Ingredienser
Blæksprutten
1 stk. 8 armet blæksprutte
1 spsk. peberkorn
1 spsk. salt
2 stk. laurbærblade
1 fed hvidløg
0,50 stk. citron, kun saften.
Jordskokkepuré
1 kg. skrællede jordskokker
1 spsk. salt
1 passende mængde vand til det dækker
3 dl. mælk
Dressingen
3 dl. yoghurt naturel
1 tsk. salt og lidt peber
1 tsk. piment d ´espalette
2 spsk. Sriracha
Ekstra
1 håndfuld hasselnødder
1 stk. jordskok
1 dusk kørvel
4 spsk. balsamicoglace
Fremgangsmåde
Blæksprutten 1.0
- Sæt blæksprutten over i en gryde med koldt vand, peber salt og laurbær.
- Kog den op, skum urenhederne af, og lad den simre i 45 min.
- Lad den trække mindst en halv time i lagen. Skal den gemmes til i morgen, så lad den endelig ligge i lagen i køleskabet.
Jordskokkerne
- Kog de skrællede jordskokker i vand og mælk, til de er møre.
- Sigt dem, blend dem, og smag til med salt.
- De ene jordskok skæres i tynde skiver, og lægges i isvand.
- Bag skrællerne vendt i lidt olie og salt i ovnen ved 180° til de er sprøde.
- Smid også nødderne med i ovnen i 10 min. og knug dem lidt, så de fleste af skallerne falder af. Hak nødderne groft.
Dressingen
- Saml alt til dressingen, og smag til med salt og peber.
Blæksprutten 2.0
- Når sprutten har trukket, løftes den op af vandet, køles af, til du kan håndtere den, og armene skæres af som vist i filmen.
- Hvis du kan, så stik et grillspyd i dem, så de er nemmere at håndtere.
- Mariner dem i lidt olie, hvidløg og citron.
- Varm en grillpande eller stegepande op, og giv armene et hårdt skud varme, så de bliver flotte og varme.
Anretning
- Anret den lune jordskokkepuré med blæksprutten, nødder, chips og sprøde skiver af jordskokken.
- Pynt med balsamicoglaze og kørvel.