Ingredienser
Æggekage
12 stk æg
0,50 liter mælk
2 spsk. kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
Fyldet
1 spsk. smør
1 håndfuld pølserest eller bacon
1 stk rødløg
2 stk forårsløg
1 håndfuld kogte kartofler i skiver
Fremgangsmåde

Gem æggene lidt, og start med fyldet. Skær pølserne ud i lidt mindre stykker, og steg det af i lidt smør. Kom så både det snittede løg, forårsløg og kartofler på panden sammen med lidt revet citronskal. Smag det godt til med salt og peber.
I en lille skål piskes lidt af mælken sammen med kartoffelmel og bagepulver. Pisk det ud, så der ikke er nogen klumper. Bland resten af mælken i. Slå alle æggene ud i en større skål, og pisk dem sammen med mælkeblandingen nu.
Når alle grøntsagerne på panden er dejligt stegt af, og smagt godt til med salt og peber, kommes æggemassen på. Rør lidt rundt, så du er sikker på, alt er fordelt.
Sæt nu hele molevitten ind i ovnen ved 180 grader i 25-30 min. Æggekagen skal være flot hvælvet og gylden.
Jeg serverer den her med purløg, flækkede hjertesalathoveder og lidt friske tomater. Rugbrød hører sig også til, og som jeg slutter af med at sige i filmen, kan man uden problemer sætte en lidt grov sennep ind på bordet også...