Ingredienser
Saucen
1 flaske hvidvin
1 stk. skalotteløg
2 fed hvidløg
250 gram smør
3 stk. små gulerødder
0,50 stk. courgette
Fisken
400 gram torsk
Urter
0,50 håndfuld hakket kørvel
Fremgangsmåde
Hvidvinen sættes over og koge ind. Dvs. koges ind så mængden bliver lige under 1 dl. Skalotteløg og hvidløg snittes fint, og koger med sammen med vinen.
Imens skrælles gulerødderne, og med skrælleren laver du spåner af guleroden. På samme måde laver du spåner af courgetten, men uden at skrælle den først. Det er flot med de to farver på skiverne.
Når hvinen er kogt ind, tilsættes smørret lidt ad gangen, imens der røres godt. Den skal holdes på simrepunktet, så smørret skælver og saucen tykner. Når al smørret er i, smages den til med salt og peber.
På en varm pande steger du torskestykkerne af i lidt smør.
Kom grøntsagsspånerne i saucen, og vend det sammen med det hakkede kørvel.
Anret al det saftige nederst og fisken på toppen. Og så kan du jo sagtens servere en lille kartoffel til...