Ingredienser
- Æblesild 
- 500 g marinerede sild, drænet vægt 
- 3 stk æbler 
- 250 g creme fraiche 38% 
- 2 spsk. peberrod, revet 
- 0,50 stk. citron 
- 1 halvt bdt. kørvel 
- Pynt 
- 1 stk. æble 
- 2 spsk. smeltet smør 
Fremgangsmåde
Start med at sætte de 3 æbler over og bage i ovnen ved 200° i 15-20 min. De skal ligesom puffe og blive møre nok, til at blive blendet.
Riv peberroden, og steg citronen på en pande, så de karamelliserer flot.
Skær det sidste æble i tynde skiver, og pensl skiverne med det smeltede smør. Bag dem på bagepapir ved 120° til de er sprøde. Jeg ved godt, jeg siger 1,5 time i filmen, men mine var altså færdige på kun en halv time. Prøv dig frem. Husk at de er bløde, når de er varme. Lad en skive køle af, før du kan se, om den er sprød.
Når de bagte æbler er bløde, blender du dem, og presser dem igennem en grov sigte sammen med saften fra den halve citron. Tag 1/3 af æblekompotten fra til pynt.
Saml nu dressingen, ved at blande kompot med creme fraiche, citron og peberrod. Hak stilkene fra kørvelen, og kom den med i dressingen. Smag til med salt og peber.
Vend sildene rundt i dressingen, og kom den i en pæn skål. Pynt med resten af æblekompotten, og server rugbrød og de sprøde skiver æble til. Måskeeeee lige en kold øl også ;)