Beder og Burrata

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Salaten

  • 1 kg. blandede beder

  • 1 passende mængde spæde salater

  • 1 stk. burrata (250 g.)

  • Dressing

  • 0,50 dl. æbleeddike

  • 1 tsk. grov sennep

  • 2 tsk. flydende honning

  • 2 dl. olivenolie

  • Maltjord

  • 250 gram hvedemel

  • 100 gram maltmel

  • 100 gram mandler uden skal

  • 50 gram sukker

  • 50 gram øl

  • 100 gram smeltet smør

Fremgangsmåde

Start med at sætte bederne over og koge i vand med rigeligt salt. Vandet skal smage af havvand. 
Lad dem koge 45-60 min. til de er møre. 

Imens samler du dressingen, ved at piske eddiken sammen med sennep og honning. Kom olien i lidt ad gangen, så den samler sig, og bliver homogen. 

Til maltjorden starter du med at blende mandlerne til mandelmel. 
Bland alt det tørre sammen, og kom øl og den smeltede smør i. Knug det godt sammen til en crumble. 
Bred det ud på et stykke bagepapir eller en bagemåtte, og bag det ved 120° varmluft i 55 min. 

Når bederne er møre, tager du dem op, og lader dem dampe lidt af, inden du gnubber skindet af evt. med en handske på. 
Skær dem i grove brud eller kvarter. 

Anret et fad med de skårne beder i bunden med lidt af dressingen på. Top op med de plukkede salater og burrataen, som du brækker i grove brud. 

Drys noget af maltjorden på til sidst, og sæt både dressing og maltjord med ind på bordet ved siden af salaten. 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Anni S.

    Hvad tænker du man kan servere salaten til???

  • Wanda K.

    Ser lækker ud kan man bage Beder dagen før

    • Jesper Vollmer

      Ja det kan du sagtens... Både bage og koge.
      Det gjorde jeg selv til vores nytårsaften.
      Jesper

  • Grete N.

    Hvor længe kan maltjorden holde ?

    • Jesper Vollmer

      Min står bare i et patentglas på hylden... Den kan holde flere måneder.
      Jesper

  • Pia D.

    Kan du give andre forslag med brug af maltjorden , spændende
    Bruger du alm eller mørk øl?

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.