Ingredienser
Asparges
8 store flotte hvide asparges
2 spsk. smør
Crunch
1 håndfuld panko
3 spsk. olivenolie
0,50 stk. citron, skallen
1 nip flagesalt
Saucen
6 saftige appelsiner
100 gram smør
1 hel lime
3 spsk. olivenolie
1 håndfuld basilikumblade
Fremgangsmåde
Start med crunchen, så er det af vejen.
Steg pankoen af i olien sammen med strimler af citronskallen og salt. Når det er sprødt, knasende og gyldent, tager du det fra varmen. Gem det til anretningen.
Skræl de hvide asparges, og damp dem under låg i en gryde eller pande med lidt vand, smør og salt i 4-5 min. Vandet skal gå ca. halvt op på dem.
Når de er møre nok til at en kniv kun mærker lidt modstand, tager du dem af panden, og skærer dem ned midt igennem på langs. Varm panden op med lidt smør på, og steg dem på skærefladen til flotte og gyldne.
Imens presser du appelsinerne, og sigter pulpen fra. Reducer juicen ind til den halve mængde. Tilsæt lime.
Kom smørret og olien i og blend med en stavblender. Smag til med salt og peber...
Vend basilikumbladene i saucen lige inden servering.
Kom de lune stegte asparges på et fad, og kom saucen udover. Drys den knasende panko over som det sidste...