Ingredienser
Agurkesalaten
2 stk. agurker
2 spsk. salt
3 spsk. æbleeddike eller riseddike
3 spsk. soya
3 spsk. sukker
2 fed hvidløg
1 spsk. hakket chili
1 spsk. sesamfrø
Kødbollerne
800 gram hakket svinekød
2 stk. forårsløg
2 fed hvidløg
2 spsk. soya
2 tsk. salt
1 spsk. revet ingefær
1 spsk. mel
1 stk. æg
Saucen
2 dl. soya
2 dl. sukker
1 spsk. hakket ingefær
1 tsk. hakket chili
1 stk. lime, skal og saft
1 spsk. Maizena
Fråds med korianderen...
Fremgangsmåde
Agurkerne:
Kom agurkerne en ad gangen i en plastikpose, for at undgå for meget griseri. Slå på dem, til de knuses og knækker. Det åbner for mange flere små ukurante kanter, der kan suge en masse dejlig smag.
Skær agurkerne i grove stykker, og drys dem med saltet, og hæld dem over i en sigte, der lader væsken løbe fra. Efter 10 min. skyller du agurkerne, og kommer resten af ingredienserne ind over dem, og rører godt rundt. Vend gerne i dem en gang imellem.
Kødbollerne:
Til kødbollerne, samler du farsen med soya, salt, snittede forårsløg, revet hvidløg, revet ingefær. Rør det godt sejt, og tilsæt ægget og melet, og rør godt rundt.
Form 16 små kugler, og steg dem af på panden i olie. Sørg for, at de er flot stegt på alle sider.
Saucen:
Saucen samler du i en lille kasserolle med alle ingredienserne. Kog det op, og juster gerne med enten mere Maizena eller vand for at justere konsistensen. Du vil gerne have den klistret men ikke alt for tyk.
Sigt fedtstoffet fra panden med kødbollerne, og kom dem tilbage på panden sammen med saucen, der lige koges op, så den glaserer kødbollerne flot.
Server de meget saftige kødboller med den skarpe og friske agurkesalat.
Giv den gas med korianderen, hvis du er til det...