Arancini

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Arancini

  • 250 gram risottoris lavet til risotto

  • 1 håndfuld hvedemel

  • 3 hele æg

  • 2 håndfulde panko (eller rasp)

  • 1 liter neutral olie til fritering

  • Urtemayo

  • 1 helt æg

  • 1 ekstra æggeblomme

  • 1 tsk. dijonsennep

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 1 tsk. flagesalt

  • 1 tsk. peber

  • 1 nip piment d´espalette

  • 3 dl. neutral olie

  • 50 gram parmesan

Fremgangsmåde

En lidt anderledes ret, hvor jeg beder dig om at lave rester på forhånd. 

Det er nemlig et must, for at kunne lave denne opskrift. Du kan ikke bruge frisk risotto, men det skal være koldt og fast. Ellers kan du ikke rulle den til kugler. 

Dvs. dagen før (eller bare nogle timer) laver du en risotto på 250 gram ris, og det du synes, den skal smage af. Jeg valgte svampe. Du kan jo evt. skrive svamperisotto i søgefeltet herinde, så skal du bare se ;) 

Rul den faste risotto til 16 kugler (jeg fik dog 18 stk.) 

Paner dem i mel - æg - panko. Brug lidt større skåle til melet og raspen, det gør det nemmere at slynge dem rundt, uden at du får snuld i hele køkkenet. 

Varm olien op til ca. 170° - 180° og friter kuglerne i den. 

Imens samler du din urtemayo. Hvis du vil have den grøn som min, skal du varme 3 dl. neutral olie op til 60° og blende den med en håndfuld persille. Sigt den gennem en finmasket si, og tag 2 dl. fra til denne mayo. 

I et højt glas kommer du alle ingredienserne i med olien som det sidste. Med en stavblender starter du i bunden, og løfte langsomt blenderen op igennem det hele. Bum så har du en mayo. 

Vil du som mig i filmen have den tykkere, kommer du bare lidt mere olie i efterfølgende, og blender mere. 

Server de lune Arancini med den smagfulde mayo og riv lidt parmesan over tilsidst. 

Billeder fra opskriften

1

Kommentarer

  • Lene B.

    Jamen altså - vi har lige fået svampe risotto OG tomat risotto, med deraf følgende rester. Fantastisk timing ❣️Arancini fik min mand for 55 år siden på Sicilien. Han har talt om dem de sidste 30 år! Nu ved jeg hvorfor - uuuhhh - de smager godt. Og jeg har lavet mayonnaise for første gang i mit liv. Tak for en skøn oplevelse. Den vil vi spise flere af - Tak ❤️

    • Jesper Vollmer

      Taaak Lenę
      Bliver så glad over at høre det. Tænk at vi sammen kan skabe sådanne oplevelser i køkkenet...
      Jesper

  • Tak for lige at minde om denne skønne ret👌
    Jeg lavede dem med succes et par dage i forvejen og tøede dem op og smed dem 6 minutter i Airfryeren. Så blev de både sprøde og lækre. Bare hvis man ikke har tid til at lave dem på dagen, eller et par stykker i overskud til en anden dag.

    • Jesper Vollmer

      Hvor er det godt. Airfryeren kan altså også noget. Så sparer vi lidt på fedtet...

  • Pia D.

    Skal der ingen urter i mayonnaisen ??

    • Jesper Vollmer

      Jo men i olien så den bliver grøn...

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.