Ingredienser
Brændende kærlighed
400 gram bacon eller spæk
3 stk. løg
2 kg. kartofler
2 dl. mælk
100 gram smør
0,50 tsk. muskat, revet
1 spsk. dijonsennep
Syltede rødbeder
2 kg. rødbeder
3 cm peberrod
6 dl. lys eddike
6 dl. vand
6 dl. sukker
10 stk. peberkorn
3 stk. laurbærblade
1 passende mængde Atamon
Fremgangsmåde
Start med de syltede rødbeder. Kog rødbederne i saltet vand i ca. 30 min. De må endelig ikke blive helt smattede så lad dem beholde lidt bid.
Tag dem op af vandet, og lad dem køle lidt af. Skær begge ender af, og mas skrællen af med hænderne. den burde smutte nemt af.
Imens koger du eddike, vand og sukker op med peberkorn, laurbær og skiver af peberrod.
Skær rødbederne i tykke skiver, og kom dem på atamonskyllede glas, og hæld den varme lage ind over, og luk dem med det samme.
Skræl kartoflerne, og kog dem i USALTET vand. Når de er helt møre, sigter du vandet fra, og kommer dem tilbage i den varme gryde, så de kan dampe lidt af. Kom mælk, smør, sennep og muskat i gryden, og pisk rundt med et piskeris. Hold evt. lidt af mælken tilbage, så du kan justere konsistensen. Når den er, som den skal være, kommer du salt og peber i. Først der, for ellers bliver den lang i konsistensen.
Nu steger du bacon af i en gryde. Når den er sprød og lækker, kommer du en klat smør ved, og smider løgene med op i i grove tern.
Når du steger det i gryden, vil løgene falde lidt sammen. Smag til med salt og peber, og sørg for, det er lidt saftigt af smeltet smør.
Anret den lune mos, med bacon og løgguffet fra gryden på toppen. Læg lidt rødbeder ud over det hele, og drys med persillen.