Aspargessuppe

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Aspargessuppe

  • 2 bdt. grønne asparges

  • 12 hvide asparges

  • 1 lille løg

  • 2,50 dl. cremefraiche 38%

  • 1 håndfuld parmesan, revet

  • 4 dl. vand

  • 1 tsk. Cayenne

Fremgangsmåde

Start med at skrælle de hvide asparges, og skær 3-4 cm. af enderne af både de hvide og de grønne asparges. 

Skær hovederne af, og del evt. de hvide på langs, så de er nogenlunde ens i størrelsen. Blancher dem i ca. 1 min. og hæld vandet fra, og stænk dem med lidt olivenolie. Gem hovederne til senere. 

Snit både de hvide og de grønne i små stykker, så de er klar til gryden. 

Snit løget i strimler, og steg det af i lidt olie, til det bliver klart og får ganske lidt farve. 

Kom de snittede asparges i gryden, og lad dem få ca. 3-4 min. ved høj varme, mens du rører rundt. 

På med vandet nu, til det lige dækker, og lad det koge i små 10 min. til det er mørt nok til at blende. 

Blend suppen enten med en stav- eller kandeblender. 

I en skål blander du cremefraiche og ost, og kommer det med i suppen. Pisk det ud til osten er smeltet, og smag til med salt og cayennepeber. 

Juster konsistensen med lidt vand, hvis den er lidt for tyk. 

Anret med de lune toppe i midten af suppen. 

Billeder fra opskriften

2

Kommentarer

  • Wanda K.

    Ser lækker ud Jesper
    Kan den fryses

    • Jesper Vollmer

      Tak… og ja sagtens 😊

  • Wanda K.

    Uhm den er go’ den var lidt for tyk ,jeg brugte fløde i stedet for vand til at fortynde 😉det blev den bestemt ikke ringere af 👍

    • Jesper Vollmer

      Frækt med fløden ja…

  • Lasse M.

    Jeg kom for sent ud ift. hvide asparges. Kan man blot udskifte med grønne eller skal man gå efter noget andet sammen med de grønne asparges?

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.