Ingredienser
Det grønne
1 passende mængde af f.eks. gulerødder, fennikel, tomater, radiser, sweet potato, spirer, avokado, grape, salt etc.
Det "tunge"
1 passende mængde perlebyg, cous cous, rød pesto, hummus, æg, ris, syltede græskar, parmesan etc.
1 passende mængde koldt kød eller fisk
Fremgangsmåde
Her er ikke så meget en opskrift men mere et princip.
Jeg har godtnok nævnt de ting, jeg bruger i denne film, men det er absolut ikke en facitliste over hvad der kan indgå i Buddha Bowls.
Det der er så lækkert med den her måde at spise på, er at man jo vælger præcis det man har lyst til eller brug for i forhold til ernæring, smag osv.
Er du en stor og stærk ishockeyspiller, skal du nok skrue op for de proteinholdige ingredienser, frem for de små fjerlette cruditéer. Her skal der gives gas med æggene og de tungere ting. Er du derimod en lille fin skøjteprinsesse, kan det godt være, at du ønsker dig mere spæd grønt og kalorielette dressinger.
Buddha Bowls kan også være en måde at få tømt godt ud i de rester, der kunne være efter andre måltider. I min film her bruger jeg en kold rest chili con carne. Det smager virkelig godt sammen med spæde og sprøde salater.
Det er også den perfekte madpakke. Pak det med det saftige i bunden, og så kom det tørre på toppen. Derved får du en harmonisk ret, når du vender det hele ud på frokostbordet på arbejdet.
Du kan næste bedre selv lege med det, fremfor at jeg skal guide dig igennem, hvordan du fylder dine skåle op.
Jeg håber bare, at du vil tage princippet til dig, så du kan blive en my sundere og få brugt dine leftovers...