Blomkålssuppe bagt version

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Suppen

  • 1 stk. blomkål

  • 2 stk. bagekartofler

  • 1 stk. rødløg

  • 4 fed hvidløg

  • 3 spsk. olivenolie

  • 1 spsk. salt og godt med peber

  • 1 liter bouillon grønt eller høns

  • Topping

  • 2 skiver godt brød

  • 1 spsk. smør

  • 5 kviste timian

  • 1 håndfuld Comté (Gruyere) revet goft

  • 1 dl. kokoscreme

  • Pina colada til 4 pers. (bare fordi)

  • 16 cl. hvid rom

  • 40 cl. ananasjuice

  • 12 cl. kokoscreme

  • 6 cl. limesaft

  • 2 håndfulde isterninger

  • 1 skive ananas til pynt

Fremgangsmåde

Del blomkålen i 12 grove stykker. Skræl kartoflerne og del dem på samme måde. 

Snit løg og kom hvidløg med i grove stykker på en bakke eller bradepande. Vend med olie, salt og peber. 

Bag det hele tildækket ved 225° i 30 min. Tag låget af, og bag det i 10-15 min. mere. Det må godt få lidt farve. 

Imens rister du brødet i tern af i smørret sammen med timianbladene og lidt salt. 

Når grøntsagerne er bagte og møre, blender du dem med halvdelen af bouillonen. Du kan altid spæde den lidt mere ad gangen, når den er for tyk, men det er svært at gøre den tykkere... 

Kom suppen i skåle, og top op med brød og ost. 

 

Bonus opskriften på Pina Colada: 

Blend hele molevitten, og nyd den... 😄

Billeder fra opskriften

3

Kommentarer

  • Farid N.

    Denne suppe kan klart anbefales, smagen af ovnbagt giver suppen en lækker og fyldig smag 👍🏻

    • Jesper Vollmer

      Wuhuuu... Jeg synes det samme som Farid ☺️

  • Anita S.

    Hej Jesper. Jeg har tilberedt din ovnbagte blomkålssuppe( og har også kogt kylling til at lave din hønsesalat i morgen🙂).
    Eneste ting jeg er tvivl om er kokoscreme?? Er det det samme som kokosmælk??. Og skal den tilsættes til sidst?! Jeg bor i Hasle på Bornholm og ved kun at vi kan købe kokosmælk. Men jeg synes nu allerede at min suppe smager vældig godt👍😉.
    Bornholmske hilsner Anita Stenstrop

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.