Ingredienser
Bearnaise
500 gram smør
2 spsk. æbleeddike
5 stk. æggeblommer
1 stor dusk estragon
Fremgangsmåde
Her får I den helt klassiske sauce bearnaise.
Start med at komme smørret op i en lille gryde på lav varme, og lad det smelte helt forsigtigt. Det må ikke boble, kun smelte.
Kom blommerne i en gryde, hvor du kan komme til at piske godt. Dvs. ikke for smal og høj, og ikke for flad og bred. I med eddiken og pisk pisk pisk over lav varme. Hvis du har et komfur, der kan indstilles mellem 1-9, ville jeg sætte varmen på 3-4. Det må nemlig ikke gå for stærkt. Pisk til æggeblommerne tykner i en konsistens som til en råcreme. Du skal kunne tegne små toppe med piskeriset, når du løfter den op af massen.
Hæld den finger-lune (ca. 40 grader) klarede smør op i en kande, uden af vallen kommer med. Den vil lægge sig helt fint på bunden, så bare vær forsigtigt.
Sluk for varmen, og sæt din gryde på en fugtig karklud, så den ikke danser rundt for dig, når du pisker smørret i.
I en tynd stråle, pisker du nu smørret i. Bliver saucen for tyk undervejs, kan du nemt justere konsistensen med lidt koldt vand. Når al smørret er i, smages der til med salt, peber og evt. mere eddike.
Hak estragon bladene, og vend dem i saucen til allersidst.