Ingredienser
Brandade
700 gram torsk
3 spsk. salt
5 dl. sødmælk
700 gram kartofler
4 fed hvidløg
0,50 dl. olivenolie
1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
Start med at skære skindet af torsken, og drys fisken med saltet.
Læg den på køl i 4-6 timer.
Skræl kartoflerne, og kog dem i grove tern uden salt sammen med hvidløgene, til de er møre.
Hak persillen.
Pocher torsken i mælken i ca. 5 min. og lad den trække i mælken, til den falder fra hinanden i lamellerne, når du trykker på den.
Sigt vandet fra kartoflerne, og mos dem let. Vend torsken forsigtigt rundt i sammen med persillen. Smag til med salt og rigeligt peber. Riv evt. et ekstra fed hvidløg, dæk det med olivenolie, og brug det til at smage til med.
Server den med ristet brød eller hvis det skal være lidt fancy en stegt jomfruhummer...