Anderillette

Tilberedningstid 15-30 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Anderillette

  • 1 omgang plukket kød fra andeskroget plus rester

  • 1 passende mængde andefedt

  • 1 passende mængde cornichoner

  • 1 passende mængde kapers

  • 1 passende mængde hakket rødløg

  • 1 håndfuld kapers på stilk

  • 4 skiver brød

  • 1 håndfuld grøn salat

Fremgangsmåde

Her er mængderne jo svære at definere. 

Det er restemad, så hvor meget du har tilbage, er svært at sige. 

Men videoen hjælper dig igennem. 

Når du plukker kødet fra andeskroget, vender du det i smeltet andefedt fra starten af. Bare så det ikke bliver tørt. Og så kan du sagtens vente med at lave selve retten her til dagen efter. Har du ikke noget andekød i overskud, kan du med fordel bruge en dåse andeconfit. Det er allerede tilberedte andelår i eget fedt. Så er du så langt. 

Når den skal laves, hakker du lidt cornichons og løg, som du sammen med andekødet kører sammen på en røremaskine med K-spaden, eller med fingrene. 

Rør det sammen, imens lidt smeltet andefedt tilføres. Smag på det. Det skal være saftigt, og balanceres med salt og peber. Husk at fedtet størkner, når det køles ned. 

Kom reilletten i små skåle, og sæt dem på køl. 

Servér dem med ristet brød og en lille salat. 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2019-11-22 kl. 10.49.54.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Merete f.

    Tak for en fantastisk madklub!
    Den her ser super lækker ud! Skal helt klart prøves. Vil man kunne lave noget lignende med andet slags fjerkræ eller svinekød? Hvor længe vil det kunne holde på køl?

    • Jesper Vollmer

      Hej Merete
      Det er da en meget julet opskrift, du har kigget på her.
      Du kan sagtens lave det med anden fjerkræ og svin også ja. Når man klassisk laver reillette, dækker man det med smeltet fedt (det fra tilberedningen) efterfølgende, og så kan det holde sig i flere måneder på køl. Det er først, når du tager hul på fedtlaget, og man ligesom kommer ned til selve reilletten, at man skal til at få der spist. Derefter kan det holde sig som el alm. leverpostej. Des. laver du flere små glas/skåle med det, har du det i længere tid... hvis altså ikke det smager alt for godt 😜
      Jesper

  • Merete f.

    Tak for svar ... her i det jyske er vi i god tid med juleforberedelserne 🤣🤶🏻 Men jeg synes også det er et godt tip til at få brugt en rest kød til frokost ... ville man kunne forsegle reilletten med smør/ baconfedt i mangel på fedt fra kødet?

    • Jesper Vollmer

      Åååh baconfedt !!! Det lyder farligt godt. Det er jeg sikker på, man kan...
      Jesper

  • Finn J.

    Hej Jesper.
    Lige en lille status her fra skiferien i Norge. Igår var det min mad dag, vi er 15 mand afsted. Dagen igår startede med at jeg lavede anderillette så den kunne komme på køl og lige sætte sig. Til frokost fik vi bl.a. din version af en hjemmelavet rullepølse. Til aftensmad fik vi din version af svinekæber med din fantastiske mos til, men, mens vi ventede på at aftens maden blev færdig, serverede jeg anderilletten med cornichoner til på rugbrøds chips, såden en lille aperitif. Til dessert en panna cotta med hindbær coulis på toppen og lidt revet hvid chokolade. Alt samme lavet efter dine fantastiske opskrifter. Det hele blev en BRAGENDE succes. Alle spiste op, ung som gammel. Tak for en total fed klub, jeg nyder at lave mad med dig som inspiration.
    Mvh Finn. ⛷⛷⛷💪💪💪

    • Jesper Vollmer

      Hej Finn
      Undskyld den meget sene respons. Jeg så, at du spurgte om jeg havde set denne, og det havde jeg ikke.
      Men hvor bliver jeg glad, når jeg høre det her. Tænk at kunne bidrage til så meget glæde.
      Jeg bliver helt stolt nu...
      Tak for ordene...
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.