Ingredienser
Rognen
200 gram stenbidderrogn
0,50 stk. citron
1 tsk. salt og lidt peber
Panna cotta
300 gram grønne asparges
1 tsk. smør
2 dl. piskefløde
2 dl. sødmælk
2 blade husblas
Lidt sprødt brød til
1 dusk dild
Fremgangsmåde
Start med at smage rognen til med salt, peber og citronsaft. Lad det dræne, så det ikke ligger og smatter sammen.
Skær 4-5 cm. at toppen på de grønne asparges. Del toppene til pynt senere sammen med dilden.
Skær resten af aspargesene i mindre stykker, og sauter dem lidt af i lidt smør. Kom salt og peber ved, og kom fløde og mælk på. Kog det op, og lad det trække i 10 min. inden det blendes. Kom husblassen i koldt vand, og lad det udbløde i 10 min.
Ved godt, at jeg bruger 3 blade husblas i filmen, men jeg synes, den blev lidt for fast, så derfor skal du kun bruge 2 blade...
Varm massen op igen, og blend den, og sigt den, så du kun har den lune grønne creme tilbage. Kom den udblødte husblas i, og smag til med salt og peber.
Kom cremen på 4 små glas/skåle, og sæt dem i køleskabet sammen med den drænende rogn.
Efter et par timer har den sat sig, og du kan anrette de små aspargestoppe med lidt dild i den ene side, og rognen på den anden. Riv lidt citronskal udover.
Server med sprøde brød til.