Ingredienser
Salaten
1 kg. blandede beder
1 passende mængde spæde salater
1 stk. burrata (250 g.)
Dressing
0,50 dl. æbleeddike
1 tsk. grov sennep
2 tsk. flydende honning
2 dl. olivenolie
Maltjord
250 gram hvedemel
100 gram maltmel
100 gram mandler uden skal
50 gram sukker
50 gram øl
100 gram smeltet smør
Fremgangsmåde
Start med at sætte bederne over og koge i vand med rigeligt salt. Vandet skal smage af havvand.
Lad dem koge 45-60 min. til de er møre.
Imens samler du dressingen, ved at piske eddiken sammen med sennep og honning. Kom olien i lidt ad gangen, så den samler sig, og bliver homogen.
Til maltjorden starter du med at blende mandlerne til mandelmel.
Bland alt det tørre sammen, og kom øl og den smeltede smør i. Knug det godt sammen til en crumble.
Bred det ud på et stykke bagepapir eller en bagemåtte, og bag det ved 120° varmluft i 55 min.
Når bederne er møre, tager du dem op, og lader dem dampe lidt af, inden du gnubber skindet af evt. med en handske på.
Skær dem i grove brud eller kvarter.
Anret et fad med de skårne beder i bunden med lidt af dressingen på. Top op med de plukkede salater og burrataen, som du brækker i grove brud.
Drys noget af maltjorden på til sidst, og sæt både dressing og maltjord med ind på bordet ved siden af salaten.