Ingredienser
Selleripuree
1 stk. knoldselleri
1 spsk. smør
1 stk. salt og peber
1 dl. fløde
1 dl. mælk
Linser
200 gram grønne linser (fra Puy)
2 stk. skalotteløg
4 fed hvidløg
3 stk. gulerødder
2 stk. forårsløg
1 stk. bouillonterning
Anden
2 stk. andebryst
1 dusk (lille) krydderurt
Fremgangsmåde
Start med selleripureen, da den tager længst tid. Skær skrællen af sellerien, og skær den i store klodser. Sammen med smør og salt og peber, steges det under låg med lidt jævnlig omrøring, til det er dejlig gyldent. Når det er næsten mørt, kommes lidt mælk ved, og det hele koges sammen. Blend pureen i en blender og spæd til med lidt fløde og evt. mere mælk. Det skal have en konsistens af lind kartoffelmos.Du kan næsten se konsistensen i filmen ovenover. Smag til med salt og peber.
Til linserne hakkes løg og hvidløg sammen med gulerødderne, og steges let af i lidt olie. Kom linserne ved og dæk med vand og bouillonterningen. Lad dem koge i ca. 35-40 min. Husk at have så meget vand på, at de ikke koger tør. Til sidst vendes de snittede forårsløg i.
Andebrysterne ordnes ved at skære den underste sene af. Snit skindet på oversiden i små tern, og del begge brysterne ned igennem på langs. Læg dem med skindet nedad på en kold pande uden fedtstof, og tænd for varmen. Fedtet smelter fra skindet, og bliver det, du steger i. Lad dem stege flot sprøde og vend dem om, og brun dem let af på undersiden. Sæt dem i ovnen ved 180 grader i 5 min. Lad dem trække i ca 5 min. inden de skæres i skiver.
Anret ved at lave en lille "tagrende" af pureen, og kom lidt af linserne op i fordybningen. Tag gerne lidt af væden med fra linserne. Læg de skårede andebryster øverst og pynt af med lidt krydderurter. Her i filmen brugte jeg brøndkarse. Stænk evt. lidt olivenolie ud over retten.