Det her er kun et uddrag

Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Æblesmør / roulade / trifli. Du får også fremgangsmåde, ingrediensliste mm. til opskriften.

Bliv medlem
Æblesmør / roulade / trifli

Æblesmør / roulade / trifli

Tilberedningstid 30-60 minutter

Fremgangsmåde

Her giver vi den gas med flere ting, men æblesmørret er hovedtemaet.  Skyl æblerne, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 20 min. eller til de puffer. Blend det hele, og kør det gennem en grov sigte. Smag den lune æblesmør til med citronsaft, kardemomme...

Billeder fra opskriften

22

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Birthe K.

    Det ser super lækkert ud, det skal prøves 😊.
    Vi skal have gæster i næste uge. Kunne godt tænker mig at lave æblekagen til dessert og rouladen til kaffen. Men er i tvivl om det bliver for meget med æbler. Hvad synes du ?

    • Jesper Vollmer

      Hmmm… tror måske sagtens, det kan gå. Det er to ret forskellige ting.
      Hvis du stænker bundene med lidt rom eller calvados. Så sker der endnu mere…

  • Birgit D.

    Ser lækkert ud ville man kunne køre æblerne i en food processer i stedet for at bruge en sigte

  • Birgit D.

    Ser lækkert ud ville man kunne køre æblerne i en food processer i stedet for at bruge en sigte

    • Jesper Vollmer

      Det hele skal sigtes pga. kerner og stilke.

  • Ester L.

    😄🎉

    • Birgit D.

      Nåår tusinde tak ❤️

  • Lone K.

    Tak for opskrift og inspiration 👍 Havde heldigvis ikke kogt alle æblerne til mos, så nu er der lavet lækker æblesmør 🤗

    • Jesper Vollmer

      Hej Lone,
      Det gør mig bare glad at høre. Du er da god.
      God aften.

  • Mette D.

    Hej Jesper
    Dejligt med brug af alle de lækre æbler 👍
    Kan jeg lave æblesmør af æblebåde så de ikke skal sigtes ?

  • Wanda K.

    Hvor er i bare hyggelige at se og høre på 😊tak for endnu en lækker opskrift

    • Jesper Vollmer

      Tak Wanda
      Det elsker vi, at du synes 🤓

  • Annie B.

    Æblesmør- det lyder godt. Men vores æbler fra haven er desværre fyldt med diverse "huller og stød, med andre ord ikke perfekte. Så dem kan jeg ikke bage hele i ovnen.
    Men kan man få samme gode resultat hvis man skærer æblerne ud i så store stykker som det nu kan lade sig gøre og bager æblestykkerne i ovnen?

    • Jesper Vollmer

      Ja det kan du helt sikkert godt.
      Fortæl mig lige, hvordan det går.

  • Jane K.

    Jeg kan også anbefale at bruge Discovery æbler. De har en flot, flot rød farve. Kræver dog mindre sukker
    Det er en meget lækker måde at anvende de sidste lidt ‘trætte’ æbler på

    • Jesper Vollmer

      Hej Jane,
      Klubben og jeg takker for tippet 🍏 🍎

  • Lone

    Hej Jesper
    Jeg har lavet æblesmør et par gange ved kogning. Først koges æblerne til mos i ca. 1 time og derefter tilsættes sukker og krydderier og simrer så igen i 1,5-2 timer, hvor de ender med at blive karamelliseret. Din metode er meget nemmere, men bliver æblerne også karameliserede, når de udelukkende tilberedes i ovnen ? PFT tak for svar.
    Venlig hilsen Lone

    • Jesper Vollmer

      Ja de 200 grader giver dem faktisk lidt karamelisering. Du kan også eksperimentere med højere varme.
      Jeg kan godt li’ at jeg skal bruge så lidt sukker på den her måde.

  • Solveig Q.

    Hej Jesper
    Mon man kan bruge pærer til pæresmør?
    Har lige lavet to portioner æblesmør - en rød og en gul. Nu kører maskinen med dej til rouladen😊
    Mange hilsner
    Solveig

    • Jesper Vollmer

      Hej Solveig,
      Det kan du sagtens. Giv det et skud!

  • Doris B.

    Det var en aha oplevelse - æblesmør har jeg aldrig hørt om før og æbler i ovnen uden noget som helst... aha!
    Men det fungerer fint - blandede nedfaldsæbler - nogle hele og fine, andre i halve og nogle måtte skrælles og i småstykker. Det hele puffede fint op.
    Jeg brugte mindre kardemomme, en opskriften. Det smager dejligt. Måske prøver jeg vanille næste gang.
    Venlig hilsen og tak for en god start fra et nyt medlem!

    • Jesper Vollmer

      Hej Doris,
      Mange tak for din kommentar! Det er sejt du eksperimenterer... og velkommen til klubben! 🥳

  • Susanne N.

    Min blender stod af så jeg har kørt 2 kg bagte æbler gennem en minihakker og sigte bagefter 😆
    Det var det hele værd det smager fantastisk og sikke en flot farve og konsistens 👍
    Julegave : ny blender 😁

    • Jesper Vollmer

      Hej Susanne,
      Du er bare god - tak for ros 😍

  • Birgit D.

    Så gik jeg lavet æbel smør virkelig nemt og lækkert jeg har lavet 2 plader men af to omgange har sukkersyge så kom lidt flydende sød i og skyllede glasne i atamon så de ik behøver køleskab før de bliver åbnet ❤️

    • Jesper Vollmer

      Hej Birgit,
      Godt, at du huskede atamon. Det er bare et smart trick 😊

  • Helle A.

    Tusind tak for en skøn roulade 😊🙏🍂🍃. Og lækker 🍎mos - sjovt de puffede op. Bestemt ikke sidste gang den skal prøves

  • Dorte N.

    Julens æbler var åbenbart ikke så spændende som de søde sager, så der var 1,5 kg tilbage. Har ikke mulighed for at smide til fuglene, så jeg søgte på "æbler" herinde og fandt en god mulighed for at få dem brugt. Nu glæder jeg mig bare til et mellemmåltid med A38 og æblesmør 😅

    • Jesper Vollmer

      Lyder lækkert... Du kan jo sagtens fryse det også.

  • Christina B.

    Hej Jesper
    Tak for godt univers og rigtig gode videoer, lige til og nemt at forstå.
    Jeg vil ud og investere i en god blender, den du bruger her i videoen, hvilket mærke er det ?

    • Jesper Vollmer

      Hej Christina
      Tak for roserne 🌹
      Min blender er en Vitamix, og jeg er SÅ glad for den.
      Jesper

    • Christina B.

      Takker for hurtigt retur svar, jeg må have mig en Vitamixer.....

  • Hanne J.

    Æblesmør er så lækkert og nemt!
    Trifilien skal vi have til dessert i aften 🇩🇰
    Rouladen får en plads ved kaffebordet ✨
    Jeg er iøvrigt glad for mit bageunderlag med kant fra Tupperware | der får man de smukkeste roulader
    Min mor lavede æbleflæsk | mon man kunne lave en æbleflæskversion med æblesmør som roulade?

    • Jesper Vollmer

      Ja det ville du sagtens kunne…
      Æbleflæsk med æblesmør er oplagt.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.