Bålfad

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Til bålet

  • 4 stk. løg

  • 2 stk. citroner

  • 4 stk. nye løg

  • 4 stk. bøffer

  • 2 håndfulde edamamebønner i bælg

  • 1 stk. lime

  • Kryddersmør

  • 500 gram blødt smør

  • 1 stor håndfuld hakkede krydderurter

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 1 tsk. piment d´espalette

  • Vandmelonen

  • 1 stk. vandmelon

  • 2 stk. lime, skal og saft

Fremgangsmåde

Start med at tænde dit bålfad op med godt med brænde. Lad det brænde ud til store gløder, men hold lidt ekstra træ klar, til at fylde på bålet løbende. Ikke for store stykker, de skal brænde hurtigt, og skabe nye gløder.  

Smid dine store løg ind i gløderne, og dæk dem til med ekstra gløder eller brændende træ på toppen. De skal bage i gløderne i 10-15 min. Tag dem ud, når de er møre i midten, og helt sorte udenpå. Lad dem køle lidt af, inden du deler dem ned igennem, og drypper olivenolie og salt på. 

Det helt bløde smør bredes ud på et stykke bagepapir i ca. 1 cm. tykkelse. Drys alle de hakkede urter, salt og peber på, og kom papiret lidt på køl, så det kan rulles forsigtigt, og papiret slipper smørret. Det skal ikke rulles for stramt, men mere som en stor spåne af smør, hvor man tydeligt kan se urterne. Kom rullen på køl, så det er hårdt ved serveringen. Lige inden skærer du nogle 1 cm. skiver af spånen. 

Kom en håndfuld ad gangen af dine edamamebønner op i en sigte, og vend dem i lidt olie, og salt. Sæt sigten direkte i gløderne, og ryst en gang imellem. Tag dem ud, når de er flot grillede over det hele. Dryp den med saften fra citronerne beskrevet her efterfølgende. 

Del de nye løg, og grill dem på en grillrist over direkte varme sammen med citronerne, der også er halveret. 

Gnid bøfferne i lidt olie, og krydr med salt og peber. 

Grill bøfferne ved meget høj varme i få minutter, til de har flotte grillmærker på begge sider. Lad dem trække færdige enten ude i siden lidt væk fra varmen, eller på en tallerken. Det kommer an på bøffernes tykkelse, om de kan trække færdige. 

Vandmelonen skrælles, og skæres i grove stykker. Riv limeskallen ud over stykkerne, og pres saften over også. 

Anret det hele ved bordet, og lad folk tage, hvad de har lyst til... 

 

Billeder fra opskriften

IMG 5031

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Lotte

    Drømmer om at prøve saltbagt fisk i bålfad til foråret, har fået det i Spanien og elsker det - måske en ide til opskrift ...

    • Jesper Vollmer

      Hej Lotte
      Tak for input. Jeg smide dit skønne ønske med i idébanken til foråret.
      For du har ret, det er pis´ lækkert...
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.