Asparges og ramsløg

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Saucen

  • 3 dl. neutral olie

  • 1 stort bundt ramsløg (eller dild, persille etc.)

  • 2 dl. kærnemælk

  • 0,50 dl. piskefløde

  • 1 tsk. salt og lidt peber

  • 1 tsk. piment d´espalette

  • 0,50 stk. citron, saften

  • Pocheret æg

  • 4 stk. æg

  • 2 liter kogende vand

  • 1 spsk. salt

  • 0,50 dl. eddike

  • Resten

  • 8 hvide asparges

  • 1 håndfuld rejer efter smag

Fremgangsmåde

Dette er en meget simpel ret. Så du er hurtig færdig ;) 

Lav din ramsløgsolie, ved at varme olien op til 60° og blende den med ramsløgene i 5 min. Sigt den gennem et klæde eller lign. 

Saml. din kærnemælk og fløde, og smag til med salt, peber, citron og krydderierne. 

Skræl aspargesene, og skær dem til, så de er lige lange, og den træede del kommer væk. 

I ret saltet vand koger du aspargesene, mens du pochere æggene. De skal ca. have lige længe. 

I en kasserolle med piblende vand (ikke bulderkogende) kommer du lidt salt og eddiken i. Når der er små bobler fra bunden, åbner du forsigtigt æggene ned i kasserollen ved siden af hinanden på samme tid. Tjek dem efter ca. 3 min. om de er færdige. Husk blommen skal være helt blød indeni. 

Smag rejerne til med lidt salt, peber, citron og måske lidt piment d´espalette. 

Server de rygende varme asparges med æggene på. Saml cremen med lidt af olien, og rør forsigtigt rundt, inden du hælder lidt over æggene. Kom rejerne ved... 

Billeder fra opskriften

12

Kommentarer

  • Tim R.

    Fantastisk dejlig sommerspise. Kan varmt anbefales ☀️🧑‍🍳

  • Bente K.

    Hej Jesper,
    Havde valgt at servere denne ret til forret til gæster i går. Smagte fint, men kunne godt have tænkt mig, at ramsløgsdressingen var lidt tykkere/mere cremet. Kunne man måske have opnået det ved at piske fløden let?
    Hvorfor er det, at man skal varme olien op til 60 grader inden man blender ramsløgene i?

    • Jesper Vollmer

      Hej Bente
      Undskyld det meget sene svar. Havde lige misset dine spørgsmål.
      Lige denne creme er ret tyndtflydende, da det hovedsageligt er kærnemælk. Jeg har ikke prøvet at piske fløde stiv inden, de blandes, men tror, jeg vil forsøge en gang. Måske det vil gøre den lidt tykkere. Men vi må eksperimenterer hver for sig ;)
      Mht. dit spørgsmål, så skal du lige prøve at klikke dig frem til 3:00 minutter i filmen, så får du den helt tekniske forklaring på de 60°
      Jesper

  • Wanda K.

    Hej Jesper
    Hvilken anden ret er det du bruger cremen i
    Hilsen Wanda

    • Jesper Vollmer

      Den der hedder Brændt Ørred.
      Jesper

  • Søren D.

    Nu nævner du det med at sætte blenderen på 60 grader, så du kan reelt set hælde den kolde olie i og ramsløg også kan blenderen resten?

    • Jesper Vollmer

      Ja præcis... hvis altså du har en blender, der kan varme...
      Jesper

    • Søren D.

      Den fik en rigtig flot mørk grøn farve

    • Jesper Vollmer

      Skønt at høre …

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.