Ingredienser
Suppen
1 stk. blomkål
2 stk. bagekartofler
1 stk. rødløg
4 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. salt og godt med peber
1 liter bouillon grønt eller høns
Topping
2 skiver godt brød
1 spsk. smør
5 kviste timian
1 håndfuld Comté (Gruyere) revet goft
1 dl. kokoscreme
Pina colada til 4 pers. (bare fordi)
16 cl. hvid rom
40 cl. ananasjuice
12 cl. kokoscreme
6 cl. limesaft
2 håndfulde isterninger
1 skive ananas til pynt
Fremgangsmåde
Del blomkålen i 12 grove stykker. Skræl kartoflerne og del dem på samme måde.
Snit løg og kom hvidløg med i grove stykker på en bakke eller bradepande. Vend med olie, salt og peber.
Bag det hele tildækket ved 225° i 30 min. Tag låget af, og bag det i 10-15 min. mere. Det må godt få lidt farve.
Imens rister du brødet i tern af i smørret sammen med timianbladene og lidt salt.
Når grøntsagerne er bagte og møre, blender du dem med halvdelen af bouillonen. Du kan altid spæde den lidt mere ad gangen, når den er for tyk, men det er svært at gøre den tykkere...
Kom suppen i skåle, og top op med brød og ost.
Bonus opskriften på Pina Colada:
Blend hele molevitten, og nyd den... 😄