Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Blæksprutte. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Blæksprutte

Blæksprutte

Tilberedningstid 1-2 timer

Fremgangsmåde

Blæksprutten 1.0- Sæt blæksprutten over i en gryde med koldt vand, peber salt og laurbær. - Kog den op, skum urenhederne af, og lad den simre i 45 min. - Lad den trække mindst en halv time i lagen. Skal den gemmes til i morgen, så lad den endelig...

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Skjold C.

    Hej Jesper
    Jeg lidt afsides - hvor kan man få/købe 8-armet blæksprutte
    Bh Skjold

    • Jesper Vollmer

      Hej Skjold,
      8 armet blæksprutte kan købes online på diverse sider.
      F.eks. her: https://skagenfood.dk/da-dk/food-market/fisk-skaldyr/frisk-fisk/octopus-ottearmet-blaeksprutte/p-9003772
      God fornøjelse! :)
      Jesper

  • Annelene C.

    Hej Jesper.
    Lærerigt og spændende at følge tilberedelse af blæksprutte, dog for eksotisk (læs ulækkert) til at jeg selv vil prøve. Har heller aldrig set blæksprutte i frysedisken her på egnen.
    Tak for som altid gode tip og sober vejledning.
    Kunne ønske mig vejledning i at lave gammeldags kogetorsk, som er så lækkert, men lidt vanskeligt at koge korrekt.

  • Skjold C.

    Tak Jesper

  • Jonna v.

    Lad os få noget ordentligt mad på bordet Jesper, hvad hele familien kan spise 😩
    Hilsen Jonna.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jonna
      Hvis familien ikke lige er til blæksprutte, så er der jo lidt at vælge imellem herinde ;)
      Mon ikke de kan lide en af de andre retter?
      Jesper

  • Jeanette N.

    WOW - det skal helt sikkert prøves, måske et projekt til næste weekend, hvis altså jeg kan finde en sprutte 🐙

    • Jesper Vollmer

      Hej Jeanette
      Ja, kast dig ud i det ;)
      Sprutter kan findes flere forskellige steder på nettet, f.eks. her: https://skagenfood.dk/da-dk/food-market/fisk-skaldyr/frisk-fisk/octopus-ottearmet-blaeksprutte/p-9003772
      God fornøjelse! :)
      Jesper

  • Ellen C.

    Tak for mange dejlige opskrifter. Jeg har en sous vide, som jeg aldrig bruger. Mon der kan komme nogle opskrifter så jeg kan få gang i den.
    Mange hilsner fra Ellen Clausen

    • Jesper Vollmer

      Hej Ellen
      Jeg har gjort mig umage for ikke at lave retter, hvor folk ville have brug for noget specialudstyr, så så mange som muligt kan være med. Men skal da ikke udelukke, at jeg kan lege med sous vide en dag længere fremme.
      Jeg ville bare være ked af, hvis nogen blev "skræmt" af det... giver det mening?
      Jesper

  • Sanna K.

    Jeg har lavet det flere gange. Det smager så dejligt. Kom ned til mig hos Dagensfisk på Østerbrogade, på Østerbro i København, vi har altid blæksprutter både store og små:-)

    • Jesper Vollmer

      Hej Sanna
      Skønt at du kan lide den!! Og så er det da dejlig nemt med sådan en adgang til sprutter ;)
      Jesper

  • Susanne B.

    Tak for alle dine gode råd og dejlige opskrifter. Nu kom min efterspørgsel på 8 armet blæksprutte, så dejligt !! 🦑
    Jeg fik nu lave den inden og gjorde det samme som du viser og det var en virkelig delikat
    spise og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver 8 armet blæksprutte. De venner jeg serveret den for var virkelig begejstret og vil gerne have retten hver gang de kommer på besøg 🦑😁
    Sus 👍🖤🦑

    • Jesper Vollmer

      Det er også en skøn ret, Susanne!
      Glad for at du kan lide den, og god efterspørgsel ;)
      Jesper

  • Jimmy J.

    Hej Jesper,
    På din selleripure (til andebrystet) starter du med at stege dem af i smør så de får lidt farve og give noget smag ud af dem før du tilsætter mælk/fløde - hvorfor ikke tilsvarende her stege din jordskokker af før du tilsætter det flydende …?

  • Jimmy J.

    Hej Jesper,
    På din selleripure (til andebrystet) starter du med at stege dem af i smør så de får lidt farve og give noget smag ud af dem før du tilsætter mælk/fløde - hvorfor ikke tilsvarende her stege din jordskokker af før du tilsætter det flydende …?

    • Jesper Vollmer

      Hej Jimmy
      God tanke... Det kan man også sagtens, men lige her ville jeg gerne holde den helt lys og fin. Man kan gøre begge dele.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.