Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Andestegen. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Bliv medlem
Andestegen

Andestegen

Tilberedningstid 2+ timer

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.  Start med at rense anden for posen med kråsen og hals etc. hvis den har sådan en.. Skær vingerne af anden i yderste og næstyderste led. Gem det hele til saucen.  Del hvert æble i 8 både. Kom først salt og peber i a...

Billeder fra opskriften

Andestegen2

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Jonna v.

    Hej, kan man godt stege og partere anden dagen før, og så varme den op på selve dagen.
    Mv.jonna.

    • Jesper Vollmer

      Hej Jonna
      Ja det kan du sagtens. Men giv den lige 15-20 mindre så. Ellers får den lidt for meget til sidst...
      Jesper

  • Joan I.

    Hej Jesper ...
    Du skriver, at en and skal have 45 min. pr. kg.
    Er det totalt med de 20-25 min. ved 250 grader i starten ...?
    Vh Joan

    • Jesper Vollmer

      Hej Joan...
      Nej de er udover. Det er kun for at give den et "spark bagi" så farven bliver lækker !
      Jesper

  • Margit B.

    Hej Jesper
    Jeg vil prøve at følge din opskrift til mine Mortens ænder. Jeg vil fylde dem med fars, tænker du de skal have samme tid?
    Tak for alle dine skønne opskrifter, en sand fornøjelse
    Hilsen Margit

    • Jesper Vollmer

      Hej Margit
      Ja farsen burde blive fin med samme tid.
      Jesper

  • Margit B.

    Tak for svar - Jeg formulerede mig måske forkert. Mente om anden med fars fyldet skulle have samme tid, som din and med æbler og svesker. Jeg forsøger mig frem 👍

    • Jesper Vollmer

      Hej Margit
      Det var faktisk også det, jeg forstod på dig, og til det svarede jeg ja... Giv du den samme tid.
      Jesper

  • Joan I.

    Hej Jesper ....
    Jeg skal have gæster til andesteg lørdag. Jeg har tænkt mig at stege ænderne dagen før.
    De skal jo så varmes op lørdag. På hvor mange grader og hvor længe skal kal de parterede ænder have. En and 3,2 kg parteret i 8 stykker (intet ryg).
    i ovnen, og er der chance for, at få sprødt andeskind ....?
    Mvh Joan

  • Joan I.

    Hej Jesper ....
    Jeg gør mig lige lidt lettere forståelig .... Jeg mangler en redigeringsknap
    Jeg skal have gæster til andesteg lørdag. Jeg har tænkt mig at stege ænderne dagen før.
    De skal jo så varmes op lørdag. På hvor mange grader og hvor længe skal kal de parterede ænder have i ovnen, og er der chance for, at få sprødt andeskind ....?
    En and 3,2 kg parteret i 8 stykker (intet ryg).
    Mvh Joan

    • Jesper Vollmer

      Hej Joan
      Undskyld det sene svar.
      Det er en god idé at partere anden, som du selv beskriver her. Jeg plejer så at lægge stykkerne ovenpå alle æblerne og svesker fra da den blev stegt.
      Inden du smider den i ovnen på 225° og helst uden varmluft skal du pensle alle stykkerne godt med blød andefedt. ( det har du jo selvfølgelig gemt fra stegningen)
      Jesper

  • Mette T.

    Hej Jesper. Jeg skal lave gås til 6 eller 8 personer til jul.
    Hvor stor skal den være?
    Tilberedes den på samme måde som andesteg?
    Kan den den steges dagen før, varmes og opnå sprød skind?
    Ved hvilke temperaturer 1. og 2. dag.
    Venlig hilsen
    Mette T.

  • Anette T.

    Hej Jesper
    Hvordan diller du andefedt og stegesky fra hinanden når du tømmer bradepanden? Det synes jeg næsten er den største udfordring, for de to dele skal jo bruges forskelligt i sovsen?
    Julehilsner Anette

  • Anette T.

    Undskyld - skal stå skiller (ikke diller ;-) )

  • Joan S.

    Hej Jesper
    Nøøøj, hvor ser det and lækker ud. (godt der ikke er længe til nu)
    Så lækker, at jeg for første gang i rigtig mange år tænker, at jeg ikke vil langtidsstege (6 timer) men prøve din version.
    Men hvorfor langtidssteger du ikke???
    Hvilken and har du købt?
    Glædelig Jul
    Hilsen Joan S

  • Annie P.

    Hej Jesper
    Jeg er også med på din and i dag👍👍👍👍
    Jeg har dog snydt lidt og lavet min egen bouillon af andelår og grøntsager.
    Glæder mig allerede til i morgen. Jeg skal også lige have en flæskesteg.
    God jul og tak for nogle rigtige dejlige opskrifter og gode videoer.
    Annie

  • Zdenka B.

    Hej Jesper,
    Hvor ofte hælder du væske ud over anden i løbet af stegetiden?

  • Lissi R.

    Har aldrig lavet så god en and 👍

  • Erling R.

    Hej Jesper..
    Kan man bruge rødvin når sovsen skal laves

  • Erling R.

    Hej Jesper..
    Kan man bruge rødvin når sovsen skal laves

    • Jesper Vollmer

      Sagtens...

  • Lene R.

    Hvor længe skal en gås på 5 kg stege, jeg vil lave den dagen før, så hvor længe og ved hvilken temperatur skal den have i oven dagen efter.

  • Lotte H.

    Hej Jesper.
    Den anden opskrift på julesovs indeholder fløde. Hvilken vil du anbefale?

  • Birthe P.

    Hej Jesper
    Er altid i tvivl om du bruger varmluft eller alm varme.
    Mvh Birthe

    • Jesper Vollmer

      Hej Birthe,
      Som tommelfingerregel, bruger jeg altid varmluft, fordi jeg synes det spreder varmen mere rundt i ovnen.
      Du kan selvfølgelig også bruge alm. ovn, hvis du foretrækker dette. Bare vær opmærksom på en lille forskel i tid...

  • Susanne N.

    Hej Jesper. Har en mindre diskussion med fars kære hustru angående lungerne. Skal de fjernes inden stegning? Jeg har aldrig hørt om det. Bruger du varmluft?
    God Mortens aften til dig og dine.
    BH Susanne

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne,
      Du skal fjerne lungeresterne inden stegning. Du kan evt. gøre det med noget tør køkkenrulle 😊

  • Else J.

    Hej Jesper. Lavede din mortensand i aftes, jeg har aldrig lavet så god en and, dog undrer det mig, at du bager sovsen op, jeg har lært at jævne skyen gør man ikke det mere😊 og hvad er fordelen ved en opbagning

    • Jesper Vollmer

      Hej Else,
      Jeg beklager det sene svar.
      Sovsen skal selvfølgelig jævnes under alle omstændigheder. I videoen er det bare min foretrukne måde at gøre det på. Den type opbagning er klassisk til andesovs. Man kan også jævne med maizena, men en klassisk julesovs til anden består af en opbagning med smør og mel. Det er dog bare en smagssag 😊

  • Birgit D.

    Hej volmer det blev så lækker en and og meget lækker sovs jeg kan desværre ikke se nogle steder hvordan du lavet brunekart ❤️HAr hørt st fu har vist på en nem måde i tv ❤️

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgit,
      Jeg har min opskrift på brunede kartofler herinde på klubben 😊
      Link: https://klubvollmer.dk/brunede-kartofler/

  • Hellen G.

    Til Anette T.
    Hæld al væske fra bradepande i en skål.
    Tilsæt et par dråber kulør
    Så kan man tydeligt se, hvad der er sky , og hvad der er fedt.
    Skum derefter fedtet fra med en lidt flad grydeske.
    I starten kan man forsigtigt hælde det øverste lag fedt i en anden skål , og så skumme det sidste.
    Hilsen Hellen

    • Jesper Vollmer

      👍👍👍

    • Birgit D.

      Tusinde tak

  • Kirsten M.

    Hej Jesper
    Jeg syns ikke altid jeg er heldig med at få en mør saftig andesteg, derfor vil jeg høre dig, om man kan confitere både andelår og andebryst. Jeg har to økologiske ænder på ca 3 kg pr stk.
    Tænkte jeg til jul ville prøve at confittere den ene og stege den anden efter din opskrift her. Og så vil jeg bruge skroget af den ene til at koge font på. Mit spørgsmål er om du tror det blir godt at confittere brysterne, eller om jeg skal stege dem for sig selv.
    Tak for mange dejlige og nemme opskrifter.
    DBH
    Kirsten Frederiksen

    • Jesper Vollmer

      Hej Kirsten,
      Hvis du kan være tålmodig, så filmer jeg en video på mandag, hvor jeg laver en lækker langtidsstegt and på 6 timer. Opskriften kommer ud inden jul, så du kan få en langtidsstegt og smørmør juleand 😉

  • Tanja L.

    Jeg leder efter en video med saucen - jeg synes jeg fandt den et sted sammen med en anden opskrift, men nu kan jeg ikke finde den frem igen. Nogen der kan hjælpe?

    • Jesper Vollmer

      Altså altså Tanja...
      Nu har jeg jo lavet et skønt søgefelt, hvor du kan finde alt. Du kan trykke på kategorien "JUL" og finde alle juleretter herunder også saucen... 😉
      Kom så du kan godt...

    • Tanja L.

      Der var den jo 🙂👍

  • Heidi C.

    Vi får altid flæskesteg og and juleaften. Kan jeg bare trække 20 grader fra de temperaturer du skriver og således både have And og Flæskesteg i ovnen på samme tid ved varmluft? Måske det bliver lidt klemt i ovnen? 🤔

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Det lyder som en god plan. Vil du fortælle mig, hvordan det går med det?
      Jesper

    • Heidi C.

      Ja det vil jeg helt sikkert. Er ikke særlig god i et køkken men når jeg følger dine opskrifter hjælper det på det. 😊

  • Pernille S.

    Hej Jesper
    Jeg har en berberry and på 4 kg. Vil gerne stege den dagen før og så varme den næste dag. . For at den er saftig skal jeg så kun bage den 2 timer og 40 min efter de 20 min v 250g . Tænker evt pensle den med andefedt. Jeg vil gerne have skindet sprød også d 24.
    Og så 20 min i ovnen hvor varm skal ovnen være når man varmer næste dag og gerne sptødt skind?
    Mvh
    Pernille

  • Pernille S.

    Lige blevet medlem. er der også video til sovs og brune kartofler. Især sovsen, da jeg ikke er god til sovse.

    • Jesper Vollmer

      Hej Pernille
      Jeg kan se, at du lige skal lære at bruge systemet😉
      Kig evt. her https://klubvollmer.dk/julesovsen/
      https://klubvollmer.dk/brunede-kartofler/
      Jesper

    • Jesper Vollmer

      Hej Pernille
      Jeg kan se, at du lige skal lære at bruge systemet😉
      Kig evt. her https://klubvollmer.dk/julesovsen/
      https://klubvollmer.dk/brunede-kartofler/
      Jesper

  • Anette S.

    Hvad vis det er vildand så det ikke bliver tør

  • Lotte P.

    Hej.
    Jeg vil bestemt følge din opskrift. I Frankrig oplever jeg at andesteg er mindre gennemstegt. Det kan jeg godt lide. Er det korrekt at den danske juleand steges mere igennem end det man får rundt omkring på restauranterne i f.eks Paris eller er der andre fif ift at få anden endnu mere rosa og saftig. Oplever desværre ofte at juleænder er tørres Dk.
    Glædelig jul og tak for alle de gode råd.

  • Lotte P.

    Hej.
    Jeg vil bestemt følge din opskrift. I Frankrig oplever jeg at andesteg er mindre gennemstegt. Det kan jeg godt lide. Er det korrekt at den danske juleand steges mere igennem end det man får rundt omkring på restauranterne i f.eks Paris eller er der andre fif ift at få anden endnu mere rosa og saftig. Oplever desværre ofte at juleænder er tørres Dk.
    Glædelig jul og tak for alle de gode råd.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lotte
      Ja den er ofte gennemstegt herhjemme. Er du til rosastegt brystkød, skal den være ca. 56-58°
      Så er det bare svært at stege anden hel, da lårene slet ikke vil være færdige der. men så den det op, så du steger bryst på bed for sig og lår for sig.
      Jesper

    • Lotte P.

      Tusind tak. Naturligvis! Det giver mening…. Tak…Glædelig jul. Mvh Pazdecki

  • Lene T.

    Hvad når der både er flæskesteg og and, laver man sovs til begge dele eller kan man blande lidt fra hver ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene,
      Jeg blander fra hver. Jeg laver en grundsovs, som den hedder på klubben. Og så spæder jeg med stegesky fra begge i én sovs. Laver ikke to forskellige sovser 😊

  • Heidi G.

    Er det varmluft eller alm varme du bruger? Vil også gerne vide om de 250 gr er varmluft eller alm varme.
    Mvh
    Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Varmluft bruger jeg.
      Jesper

  • Henriette L.

    Er SÅ spændt på andestegen efter din opskrift 🤩. Den er i ovnen nu 😉. Skal der slet ikke vand i bradepanden inden anden kommer i ovnen? 😊
    Mange hilsner Henriette 🎄

  • Mie M.

    Hej
    Ikke lige sæson for and med det hele. Men nu lå der en and I fryseren.
    Så det fik vi med bornholmsk fylden: Æbler, svesker og kommenskringler fra Bager Mortensen i Nexø.
    Det er bare godt.
    Hilsen Mie

    • Jesper Vollmer

      And er godt hele året rundt!! ;)
      Det lyder til at det smagte rigtig lækkert!
      Jesper

  • Else F.

    Jeg har brugt 20 år på at udvikle et “andestegningstraume”😳. I 2021, meddelte jeg, at NU havde jeg stegt min sidste and. Basta! Fremtidigt ville det blive Confit de Canad. (det er jeg til gengæld god til☺️) Nå, efter at have set dine to andestegningsvideoer, så får kræet et sidst forsøg denne jul. Tak for det❤️, men jeg kan ikke styre mig mht een bestemt kokkeformulering😟. Og alle i skønne kokke bruger den🥹 Derfor siger jeg: Kvinder har bryster, fjerkræ har brystfilet’er!! Tusinde tak for ALT, du gider lære os. Elsker din klub.

    • Jesper Vollmer

      Hvor er du skøn Else...
      Jeg skal prøve at huske det, selvom det nok er printet ret dybt i min kokkebevidsthed ☺️
      Jesper

  • Søren L.

    Nå, der var sku lige ved at gå galt. 18 min v. 250g. Og så 160g i (3,2 kg x 45 min) 2:24 timer, da der var gået 1:50 var den allerede færdig - altså 40 min før! Så husk stegetermometer!

    • Jesper Vollmer

      Så for satan Søren...
      Godt du reddede den !
      Hermed noteret.
      Jesper

  • Ann-charlott W.

    Hej Jesper
    Undres over, om anden den første 1/2 time skal ligge med brystet nedad, for så at vendes med bryst op resten af tiden 🤭

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.