Blommetærte

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

6 personer
  • Mørdej

  • 125 gram smør

  • 250 gram hvedemel

  • 100 gram flormelis

  • 1 nip salt

  • 1 stk. æg

  • 1 passende mængde flormelis til udrulning

  • Mandelcreme

  • 200 gram sukker

  • 150 gram mandelmel

  • 125 gram blødt smør

  • 2 stk. æg

  • Fyldet

  • 8 stk. blommer

  • 1 håndfuld blåbær

  • 2 spsk. perlesukker

  • 6 spsk. creme fraiche

Fremgangsmåde

Start med at samle mørdejen. 

10 min. før du samler dejen, tager du smørret til den ud af køleskabet, og skærer den i 1x1 cm. tern. 

Så smuldre du mel, sukker salt og smør sammen til "grus". Pisk ægget med en gaffel i en lille skål ved siden af, og kom ca. halvdelen af ægget i. Den skal kunne samles, uden at være for våd. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst 1 time. 

Imens samler du alle ingredienserne til mandelcremen i en skål, og rører det godt sammen. 

Del blommerne i små både, og hold dem klar, til dejen er rullet ud. 

Når du ruller dejen ud, kan du gøre det på flormelis i stedet for mel. Derved bliver den ikke "melet" i smagen, men bare det sødere... 

Rul dejen ud i 2-3 mm. tykkelse. Rul dejen op omkring kagerullen, og løft den forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Går den lidt i stykker i processen, trykker du det bare lidt sammen igen. 

Fordel halvdelen af mandelmassen på dejen, så der stadig er 5-6 cm. fri dej omkring mandelmassen. Gem resten af mandelmassen til en kage mere senere ;) 

Kom blommebådene og blåbærrene på cremen, og fold nu siderne ind over, så der stadig er et fint kig ned til frugten. 

Pensl med resten af ægget fra samlingen af dejen, og drys med lidt perlesukker. 

Bag tærten ved 175° i ca. 45 min. 

Servér med kold creme fraiche til. 

Billeder fra opskriften

IMG 7602 (1)

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Lene N.

    kan man erstatte med æbler
    knus lene

    • Jesper V.

      Hej Lene
      Ja det kan man sagtens...
      Det blir pis’ godt !
      Jesper

  • Kirsten M.

    Ser mega lækkert ud😋 mon kan man bruge frosne sveskeblommer eller bliver det for vådt🤔
    Bh Kirsten fra Maribo

    • Jesper V.

      Hmmm... måske vil det smatte lidt ja, men det kan helt sikkert smage godt.
      Jesper

  • Wanda K.

    Hej Jesper
    Ka’ man lave den dagen før og så lune den😋

    • Jesper Vollmer

      Hej Wanda
      Ja det kan man sagtens...
      Jeg ville så ikke lune den op, men bare spise den kold. Det smager altså også godt.
      Jesper

  • Ingelise J.

    Hej Jesper.
    Kan det lade sig gøre, at der kan komme et aktivt printerikon, da jeg gerne vil printe de lækre opskrifter ud?
    Vh. Ingelise

  • Heidi T.

    Hej Jesper
    Et lille tip
    Jeg ruller altid mørdej og tærtedej ud mellem 2 stykker bagepapir. Bordet bliver ikke beskidt, hænderne ikke klistrede' og den er nem at flytte over på bagepladen, og efterfølgende tage det øverste stykke bagepapir af.
    Hilsen Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Det var da et pis´ godt fif... tak for det.
      Jesper

  • Mona R.

    Hej, kan man røre den sammen på maskine i stedet for?
    Mona

    • Jesper Vollmer

      Hej Mona
      Ja sagtens.
      Ofte gør jeg det bare i en glasskål, så I kan se, hvad jeg laver !
      Jeg ville nok selv bruge en røremaskine...
      Jesper

  • Mona R.

    Hej igen.
    Det er nyt for mig med en røremaskine, så vil du fortælle, hvordan du gør det med en maskine?
    F.eks.
    - hvilken røredims sætter du på?
    - hvor længe lader du maskinen køre?
    - kan maskinen køre for længe?
    - skal skålen nedkøle eller opvarmes før start?
    - er det stadig vigtig at lade smørret tempereret, hvis man bruger maskinen?
    Tak. :-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Mona
      Hold da op et sæt strukturerede spørgsmål... elsker alt ved det 😜
      Jeg bruger den man kalder K-spaden. Altså ikke piskeris og ikke dejkrog...
      Kør det hurtigt sammen, og hæld den ud på bordet, og ælt den sammen til en homogen kugle, som du presser lidt flad, og køler ned i madfilm.
      Kør den så kort tid som muligt.
      Du behøver ikke køle skålen ned nej.
      Du får den hurtigere homogen, hvis smørret ikke er iskoldt.
      Jesper

    • Mona R.

      :-) Tak for hjælpen!
      Hvis du får lyst til at bruge røremaskine eller omtale fremgangsmåden i de enkelte videoer, så får du i hvert fald ikke skæld ud af mig!
      Jeg prøver at bruge min energi så effektivt som muligt med forskellige maskiner og apparater, så hvis du vil omtale og vise sådan nogle, vil det være dejligt...
      Mona

  • Heidi T.

    Hej Jesper
    Vil man kunne bruge alle typer af frisk frugt, såsom pærer, rabarber, æbler mv. kunne rabarber måske afgive for meget væde????
    Kan jeg putte den i en tærteform, hvis den skal være knap så rustik?
    Hilsen Heidi

  • Heidi T.

    Hej Jesper.
    Har ikke fået svar (tror jeg) på mit spørgsmål fra 29/5 :-)
    Kan man smide tærten i fryseren rå (uden den er bagt), og så tø den op og bage den? Gør det noget for mandelcremen?
    Hilsen Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi,
      Dit spørgsmål er desværre blevet overset.. min fejl...
      Tærten kan du sagtens lave på alt muligt andet ja… og fryses kan den også. Bær og rabarber vil nok smide lidt ekstra væde ja, men den kan sagtens lade sig gøre. Fint at lave den i en form også. Held og lykke 😝

  • Kirsten. M.

    Hej Jesper
    Nu er jeg ved at lave kagen og vil lige høre om det er 175 gr. alm. eller varmluft.
    På forhånd tak for hjælpen
    Hilsen Kirsten😊

    • Jesper Vollmer

      Hej Kirsten,
      Åh håber du stadig fik lavet en lækker blommetærte! Nogle gange får jeg ikke lige svaret med det vuns...
      Som en tommerfingerregel bruger jeg altid varmluft, medmindre jeg nævner noget andet.

  • Kirsten. M.

    Hej Jesper
    Tusind tak for svar😊

  • Jette N.

    Hej Jesper
    Tak for superlækker opskrift😋 Kan jeg fryse den rest mandelmasse?
    Hilsen Jette

    • Kirsten H.

      Sad lige med samme spørgsmål 👍 jeg har fundet ud af man kan fryse æg (uden skal) så må man også kunne fryse mandelmassen. Jeg prøver i hvert fald.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Undskyld det sene svar. Ja det kan du sagtens.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.