Andebryst

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Selleripuree

  • 1 stk. knoldselleri

  • 1 spsk. smør

  • 1 stk. salt og peber

  • 1 dl. fløde

  • 1 dl. mælk

  • Linser

  • 200 gram grønne linser (fra Puy)

  • 2 stk. skalotteløg

  • 4 fed hvidløg

  • 3 stk. gulerødder

  • 2 stk. forårsløg

  • 1 stk. bouillonterning

  • Anden

  • 2 stk. andebryst

  • 1 dusk (lille) krydderurt

Fremgangsmåde

Start med selleripureen, da den tager længst tid. Skær skrællen af sellerien, og skær den i store klodser. Sammen med smør og salt og peber, steges det under låg med lidt jævnlig omrøring, til det er dejlig gyldent. Når det er næsten mørt, kommes lidt mælk ved, og det hele koges sammen. Blend pureen i en blender og spæd til med lidt fløde og evt. mere mælk. Det skal have en konsistens af lind kartoffelmos.Du kan næsten se konsistensen i filmen ovenover. Smag til med salt og peber. 

Til linserne hakkes løg og hvidløg sammen med gulerødderne, og steges let af i lidt olie. Kom linserne ved og dæk med vand og bouillonterningen. Lad dem koge i ca. 35-40 min. Husk at have så meget vand på, at de ikke koger tør. Til sidst vendes de snittede forårsløg i.

Andebrysterne ordnes ved at skære den underste sene af. Snit skindet på oversiden i små tern, og del begge brysterne ned igennem på langs. Læg dem med skindet nedad på en kold pande uden fedtstof, og tænd for varmen. Fedtet smelter fra skindet, og bliver det, du steger i. Lad dem stege flot sprøde og vend dem om, og brun dem let af på undersiden. Sæt dem i ovnen ved 180 grader i 5 min. Lad dem trække i ca 5 min. inden de skæres i skiver.

Anret ved at lave en lille "tagrende" af pureen, og kom lidt af linserne op i fordybningen. Tag gerne lidt af væden med fra linserne. Læg de skårede andebryster øverst og pynt af med lidt krydderurter. Her i filmen brugte jeg brøndkarse. Stænk evt. lidt olivenolie ud over retten. 

Billeder fra opskriften

Andebryst2

Kommentarer

  • Jette A.

    Hej Jesper.
    Min mand hader selleri!!!....indtil idag, hvor jeg serverede din skønne smagfulde selleripure!
    Han sagde det var gourmet mad!
    Mange tak for lækre opskrifter.
    Vh Jette

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette
      Jeg elsker, at jeg/vi har fået omvendt din mand.
      Jesper

  • Jimmy J.

    Så er den afprøvet - Tror det var min første ret nogen sinde med knoldselleri
    .. Jeg syntes den var super lækker og lige så gjorde min kæreste og hun er normalt ellers ikke til Linser .. måske det kunne have været lækkert med nogle små æble tern for lidt mere sødt og sprødt element - ikke sidste gang jeg har lavet det her ...

  • Lene S.

    Hej Jesper.
    Jeg skal have min datter til middag. Hun har det sidste år kæmpet for at tabe noget vægt og hun er bare så sej. Hun spiser ikke pasta, ris, kartofler og brød - og jeg kan slet ikke tage linser. Vi skal til et arrangement inden vi skal spise så det må godt være noget jeg kan forberede inden så det ikke tager alt for lang tid når vi kommer hjem.
    Venlig hilsen
    Lene

    • Jesper Vollmer

      Hej Lene
      Hvorfor laver du så ikke den ret herinde fra der hedder Sweet potatoes"?
      Du bager bare dine kartofler møre, og moser dem som i opskriften. Alt andet kan du sagtens have gjort klar. Så det eneste der skal ske, når I kommer hjem er, at dine sweet potaoes skal i ovnen i 15-20 min, til de er flotte, og så er I klar. Det er nemt OG sundt !
      Jesper

  • Mette D.

    Hej Jesper.
    Hvad kan være et mere børnevenligt alternativ til linser? Måske noget kartoffel. PFT

    • Jesper Vollmer

      Hej Mette
      Jeg synes måske, at kartofler kommer lidt tæt på sellerien i retten. Man kan selvfølgelig godt blande de to rodfrugter, men jeg tænker måske mere på noget som kæmpe cous cous, kender du dem? Det kan du lige google.
      Perlebyg kan mine unger virkelig godt li´ ! Det har også noget bid men ikke den melede tekstur som linser har.
      Jesper

  • Dorte B.

    Denne ret med and, linser og selleri er et hit herhjemme. Jeg har aldrig været begejstret for linser, men det her spiller super godt. Puréen er virkelig lækker og din måde at stege andebryst på er jo genial. Den sidder altid lige i skabet når man følger dine råd. Tusind tak for fantastiske opskrifter. Vi er fans!
    (Skrevet af Dortes mand, Jakob 👨‍🍳)

    • Jesper Vollmer

      Hej Dorte og Jakob,
      Mange tak for den fine ros! Jeg synes virkelig også, at linserne kommer til sin ret, når man laver dem på den her måde. Jeg takker 🤩

  • Vibeke E.

    Hej Jesper
    Mon du kan hjælpe mig? Jeg skal lave andebryst til 10 på lørdag den 5.2.22. Jeg vil gerne lave dem delvist færdige på forhånd. Jeg vil gerne stege dem på den fremragende pande, jeg lige har købt i din shop, på skindsiden i god tid, men lave dem færdige i ovnen, når gæsterne er her. Kan det gå an, og hvor lang tid skal de have i ovnen? 300 g berberiebryst. På forhånd tak🙏

    • Jesper Vollmer

      Hej Vibeke
      Ja du kan sagtens stege brysterne af først, og så lave dem færdige i ovnen senere. Du må bare ikke komme dem i køleskabet. Steg dem af max 2 timer før, og så giv dem 5-6 min. i ovnen, og lad dem trække. Måske skal de have et par minutter længere, da de ikke kommer direkte fra panden og ind i ovnen.
      Giver det mening?
      Det er faktisk sådan vi gør i restauranterne. Altså steger ting lidt af i forvejen, og så giver det det sidste skud i ovnen. I hvert fald på Le Sommelier, hvor jeg var i mange år. Der var altid fuldt hus, og vi ville ikke kunne nå et, hvis vi først stegte kød af, når folk bestilte...
      Håber det hjælper dig lidt. Og god fornøjelse på lørdag.
      Jesper

  • Vibeke E.

    Hej Jesper
    Tusind tak for dit svar. ☺️Nu er jeg straks mere tryg ved min meny på lørdag

    • Jesper Vollmer

      Det skal nok gå super!
      Øvelse gør også mester ;)
      Jesper

  • Else F.

    Den mest fantastiske måde at stege andebrystfileter på (kvinder har bryster, fjerkræ har brystfileter!🤭) Jeg “labber” alle dine gode råd og finesser i mig. Tusinde tak - vores “hverdagskost” har fået et lift👍👍. Vh E

    • Jesper Vollmer

      Tusinde tak for de søde ord, Else! :)
      Er rigtig glad for at du kan lide opskrifterne, og især brystfileterne* ;)
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.