Beurre blanc

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Saucen

  • 1 flaske hvidvin

  • 1 stk. skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 250 gram smør

  • 3 stk. små gulerødder

  • 0,50 stk. courgette

  • Fisken

  • 400 gram torsk

  • Urter

  • 0,50 håndfuld hakket kørvel

Fremgangsmåde

Hvidvinen sættes over og koge ind. Dvs. koges ind så mængden bliver lige under 1 dl. Skalotteløg og hvidløg snittes fint, og koger med sammen med vinen. 

 

Imens skrælles gulerødderne, og med skrælleren laver du spåner af guleroden. På samme måde laver du spåner af courgetten, men uden at skrælle den først. Det er flot med de to farver på skiverne. 

 

Når hvinen er kogt ind, tilsættes smørret lidt ad gangen, imens der røres godt. Den skal holdes på simrepunktet, så smørret skælver og saucen tykner. Når al smørret er i, smages den til med salt og peber. 

 

På en varm pande steger du torskestykkerne af i lidt smør. 

 

Kom grøntsagsspånerne i saucen, og vend det sammen med det hakkede kørvel. 

 

Anret al det saftige nederst og fisken på toppen. Og så kan du jo sagtens servere en lille kartoffel til... 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2019-01-27 kl. 07.19.45.png

Kommentarer

  • Vivie S.

    Har lavet denne i dag. Dog med tunbøf til. Det smager fantastisk 🤗
    Har et spørgsmål: hvorfor blev min beurre blanc tynd da grøntsagerne kom op i ???
    Kh Vivie

    • Jesper Vollmer

      Hej Vivie
      Har der har været lidt vand med dine grøntsager måske?
      Ellers ved jeg ikke lige, hvad der kan være sket. Jeg har aldrig oplevet det.
      Jesper

  • Vivie S.

    Tak for svar
    Må lave det igen. Skyllede selvfølgelig grønsagerne så det kan godt være der har været lidt vand ved :-)

  • Lisbeth E.

    Jeg lavede denne ret i går, da min veninde var på besøg. Min søn kom med helt frisk torsk fra Hanstholm havn. Jeg lavede den præcis som du, bare med nye kartofler til også. Det smagte helt fantastisk. Det bliver helt sikkert lavet igen. Tak for Aller opskrifterne, Jesper 👍

    • Jesper Vollmer

      Uuuuhh... Tak Lisbeth !

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.