Ingredienser
Anderillette
1 omgang plukket kød fra andeskroget plus rester
1 passende mængde andefedt
1 passende mængde cornichoner
1 passende mængde kapers
1 passende mængde hakket rødløg
1 håndfuld kapers på stilk
4 skiver brød
1 håndfuld grøn salat
Fremgangsmåde
Her er mængderne jo svære at definere.
Det er restemad, så hvor meget du har tilbage, er svært at sige.
Men videoen hjælper dig igennem.
Når du plukker kødet fra andeskroget, vender du det i smeltet andefedt fra starten af. Bare så det ikke bliver tørt. Og så kan du sagtens vente med at lave selve retten her til dagen efter. Har du ikke noget andekød i overskud, kan du med fordel bruge en dåse andeconfit. Det er allerede tilberedte andelår i eget fedt. Så er du så langt.
Når den skal laves, hakker du lidt cornichons og løg, som du sammen med andekødet kører sammen på en røremaskine med K-spaden, eller med fingrene.
Rør det sammen, imens lidt smeltet andefedt tilføres. Smag på det. Det skal være saftigt, og balanceres med salt og peber. Husk at fedtet størkner, når det køles ned.
Kom reilletten i små skåle, og sæt dem på køl.
Servér dem med ristet brød og en lille salat.