Banan creme brulee

Tilberedningstid 2+ timer

Ingredienser

4 personer
  • Banan creme brulee

  • 4 stk. bananer

  • 2 spsk. sukker

  • 0,50 stk. vaniljestang

  • 3 spsk. rom

  • 1 ds. kokosmælk

  • 15 gram Maizena

  • 1 håndfuld rørsukker

Fremgangsmåde

Skær toppen af bananerne, og skrab selve bananerne ud af skrællen. Gem skrællerne til serveringen senere. 

De 2 af bananerne kan du roligt spise, for du skal kun bruge 2 til selve creme brulee-massen. 

I en gryde kommer du sukkeret i, og gør det lidt vådt med ganske lidt vand. Tænd for varmen, og kog vandet væk, og lad sukkeret blive til en flot mørk karamel. 

På med banankødet og vaniljekornene, og vend det rundt i karamellen. På med rommen, og sæt evt. ild til det, og lad det brænde ud. 

Når karamellen er opløst igen, efter rommen kom på, hælder du kokosmælken ved. Lad det simre til bananerne er møre nok til at pressen gennem en sigte. 

Rør Maizenaen op i lidt vand, og sæt cremen tilbage på varmen i gryden. Når det simrer, kommer du Maizenaen i, og pisker godt rundt, mens det tykner. 

Nu fylder du cremen i de tomme bananskræller så tæt på kanten som muligt. 

Sæt dem i køleskabet i mindst 3 timer, så de sætter sig. 

Lige inden serveringen, drysser du cremen med rørsukker, og med en gasbrænder brænder du nu sukkeret til en flot gylden og sprød karamel. 

Server med det samme... 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Bendt D.

    Hej Jesper, det ser lækkert ud - glæder mig til at prøve den. Hvor længe tror du, retten kan stå i køleskabet uden at bananskallen bliver blød og brun? Mange hilsner Bendt

    • Jesper Vollmer

      Den kan godt stå en dag eller maks. 2
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.