Ingredienser
Ananas tarte tatin
1 lille ananas
100 gram rørsukker
100 gram smør
1 plade butterdej
Evt. lidt creme fraiche eller vaniljeis
Fremgangsmåde
Det kan næsten ikke være nemmere...
Skræl din ananas, så der ikke er mere tilbage af de små brune nister. Skær 4 skiver på ca. 1,5 - 2 cm. Stik eller skær den hårde del ud af midten.
I 4 ovnfaste skåle kommer du lidt smør på siderne og en skive ananas ned i hver.
Ovenpå fordeler du lige dele smør og sukker.
Skær butterdejen i 4 kvadrater, og læg dem ned oven i. Fold forsigtigt hjørnerne lidt rustikt ind i skålen. Det behøver ikke være pænt.
Bag dem i ovne ved 190° varmluft i ca. 25 - 30 min. Dejen skal være sprød og lækker.
Tag dem ud, og vær sikker på, de ikke er brændt fast på skålen. Sæt dem på en grydelap, læg en lille tallerken ovenpå, og vend det om i et snuptag. Pas på den varme karamel.
Server med en lille klat creme fraiche eller vaniljeis.