Ingredienser
Aspargessuppe
2 bdt. grønne asparges
12 hvide asparges
1 lille løg
2,50 dl. cremefraiche 38%
1 håndfuld parmesan, revet
4 dl. vand
1 tsk. Cayenne
Fremgangsmåde
Start med at skrælle de hvide asparges, og skær 3-4 cm. af enderne af både de hvide og de grønne asparges.
Skær hovederne af, og del evt. de hvide på langs, så de er nogenlunde ens i størrelsen. Blancher dem i ca. 1 min. og hæld vandet fra, og stænk dem med lidt olivenolie. Gem hovederne til senere.
Snit både de hvide og de grønne i små stykker, så de er klar til gryden.
Snit løget i strimler, og steg det af i lidt olie, til det bliver klart og får ganske lidt farve.
Kom de snittede asparges i gryden, og lad dem få ca. 3-4 min. ved høj varme, mens du rører rundt.
På med vandet nu, til det lige dækker, og lad det koge i små 10 min. til det er mørt nok til at blende.
Blend suppen enten med en stav- eller kandeblender.
I en skål blander du cremefraiche og ost, og kommer det med i suppen. Pisk det ud til osten er smeltet, og smag til med salt og cayennepeber.
Juster konsistensen med lidt vand, hvis den er lidt for tyk.
Anret med de lune toppe i midten af suppen.