Fremgangsmåde
Bliv en del af
Klub Vollmer
...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Andestegen.
Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.
Tilberedningstid 2+ timer
...om to minutter kan du være i gang med at lære en lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.
Hej, kan man godt stege og partere anden dagen før, og så varme den op på selve dagen.
Mv.jonna.
Hej Jonna
Ja det kan du sagtens. Men giv den lige 15-20 mindre så. Ellers får den lidt for meget til sidst...
Jesper
Hej Jesper ...
Du skriver, at en and skal have 45 min. pr. kg.
Er det totalt med de 20-25 min. ved 250 grader i starten ...?
Vh Joan
Hej Joan...
Nej de er udover. Det er kun for at give den et "spark bagi" så farven bliver lækker !
Jesper
Hej Jesper
Jeg vil prøve at følge din opskrift til mine Mortens ænder. Jeg vil fylde dem med fars, tænker du de skal have samme tid?
Tak for alle dine skønne opskrifter, en sand fornøjelse
Hilsen Margit
Hej Margit
Ja farsen burde blive fin med samme tid.
Jesper
Tak for svar - Jeg formulerede mig måske forkert. Mente om anden med fars fyldet skulle have samme tid, som din and med æbler og svesker. Jeg forsøger mig frem 👍
Hej Margit
Det var faktisk også det, jeg forstod på dig, og til det svarede jeg ja... Giv du den samme tid.
Jesper
Hej Jesper ....
Jeg skal have gæster til andesteg lørdag. Jeg har tænkt mig at stege ænderne dagen før.
De skal jo så varmes op lørdag. På hvor mange grader og hvor længe skal kal de parterede ænder have. En and 3,2 kg parteret i 8 stykker (intet ryg).
i ovnen, og er der chance for, at få sprødt andeskind ....?
Mvh Joan
Hej Jesper ....
Jeg gør mig lige lidt lettere forståelig .... Jeg mangler en redigeringsknap
Jeg skal have gæster til andesteg lørdag. Jeg har tænkt mig at stege ænderne dagen før.
De skal jo så varmes op lørdag. På hvor mange grader og hvor længe skal kal de parterede ænder have i ovnen, og er der chance for, at få sprødt andeskind ....?
En and 3,2 kg parteret i 8 stykker (intet ryg).
Mvh Joan
Hej Joan
Undskyld det sene svar.
Det er en god idé at partere anden, som du selv beskriver her. Jeg plejer så at lægge stykkerne ovenpå alle æblerne og svesker fra da den blev stegt.
Inden du smider den i ovnen på 225° og helst uden varmluft skal du pensle alle stykkerne godt med blød andefedt. ( det har du jo selvfølgelig gemt fra stegningen)
Jesper
Hej Jesper. Jeg skal lave gås til 6 eller 8 personer til jul.
Hvor stor skal den være?
Tilberedes den på samme måde som andesteg?
Kan den den steges dagen før, varmes og opnå sprød skind?
Ved hvilke temperaturer 1. og 2. dag.
Venlig hilsen
Mette T.
Hej Jesper
Hvordan diller du andefedt og stegesky fra hinanden når du tømmer bradepanden? Det synes jeg næsten er den største udfordring, for de to dele skal jo bruges forskelligt i sovsen?
Julehilsner Anette
Undskyld - skal stå skiller (ikke diller ;-) )
Hej Jesper
Nøøøj, hvor ser det and lækker ud. (godt der ikke er længe til nu)
Så lækker, at jeg for første gang i rigtig mange år tænker, at jeg ikke vil langtidsstege (6 timer) men prøve din version.
Men hvorfor langtidssteger du ikke???
Hvilken and har du købt?
Glædelig Jul
Hilsen Joan S
Hej Jesper
Jeg er også med på din and i dag👍👍👍👍
Jeg har dog snydt lidt og lavet min egen bouillon af andelår og grøntsager.
Glæder mig allerede til i morgen. Jeg skal også lige have en flæskesteg.
God jul og tak for nogle rigtige dejlige opskrifter og gode videoer.
Annie
Hej Jesper,
Hvor ofte hælder du væske ud over anden i løbet af stegetiden?
Har aldrig lavet så god en and 👍
Hej Jesper..
Kan man bruge rødvin når sovsen skal laves
Hej Jesper..
Kan man bruge rødvin når sovsen skal laves
Sagtens...
Hvor længe skal en gås på 5 kg stege, jeg vil lave den dagen før, så hvor længe og ved hvilken temperatur skal den have i oven dagen efter.
Hej Jesper.
Den anden opskrift på julesovs indeholder fløde. Hvilken vil du anbefale?
Hej Jesper
Er altid i tvivl om du bruger varmluft eller alm varme.
Mvh Birthe
Hej Birthe,
Som tommelfingerregel, bruger jeg altid varmluft, fordi jeg synes det spreder varmen mere rundt i ovnen.
Du kan selvfølgelig også bruge alm. ovn, hvis du foretrækker dette. Bare vær opmærksom på en lille forskel i tid...
Hej Jesper. Har en mindre diskussion med fars kære hustru angående lungerne. Skal de fjernes inden stegning? Jeg har aldrig hørt om det. Bruger du varmluft?
God Mortens aften til dig og dine.
BH Susanne
Hej Susanne,
Du skal fjerne lungeresterne inden stegning. Du kan evt. gøre det med noget tør køkkenrulle 😊
Hej Jesper. Lavede din mortensand i aftes, jeg har aldrig lavet så god en and, dog undrer det mig, at du bager sovsen op, jeg har lært at jævne skyen gør man ikke det mere😊 og hvad er fordelen ved en opbagning
Hej Else,
Jeg beklager det sene svar.
Sovsen skal selvfølgelig jævnes under alle omstændigheder. I videoen er det bare min foretrukne måde at gøre det på. Den type opbagning er klassisk til andesovs. Man kan også jævne med maizena, men en klassisk julesovs til anden består af en opbagning med smør og mel. Det er dog bare en smagssag 😊
Hej volmer det blev så lækker en and og meget lækker sovs jeg kan desværre ikke se nogle steder hvordan du lavet brunekart ❤️HAr hørt st fu har vist på en nem måde i tv ❤️
Hej Birgit,
Jeg har min opskrift på brunede kartofler herinde på klubben 😊
Link: https://klubvollmer.dk/brunede-kartofler/
Til Anette T.
Hæld al væske fra bradepande i en skål.
Tilsæt et par dråber kulør
Så kan man tydeligt se, hvad der er sky , og hvad der er fedt.
Skum derefter fedtet fra med en lidt flad grydeske.
I starten kan man forsigtigt hælde det øverste lag fedt i en anden skål , og så skumme det sidste.
Hilsen Hellen
👍👍👍
Tusinde tak
Hej Jesper
Jeg syns ikke altid jeg er heldig med at få en mør saftig andesteg, derfor vil jeg høre dig, om man kan confitere både andelår og andebryst. Jeg har to økologiske ænder på ca 3 kg pr stk.
Tænkte jeg til jul ville prøve at confittere den ene og stege den anden efter din opskrift her. Og så vil jeg bruge skroget af den ene til at koge font på. Mit spørgsmål er om du tror det blir godt at confittere brysterne, eller om jeg skal stege dem for sig selv.
Tak for mange dejlige og nemme opskrifter.
DBH
Kirsten Frederiksen
Hej Kirsten,
Hvis du kan være tålmodig, så filmer jeg en video på mandag, hvor jeg laver en lækker langtidsstegt and på 6 timer. Opskriften kommer ud inden jul, så du kan få en langtidsstegt og smørmør juleand 😉
Jeg leder efter en video med saucen - jeg synes jeg fandt den et sted sammen med en anden opskrift, men nu kan jeg ikke finde den frem igen. Nogen der kan hjælpe?
Altså altså Tanja...
Nu har jeg jo lavet et skønt søgefelt, hvor du kan finde alt. Du kan trykke på kategorien "JUL" og finde alle juleretter herunder også saucen... 😉
Kom så du kan godt...
Der var den jo 🙂👍
Vi får altid flæskesteg og and juleaften. Kan jeg bare trække 20 grader fra de temperaturer du skriver og således både have And og Flæskesteg i ovnen på samme tid ved varmluft? Måske det bliver lidt klemt i ovnen? 🤔
Hej Heidi
Det lyder som en god plan. Vil du fortælle mig, hvordan det går med det?
Jesper
Ja det vil jeg helt sikkert. Er ikke særlig god i et køkken men når jeg følger dine opskrifter hjælper det på det. 😊
Hej Jesper
Jeg har en berberry and på 4 kg. Vil gerne stege den dagen før og så varme den næste dag. . For at den er saftig skal jeg så kun bage den 2 timer og 40 min efter de 20 min v 250g . Tænker evt pensle den med andefedt. Jeg vil gerne have skindet sprød også d 24.
Og så 20 min i ovnen hvor varm skal ovnen være når man varmer næste dag og gerne sptødt skind?
Mvh
Pernille
Lige blevet medlem. er der også video til sovs og brune kartofler. Især sovsen, da jeg ikke er god til sovse.
Hej Pernille
Jeg kan se, at du lige skal lære at bruge systemet😉
Kig evt. her https://klubvollmer.dk/julesovsen/
https://klubvollmer.dk/brunede-kartofler/
Jesper
Hej Pernille
Jeg kan se, at du lige skal lære at bruge systemet😉
Kig evt. her https://klubvollmer.dk/julesovsen/
https://klubvollmer.dk/brunede-kartofler/
Jesper
Hvad vis det er vildand så det ikke bliver tør
Hej.
Jeg vil bestemt følge din opskrift. I Frankrig oplever jeg at andesteg er mindre gennemstegt. Det kan jeg godt lide. Er det korrekt at den danske juleand steges mere igennem end det man får rundt omkring på restauranterne i f.eks Paris eller er der andre fif ift at få anden endnu mere rosa og saftig. Oplever desværre ofte at juleænder er tørres Dk.
Glædelig jul og tak for alle de gode råd.
Hej.
Jeg vil bestemt følge din opskrift. I Frankrig oplever jeg at andesteg er mindre gennemstegt. Det kan jeg godt lide. Er det korrekt at den danske juleand steges mere igennem end det man får rundt omkring på restauranterne i f.eks Paris eller er der andre fif ift at få anden endnu mere rosa og saftig. Oplever desværre ofte at juleænder er tørres Dk.
Glædelig jul og tak for alle de gode råd.
Hej Lotte
Ja den er ofte gennemstegt herhjemme. Er du til rosastegt brystkød, skal den være ca. 56-58°
Så er det bare svært at stege anden hel, da lårene slet ikke vil være færdige der. men så den det op, så du steger bryst på bed for sig og lår for sig.
Jesper
Tusind tak. Naturligvis! Det giver mening…. Tak…Glædelig jul. Mvh Pazdecki
Hvad når der både er flæskesteg og and, laver man sovs til begge dele eller kan man blande lidt fra hver ?
Hej Lene,
Jeg blander fra hver. Jeg laver en grundsovs, som den hedder på klubben. Og så spæder jeg med stegesky fra begge i én sovs. Laver ikke to forskellige sovser 😊
Er det varmluft eller alm varme du bruger? Vil også gerne vide om de 250 gr er varmluft eller alm varme.
Mvh
Heidi
Hej Heidi
Varmluft bruger jeg.
Jesper
Er SÅ spændt på andestegen efter din opskrift 🤩. Den er i ovnen nu 😉. Skal der slet ikke vand i bradepanden inden anden kommer i ovnen? 😊
Mange hilsner Henriette 🎄
Hej
Ikke lige sæson for and med det hele. Men nu lå der en and I fryseren.
Så det fik vi med bornholmsk fylden: Æbler, svesker og kommenskringler fra Bager Mortensen i Nexø.
Det er bare godt.
Hilsen Mie
And er godt hele året rundt!! ;)
Det lyder til at det smagte rigtig lækkert!
Jesper
Jeg har brugt 20 år på at udvikle et “andestegningstraume”😳. I 2021, meddelte jeg, at NU havde jeg stegt min sidste and. Basta! Fremtidigt ville det blive Confit de Canad. (det er jeg til gengæld god til☺️) Nå, efter at have set dine to andestegningsvideoer, så får kræet et sidst forsøg denne jul. Tak for det❤️, men jeg kan ikke styre mig mht een bestemt kokkeformulering😟. Og alle i skønne kokke bruger den🥹 Derfor siger jeg: Kvinder har bryster, fjerkræ har brystfilet’er!! Tusinde tak for ALT, du gider lære os. Elsker din klub.
Hvor er du skøn Else...
Jeg skal prøve at huske det, selvom det nok er printet ret dybt i min kokkebevidsthed ☺️
Jesper
Nå, der var sku lige ved at gå galt. 18 min v. 250g. Og så 160g i (3,2 kg x 45 min) 2:24 timer, da der var gået 1:50 var den allerede færdig - altså 40 min før! Så husk stegetermometer!
Så for satan Søren...
Godt du reddede den !
Hermed noteret.
Jesper
Hej Jesper
Undres over, om anden den første 1/2 time skal ligge med brystet nedad, for så at vendes med bryst op resten af tiden 🤭
Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.