Ingredienser
Dejen
1,50 dl. lunken vand
25 gram gær
1 spsk. honning
250 gram mel
1 spsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 passende mængde durummel til udrulning
Løgmarmeladen
1 spsk. smør
1 kg. løg
1 spsk. tomatpuré
2 spsk. eddike
Tomatsaucen
1 stk. løg
2 fed hvidløg
2 spsk. sukker
1 spsk. æbleeddike
2 dåser hakkede tomater
Fyldet
1 passende mængde frisk mozzarella, oliven, ramsløg, basilikum, kartofler, parmesan og ruqola
Fremgangsmåde
Start med dejen.
Opløs gæren i vandet, og kom resten af ingredienserne i. Ælt dejen i ca. 5 min, og "stram den op" ved at rulle den sammen som i filmen, så den virker stram. Lad den hæve i 30-45 min.
Imens laves saucerne.
Til løgmarmeladen snittes løg i strimler, og simre i smørret til det falder sammen, og får lidt farve. Kom tomatpuré og eddike i, og smag det til. Konsistensen skal være som en tyk marmelade.
Tomatsaucen laves ved at sautere strimler af løg og hvidløg gyldne i lidt olie. Kom sukkeret i, lad det karamellisere og i med eddiken. Smag til med salt og peber. Du kan sagtens beholde den i denne konsistens, men du kan også vælge at blende den. Det er op til dig.
Når dejen har hævet, deles den i 4, og rulles til stramme boller igen. Lad dem hvile i ca. 15 min. under et viskestykke.
Tænd ovnen på 250 grader, og hvis du har en bagesten, er det godt, hvis ikke kan du sagtens lave dem alligevel. De bliver bare lige det sprødere.
Rul en pizza ud på en ret pæn håndfuld durummel. Kom tomatsauce og brud af mozzarellaen på sammen med lidt oliven og et drys flagesalt og lidt olivenolie. Bag den i ca. 10 min.
Mens den bager, ruller du den næste ud, og kommer løgmarmeladen på med tynde skiver af kartoffel og igen salt og olie.
Når den første er færdig, toppes den med lidt snittede ramsløg eller basilikum.
Den næste får lidt rucola og parmesanspåner.
Spis dem med det samme, og smag sprødheden på de tynde bunde...