Ingredienser
Asian kylling
300 gram kylling i grove stykker (gerne lårkød)
1 stk. løg
2,50 dl. hønsebouillon
2 spsk. soya
2 spsk. mirin
2 spsk. sukker
4 stk. æg
1 stk. forårsløg
2 dl. basmatiris
3 dl. vand
2 tsk. salt
Fremgangsmåde
Det første du gør er, at marinere kyllingen i soya, mirin og sukker. Lad det stå på bordet, mens resten gøres klar.
Sæt risene over og koge i 10 min. og lad dem trække i 10 min. Lav alt det efterfølgende imens.
Løget snittets, og så sætter du bouillonen op og snurre på en slipletpande.
Kom løgstrimlerne op i bouillonen, og lad det simre ca. 1 min.
På med kyllingestykkerne, og lad det snurre i ca. 5 min. og tjek lige et af de største stykker, om det er færdigt inde i midten.
Nu slår du æggene ud i en skål, og pisker dem sammen. Hæld dem ud over panden med kylling og løg, og rør forsigtigt rundt, til det lige sætter sig, men stadig er saftigt.
Det skal IKKE være tør røræg, men helt saftigt.
Kom de varme ris ud på en tallerken, og hæld nu hele herligheden ind over helst i ét stykke ;)
Drys med snittede forårsløg.