik ros af hele familien, og det er altså ikke hver dag jeg gør det. Er virkelig glad for at være blevet medlem. Elsker din måde at formidle på - og så får jeg bare lyst til at gå i krig med alverdens retter.

    • Jesper Vollmer

      Hej Pernille,
      WIHU sikke noget dejlig feedback! Og hvor er du bare mega sej - fedt familien roste dig til skyerne! 🤪

  • Dorte B.

    Er det en stærk ret…
    Dorte

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorte,
      Nej, jeg vil ikke beskrive retten som stærk. Det eneste krydderi som kan give lidt spice, er garam masala krydderiet... det er dog i forvejen ikke særligt stærkt og du kan købe krydderiblandingen i både mild og stærk 😊
      Lad mig høre hvad du synes...

  • Dorte B.

    Hej
    Så er det lavet, venter med at putte smør i til jeg varmer det når gæsterne kommer, er det ok…..
    Men for f……. Det smager godt og nej ikke stærkt men Go smag 🍺🍺
    Go weekend

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorte,
      Hvis det fungerer for dig, så gør du bare det 😉
      Og ja, ikke for stærkt og smager bare mums!

  • Poul H.

    Det fik vi i dag men der smager bare så godt og det skal være en del af vores retter mel du skriver i opskriften spidskål hvordan indgår den i rette når man ser video så er der ikke noget af spidskål

    • Jesper Vollmer

      Det er simpelthen bare skåret fint på mandolinen. Det skriver jeg også tilsidst i opskriften 😉
      Jesper

  • Kurt J.

    Hej, hvis jeg nu gerne vil gøre denne skønne ret lidt stærkere, er det så den lidt stærkere garam marsala, lidt mere af den alm. garam, eller mere ingefær, jeg bør skrue på?

    • Jesper Vollmer

      Ja jeg ville skrue op for mængden af Garam Masala, og så kan du jo sagtens lege med lidt chili også, hvis den skal have et spark. Tørret chili er fint sammen med de andre tørre krydderier.
      Jesper

  • Jimmy J.

    Dette er vores absolut Vollmer Favorite opskrift - Kan kun anbefales - Der går sjældent 2 uger imellem hvor dette er aftensmaden ...

    • Jesper Vollmer

      Hvor dejligt at høre, Jimmy! :D
      Er glad for at I er glade for den :)
      Jesper

  • Tom P.

    Dejlig opskrift. Den var rigtig god. Vi fik lidt for meget citron i - i opskriften siger du 1/2 citron men i videoen 1 citron - så vi valgte 1 citron, så lidt syrlig. Eller også var det tomaterne, de kan nemlig også være lidt syrlige nogen gange.
    Dejligt med tip om at man kan bruge spidskål i stedet for ris. Ellers måske lidt blomkålsstykker.
    Kan du fortælle hvad man kan bruge rester af ingefær til - for os som ikke er så vant til det? Mange tak :-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Tom
      Dejligt det smagte godt på trods af syren. Nu ved du, hvad du skal justere næste gang.
      Ingefær bruger jeg rigtig meget. Men har du noget i overskud, kan du nemt få det brugt.
      Brug det i juicemaskinen sammen med æbler og grøntsager.
      Skær den i skiver, og kom et par skiver i dine kander med vand til bordet eller i teen. Det giver en fantastisk friskhed. Så får du hurtigt brugt det.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.