Ingredienser
Æbletærte
1 rulle mørdej eller lav din egen fra opskriften "Blommetærte"
Tærteform på 26-28 cm.
Mandelcreme
200 gram sukker
125 gram blød smør
150 gram mandelmel
2 stk. æg
Resten
6 stk. æbler
2 dl. abrikosmarmelade
4 spsk. creme fraiche
Fremgangsmåde
Mængden af mandelmasse herunder er nok til 2 tærter.
Smør en tærteform med blød smør eller bagespray.
Rul mørdejen ud over formen, og løft siderne og pres dejen helt ned i kanten.
Pres enten med hånden eller en kagerulle dejen af kanten, så den bliver helt skarp.
Saml mandelmassen, ved at røre sukker, mandelmel, smør og æg sammen. Fordel halvdelen massen ud over bunden, og gem den anden halvdel af massen til en ekstra kage.
Del æblerne i to, og fjern kernehuset med et parisiennejern eller en teske.
Snit de halve æbler i tynde skiver, og lad dem blive sammen som en vifte. Træk dem ud, så viften bliver så lang som muligt, og fordel dem rundt i tærten startende yderst.
Bliv ved til den er fuld af æbler.
Bag tærten i 45 min. ved 175 grader.
Smelt abrikosmarmeladen i en kaserolle, og sigt frugtkødet fra. Pensl æblerne, så de bliver blanke og fine.
Servér den lune tærte med creme fraiche