Ingredienser
Banankage
4 stk. bananer
3 stk. æg
2 dl. sukker
4 tsk. vaniljesukker
75 gram smør
50 gram durummel
50 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 gram mørk chokolade
1 håndfuld kokosmel
1 ekstra banan
Fremgangsmåde
Pisk æg, sukker og vanilje sammen med et piskeris.
Smelt smørret, og kom det i æggemassen.
Mos bananerne med en gaffel, hvis de er modne nok, eller gør som jeg, og pres demme gennem en moser.
Sigt alt det tørre i altså meltyperne og bagepulveret.
Hak chokoladen og gerne lidt groft, så man kan smage stykkerne. Vend dem i dejen.
I en springfrom på ca. 20 cm. kommer du bagepapir i bunden, ligesom jeg viser i filmen. Smør indersiden af formen med lidt blødt smør, så kokosmelet sidder fast, når du ryster det rundt i formen. Hæld det overskydende kokos ud af formen. (du kan egentlig godt vende det i dejen, hvis du vil ha´ lidt mere kokossmag i kagen).
Kom dejen i formen.
Flæk den sidste banan, og læg de to halve på toppen med skærefladen opad.
Bag den i en 180° varm ovn. i 30 min. Jeg brugte varmluft her. Den skal blive 96°-98° i midten.
Lad den køle let af, inden servering, så den lige når at sætte sig lidt.