Asparges Gribiche

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • 3-4 asparges pr. pers.

  • Sauce gribiche

  • 2 stk. æg

  • 1 tsk. dijonsennep

  • 1 nip salt og lidt peber

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 2 dl. neutral olie

  • 1 stk. skalotteløg

  • 2 spsk. kapers

  • 8 stk. cornichoner

  • 0,50 bdt. purløg

  • 0,50 bdt. kørvel

Fremgangsmåde

Skræl de hvide asparges, og skær den træede ende af. Hold dem klar til senere. 

Gribiche:
Kog æggene i 7 min. (8 hvis de er store) 

Pil og del dem, og skrab æggeblommerne ud i en skål.

Pisk sennep, salt og citronsaft i æggeblommerne, til det tykner let.

Pisk nu den grønne olie i i en tynd stråle. Juster konsistensen undervejs med ganske lidt koldt vand, hvis den bliver for tyk for hurtigt. Du vil gerne bruge al olien. (Grøn olie laver du ved at blende urter med 60° varm olie i 5 min. og sigte det)

Vend kapers og hakkede cornichoner i sammen med de hakkede krydderurter.

Smag til med salt og peber.

Steg aspargesene på panden i olien, til de er flotte og gyldne.

Anret den cremede Gribiche ovenpå aspargesene.

Billeder fra opskriften

8

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Pernille S.

    hvor er den grønne urteolie opskrift. kan ikke finde den opskrift den ligger under.

  • Jesper Vollmer

    Den ligger under Asparges og Ramsløg...
    https://klubvollmer.dk/asparges-og-ramsloeg
    Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.