Æblesild

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Æblesild

  • 500 g marinerede sild, drænet vægt

  • 3 stk æbler

  • 250 g creme fraiche 38%

  • 2 spsk. peberrod, revet

  • 0,50 stk. citron

  • 1 halvt bdt. kørvel

  • Pynt

  • 1 stk. æble

  • 2 spsk. smeltet smør

Fremgangsmåde

Start med at sætte de 3 æbler over og bage i ovnen ved 200° i 15-20 min. De skal ligesom puffe og blive møre nok, til at blive blendet. 

Riv peberroden, og steg citronen på en pande, så de karamelliserer flot. 

Skær det sidste æble i tynde skiver, og pensl skiverne med det smeltede smør. Bag dem på bagepapir ved 120° til de er sprøde. Jeg ved godt, jeg siger 1,5 time i filmen, men mine var altså færdige på kun en halv time. Prøv dig frem. Husk at de er bløde, når de er varme. Lad en skive køle af, før du kan se, om den er sprød. 

Når de bagte æbler er bløde, blender du dem, og presser dem igennem en grov sigte sammen med saften fra den halve citron. Tag 1/3 af æblekompotten fra til pynt. 

Saml nu dressingen, ved at blande kompot med creme fraiche, citron og peberrod. Hak stilkene fra kørvelen, og kom den med i dressingen. Smag til med salt og peber. 

Vend sildene rundt i dressingen, og kom den i en pæn skål. Pynt med resten af æblekompotten, og server rugbrød og de sprøde skiver æble til. Måskeeeee lige en kold øl også ;)  

Billeder fra opskriften

3

Kommentarer

  • Susanne B.

    Tak for den😀😀😀

    • Birthe H.

      ser godt ud vil prøve dem

  • Preben S.

    Super lækker opskrift Jesper. De skal prøves. Nu du er på Bornholm, kunne man så være heldig du gav dit bud på salt stegte sild. Syntes det er en himmelsk Bornholmsk spise, som andre burde lære at kende, og lavet af en dygtig kok.
    De bedste hilsner med håb om en god jul til dig og holdet, samt alle i klubben
    Preben Steenholdt Pedersen

  • Herbert M.

    Da jeg har set opskriften tænkte jeg den skal jeg prøve.
    Lavede den i dag til frokost gæster.
    Nemt at lave og super lækker. Gæsterne var begejstret.
    Dem som normalt ikke er ret meget til sild var meget begejstret for denne.
    Mange tak for opskriften.

    • Jesper Vollmer

      Hej Herbert
      Super fedt at du og dine gæste kunne lide den!
      Måske er de endda sildespisere nu ;)
      Jesper

  • Lars S.

    Hej Jesper.
    I videoen siger du at det er 18% creme fraiche, men i opskriften står der 38% creme fraiche. Hvilken er den rigtige?
    Venlig hilsen
    Lars Skov

  • Kirsten M.

    Hej Jesper
    Hvor længe kan æblerne holde sig sprøde, tænker hvis man bager dem den 23.12., er de så stadig sprøde til julefrokosten den 25.12. Og i givet fald, hvordan opbevarer du dem for at de skal holde sig sprøde?
    Mange julehilsner
    Kirsten Frederiksen

    • Jesper Vollmer

      Hej Kirsten
      Ja de kan sagtens holde sig i en lufttæt bøtte, men husk de skal være HELT tørre, inden de bliver pakket. Ellers bliver de bare bløde igen.
      Jesper

  • Kirsten M.

    Tusind tak Jesper det vil jeg prøve. Og rigtig god jul til dig og din familie 🎄

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.