Bønne Carbonara

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Bønne carbonara

  • 400 gram pasta

  • 250 gram bacon

  • 1 stk. løg

  • 4 fed hvidløg

  • 50 gram parmesan

  • 2,50 dl. mælk

  • 1 dåse hvide bønner

  • 0,50 spsk. kværnet sort peber

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 2 spsk. hakket persille

Fremgangsmåde

Du kan med fordel starte med at sætte pastaen over og koge i saltet vand. 

Hvis ikke din bacon allerede er i tern eller grove stykker, så skær den ud. Steg den gylden i en gryde, og smid det snittede løg ned til den, og steg det lidt med. 

I en blender kommer du hvidløg, mælk, bønner, parmesan og peber. Kør det homogent. 

Når pastaen er færdig, smider den gennem en sigte, og derefter op til bacon og løg. 

På med saucen, og kog det op, og smag det til med salt, peber og lidt citronsaft. Du kan nemt justere med lidt mere mælk, hvis den er for tyk. Er den for tynd, kan du bare koge den lidt ind. 

Hak persillen, og drys den over tilsidst og evt. lidt mere parmesan på toppen. 

Billeder fra opskriften

IMG 7585 (2)

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Nomi R.

    Uhmm... den på prøves, det ser lækkert ud!

  • Nomi R.

    Uhmm... den på prøves, det ser lækkert ud!

  • Henning H.

    Gives der mulighed for at printe opskriften ud?
    Mvh Henning

  • Jette A.

    Hej Jesper.
    Super opskrift!
    Lavede den i en vegetar udgave med champignon og røget paprika, i stedet for bacon.
    Det var sandelig vellykket.
    Tak for dine gode ideer 😊
    Venlig hilsen
    Jette

  • Linda W.

    Hej
    I hvilke supermarkeder køber du peber bacon?
    Mvh. Linda

    • Jesper Vollmer

      Hej Linda
      Lige det her er fra Meny.
      Jesper

  • Connie M.

    Hej Jesper
    4 minutter og 6 sekunder så langt kunne jeg følger med i din opskrift ..øv hvorfor er der nogle af videoerne der ikke kan afspilles - andre er der ikke et eneste stop :(
    vh Connie Moisen

    • Jesper Vollmer

      Hej Connie
      Det lyder mærkeligt. Det har jeg ikke hørt om andre har som problem. De skulle meget gerne køre helt upåklageligt. Den kører fint på både min og min kones computer/telefon.
      Kan det være noget med din forbindelse og hastighed på internet?
      Jesper

  • Birthe N.

    Jeg har ikke hvide bønner på dåse, men derimod tørrede hvide bønner, som jeg gerne vil have brugt.
    Kan jeg lægge dem i blød natten over og koge?
    Og hvor mange gram skal jeg så bruge?
    Tak. Jeg glæder mig til at lave retten.
    Vh
    Birthe

    • Jesper Vollmer

      Hej Birthe
      Ja det kan du sagtens bruge. De skal jo udblødes natten over, og så koges i ca. 45 min.
      Mængden i en dåse er 400 g. brutto og ca. 250 g. drænet vægt. Så gå efter det...
      Jesper

  • Christina G.

    Endnu en dejlig nem og virkelig velsmagende ret, lavet på noget der ligner 17 minutter✔️👍🏼
    Venligst
    Christina

    • Jesper Vollmer

      Bum... Dejligt Christina ! ☺️
      Jesper

  • Lillian M.

    Hej Jesper
    Kan man bruge kidneybønner eller kikærter i stedet for hvide bønner? Eller giver det en helt anden smag?
    Vh Lillian

    • Jesper Vollmer

      Hej Lillian
      Det kan du sagtens.
      Jeg har selv prøvet med kikærter, som fungerer fint. De røde bønner vil jo sikkert give en lidt anden farve, men vil gøre det fint i retten.
      Jesper

  • Kirsten H.

    Det var super lækkert 👍

    • Jesper Vollmer

      Ja og nemt ikk´Kirsten ?
      Jeg laver den tit herhjemme...
      Jesper

    • Kirsten H.

      Super nemt og lækkert 👍

  • Marianne B.

    Dejlig fornyelse af carbonara - jeg brugte limabønner. Smagte godt og var dejligt mættende med bønnerne. Det bliver ikke sidste gang, jeg laver denne version.

    • Jesper Vollmer

      Skønt Marianne...
      Jesper

  • Magnus

    Jesper du gør det igen igen super lækkert det her vi synes den er bedre en en original Carbonara.
    Og vi har efterhånden lavet mange af dine retter herinde fra og alt smager bare super godt så tak for det

    • Jesper Vollmer

      Magnus dog... Jeg bliver helt rød i kinderne.
      Tak for roserne, du luner !
      Jesper

  • Berit J.

    Smager dejligt, men har denne gang en større rest. Hvordan vil du varme retten op igen?
    Vh Berit

    • Jesper Vollmer

      Hej Berit,
      En hurtig tur i en varm gryde eller en mikroovn bør fungere fint. Dog kan carbonara godt være lidt mere tørt i konsistensen dagen efter, hvilket næsten er uundgåeligt. Så ved du det 🤓

  • Signe

    😍🔥🥳 så hurtig og let at lave,
    men bedst af alt, det smagte så godt. Min mand troede der var fløde i 😏. Hele familien kunne virkelig godt lide retten og jeg nød så meget at lave en så velsmagende ret en fredag, hvor man gerne vil nyde weekendens begyndelse, men ikke lige er til at stå længe i køkkenet. Den skal helt sikkert laves igen. 🥳✨✨👏🙌

    • Jesper Vollmer

      Sådan Signe
      Det er også rart her i januar, at kunne erstatte fløde med bønner, synes jeg…
      Tak for din fine besked.
      Jesper

  • Else A.

    Lavede det i går aftes med butter beans. Det var rigtig lækkert 👍😀

  • Ann B.

    Hold nu op hvor smagte den godt. Meget kraftig eftersmag af de dejlige ingredienser!!! Har lavet den her til aften

    • Jesper Vollmer

      SÅDAN Ann...
      Elsker at høre det.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.