Ingredienser
Saucen
3 dl. neutral olie
1 stort bundt ramsløg (eller dild, persille etc.)
2 dl. kærnemælk
0,50 dl. piskefløde
1 tsk. salt og lidt peber
1 tsk. piment d´espalette
0,50 stk. citron, saften
Pocheret æg
4 stk. æg
2 liter kogende vand
1 spsk. salt
0,50 dl. eddike
Resten
8 hvide asparges
1 håndfuld rejer efter smag
Fremgangsmåde
Dette er en meget simpel ret. Så du er hurtig færdig ;)
Lav din ramsløgsolie, ved at varme olien op til 60° og blende den med ramsløgene i 5 min. Sigt den gennem et klæde eller lign.
Saml. din kærnemælk og fløde, og smag til med salt, peber, citron og krydderierne.
Skræl aspargesene, og skær dem til, så de er lige lange, og den træede del kommer væk.
I ret saltet vand koger du aspargesene, mens du pochere æggene. De skal ca. have lige længe.
I en kasserolle med piblende vand (ikke bulderkogende) kommer du lidt salt og eddiken i. Når der er små bobler fra bunden, åbner du forsigtigt æggene ned i kasserollen ved siden af hinanden på samme tid. Tjek dem efter ca. 3 min. om de er færdige. Husk blommen skal være helt blød indeni.
Smag rejerne til med lidt salt, peber, citron og måske lidt piment d´espalette.
Server de rygende varme asparges med æggene på. Saml cremen med lidt af olien, og rør forsigtigt rundt, inden du hælder lidt over æggene. Kom rejerne ved...